Domaća natjecanja

VIDEO: Finalisti kadetskog Kupa Hrvatske 2017. u borbi za nove trofeje

Seniorski trofeji i ranije juniorski osvojeni, koliko mogu najmlađi? Foto: AK Agram Seniorski trofeji i ranije juniorski osvojeni, koliko mogu najmlađi?

Ranije su već bile objavljene liste Hrvatskog atletskog saveza koje su samo potvrdili naše informacije iz tadašnjeg izvještaja s kvalifikacijskog natjecanja.

No to je sada već odavno iza nas i okrenuti smo prema suboti i ponovnom povratku u Rijeku gdje će se nakon prošle godine ponovno održati finale ovog natjecanja. Štoviše, neke od nas očekuje i nedjeljni boravak tamo s obzirom da je na rasporedu Ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke.

Što se kadetskog kupa tiče, ovo će ujedno biti i ogledno natjecanje za kadetski susret reprezentacija koje se ove godine održava u Hrvatskoj tj. Varaždinu.

Kod kadeta očekujemo nastupe: Luka Dubajić (100 i 300m), Marko Orešković (300m i dalj), Filip Markus (300m i vis), Ivan Vukančić, Antonio Belas, Klaudio Strahonija (3000m), Zvonimir Ćurić (100 i 300m prepone), Mislav Grgić (100m prepone), Bruno Košćica (dalj i vis), Luka Mateljić (kugla i koplje), Luka Biošić (kugla i disk), Nino Kolić (kladivo i koplje) i Lovro Fulgosi (kladivo) uz jednu štafetu na 4x100m

S druge strane, kadetkinje koje bi trebale nastupiti su: Eva Mačković (100 i 300m), Ema Vukadin (100m i dalj), Paula Herceg (300m i vis), Lara Jurčić (600m), Ana Petrović, Nika Šmid (2000m), Anja Tvrtković (100 i 300m prepone), Marta Bošnjak, Ana Kardum (dalj i vis), Lea Babić, Gloria Markušić (vis), Lucija Leko (kugla i disk), Lea Vekić (disk i kladivo), Lana Mačković (disk i koplje), Patricia Jukić (koplje), Nada Cindrić i Lorena Vrbančić (kladivo) uz jednu štafetu na 4x100m

Prijave i potvrde ekipa završile su u srijedu stoga možemo otkriti i naše hodačke adute koji će biti slični onima kao i prošle godine.

Naime, za disciplinu 3000m hodanje se ne traže kvalifikacijski nastupi već je plasman u finale izravan (oni koji se prijavi). Prošle godine imali smo 5 kadeta i 10 kadetkinja, a ove godine ponovno bi trebalo biti 15 hodača i hodačica sa sitnom razlikom u omjeru: 4 kadeta i 11 kadetkinja.

Točnije radi se o sljedećim imenima: Krešimir Hartl, Mateo Jurišić, Bruno Di Giusto, Fran Marić (kadeti), Mia Pecina Zorko, Mia Marek, Bruna Janček, Marina Lukač, Rita Rožman, Belma Ibrahimkadić, Magdalena Ivić, Lucija Lončar, Nika Matak, Iva Vranić i Franka Franjić (kadetkinje). 

Neki od navedenih već imaju iskustva dok uvodimo i nove snage.

Pogled na klubove i njihove finaliste veseli i garantira nam još jedno veliko sportsko nadmetanje za jedno od tri trofeja u muškoj, ženskoj i sveukupnoj konkurenciji. Povodom toga je napravljen i jedan brzopotezni video (umjesto onih tzv. 'kartica' koje su se protezale prijašnjih godina - ovo je zamjena) sa svim atletičarima i atletičarkama koji su kroz kvalifikacije izborili finale.

 

Uz čestitke svim finalistima, posebne želje šaljemo za što većim uspjesima u finalu! Sretno!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook