Domaća natjecanja

Agrameri i Agramerke zajedno do SVEUKUPNE i REKORDNE pobjede seniorskog Kupa Hrvatske!

Jedan dio ekipe na okupu Foto: AK Agram Jedan dio ekipe na okupu

Prošle godine je bila najveća, ali ove godine je još veća, i to znatno.

Tada je osvojeno 886 bodova što je ipak manje naspram ovogodišnjih 964 bodova! Na kraju čak i sa sjetom možemo pogledati prema broju 1000 iako je to granica koju smo jednom prilikom 'probili', doduše na juniorskom izdanju ovog natjecanja gdje su malo i pravila drugačija.

Posebno nas veseli ovo postignuće jer kad već radimo komparacije s 2016. godinom, treba reći kako je vrijeme zaista ovaj vikend bilo izrazito promjenjivo. Još je subota sama po sebi ponudila loše uvjete, ali za nedjelju ne možete baš tako reći. U jednom trenu su bili dobri, u jednom trenu loši. I tako promjena barem desetak puta. Malo je bio potpuni potop i padanje kiše, u jednom trenu duga i sunce te ugodno vrijeme.

Zaista dugo nismo prisustvovali ovakvim naglim promjenama i još u Zagrebu. No na neki način i to je čar natjecanja i sigurno će ti trenuci biti još jedni od onih po kojima ćemo pamtiti ovo natjecanje.

U detaljnijim izvještajima možete pročitati kako su seniori opravdali ulogu favorita i kroz ova dva dana osvojili količinu bodova s kojom ne može biti nezadovoljni već samo ponosni. Isto vrijedi i za seniorke kojih je ipak bilo i manje u ovom finalu, ali unatoč tome i brojnim izostancima, uspjele su preokrenuti tijekom drugog dana natjecanja i stići do obrane titule. 

Na kraju su seniori osvojili 576 bodova, a seniorke 386 i zajedničkom sumom dolazimo do tih spomenutih 964 što je, kao što smo i ranije rekli, do sad nespomenuta brojka jer ju nitko nije uspio ostvariti tijekom bogate povijesti ovog natjecanja s lijepom i velikom tradicijom.

I zato smo uvijek i posebno motivirani za osvajanjem istog. Nevezano za termin ili vremenske uvjete. Jer lijen može biti svatko ili isprike svi možemo imati dok za pobjednika/icu (više njih) ne možemo reći isto.

U tom smislu moramo se od srca zahvaliti našim atletičarima i atletičarkama koji uz podršku trenera i trenerica prepoznaju to isto razmišljanje i sportski duh koji želimo da je uvijek prisutan i da živi. Istina, neki možda nisu bili na vrhuncu svoje forme ili spremnosti, ali odaziv i reakcije koje smo dobili od ovog sastava (i muškog i ženskog) te na koncu sama želja ili prilagodba ovom sustavu natjecanja vrijedna je svake pohvale i zaista smo sretni da ih imamo za članove odnosno članice.

Sve navedeno daje dodatnu draž osvajanju ovog natjecanja jer je na koncu dodatna potvrda jednog kvalitetnog sportskog i atletskog kolektiva Hrvatske. A time se ne može pohvaliti svatko.

Velike, najveće čestitke za našu ekipu i trostruki BRAVO!

/p>
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook