Domaća natjecanja

VIDEO: Cepuš i Juriša obranili naslove seniorskih prvaka Hrvatske, Mrčić ga vratio najboljim ovosezonskim skokom!

Sven, Lara i Filip Foto: Renato Branđolica Sven, Lara i Filip

Na pojedinačnom seniorskom prvenstvu Hrvatske sveukupno smo bili drugi klub po uspješnosti, a i sveukupnom broju osvojenih medalja (19 njih, od čega 7 zlatnih, 7 srebrnih i 7 brončanih).

Cepuš nije dozvolio iznenađenje na 800m

Prvi dan natjecanja Sven Cepuš trčao je 400 metara, a zato je drugi dan bio bitno uspješniji u svojoj glavnoj disciplini, dvostruko dužoj, obranivši naslov u jednoj taktičkoj utrci koja nije bila jednostavna, ali Sven je pokazao potrebnu zrelost za slavlje s istrčanih 1:54,55.

Svi potezi i promjene koje je 'vukao' tijekom ove utrke su bili dobro pogođeni i zasluženo mu je pripala nova pobjeda. Neki su možda očekivali i utrku nešto bržeg ritma, ali zapravo se na natjecanjima ovakvog tipa rjeđe to događalo s obzirom na to da su u igri medalje.

Konačno je i jednu vrstu pomaka prema naprijed na 800m pokazao i Jakov Vuković istrčavši 1:55,16 za novi osobni rekord i sveukupno 4. mjesto.

Kod žena je isti plasman ostvarila Anamarija Petters istrčavši 2:13,64 čime je poboljšala svoj najbolji ovosezonski rezultat. I to je bila zanimljiva utrka, u kojoj može ostati malo žal za medaljom jer nije bila daleko od nje, ali veseli vidjeti brži rezultat naspram prijašnjih utrka.

Dvostruki doprvak Kožuhar na 3000 i 5000m

Na dužim disciplinama smo vidjeli srebrnu utrku Lorene Bartaković na 1500m, 4:38,19 ponovno je jedna nova dobra kvalitetna utrka (bliska osobnom rekordu) za jednu novu zasluženu medalju i titulu seniorske doprvakinje. Podsjetimo, radi se o mlađoj juniorki tek u prvoj godini staža.

U ovoj utrci trčala je i Tina Šmid, 5:06,10 vrijedilo je 4. mjesta. Na dvostruko dužoj disciplini je ponovno nastupala Lorena i s 10:15,21 zauzela 4. mjesto.

Medalju smo vidjeli i na 5000m, srebro je pripalo Katarini Vukančić s 19:35,70, taktička utrka koju je uspješno na kraju privela kraju s lijepim ubrzanjem u zadnjem krugu.

Kod seniora je postignut isti učinak, a glavni akter ovdje je bio Zlatko Kožuhar u utrci bržoj od 15 minuta tj. 14:57,51. Tako je još jednom pokazao da je njegova forma u rastu i prava je šteta (za nas) da se ipak vraća u SAD na nastavak studija, a nadamo se i tamošnjih natjecanja.

Četvrtoplasirani je bio Petar Bratulić s 15:15,62, a Nikoli Klariću pripada 6. mjesto s 15:56,06. 

Ranije smo još uspješniji bili na muških 3000 metara gdje Zlatko osvaja još jedno srebro (8:35,99), a tik do njega u finišu je bio i Filip Svalina koji kao brončani trči 8:36,41. Nikola i Domagoj Jakopović zauzeli su 7. i 8. mjesta sa sličnim utrkama u vremenu 9:02,13 i 9:02,16 dok je brži bio Petar s 8:49,58 za 6. mjesto.

Dobru formu Domagoj je potvrdio idući dan na 3000m zapreke s 9:48,17 što ovaj puta nažalost nije bilo za medalju već 4. mjesto blizu nje, ali zato će se pamtiti novi osobni rekord. Brončani je bio Filip koji je istrčao 9:23,44.

Juriša i Mrčić povezali naslove u dvorani i na otvorenom

Lara Juriša uspješno je obranila prošlogodišnji naslov najbolje motkašice u Hrvatskoj, a ove godine i 'povezala' dvoranski seniorski naslov i ovaj sadašnji na otvorenom.

Rezultatski to možda nije na razini koju je ona priželjkivala jer je već na 3.60m u prvom uspješnom preskoku osvojila zlato, ali treba biti zadovoljan i još jednim osvojenim zlatom te spomenutim 'double'-om koji je na otvorenom zasigurno bilo i teže ostvariti.

Ako je koja disciplina 'patila' tijekom korona 'lockdowna' sigurno je jedna od njih upravo motka s obzirom na njezinu specifičnost i zasigurno se to nije moglo kompenzirati treniranjem u prirodi ili izvan objekta. Ipak, i u takvim okolnostima, Lara je bila najbolja i bit će vremena-prilike za još veće visine. U subotu 3.80 nije uspjela, ali već neki drugi put zasigurno hoće! Za ovu prigodu vratila se i Martina Fileš za 9. mjesto. Novopečenoj supruzi želimo puno sreće u bračnim vodama u koje je nedavno uplovila.

Proces povezivanja dvoranskog i otvorenog naslova za ovu godinu uspješno je zaključio Filip Mrčić na skoku u vis pobijedivši s najboljim ovosezonskim rezultatom od 2.12m!

Detalji su su ga dijelili od toga da umjesto ovog rezultata napišemo 2.15m, ali i on će nešto sačuvati za drugu priliku. Bez sumnje, najbolji i najsigurniji ovosezonski nastup te je zasluženo ponovno okrunjen titulom najboljeg visaša Hrvatske!

Za to vrijeme paralelno do njega koplje je bacao Borna Krajina i s 49.25 pripada mu 6. mjesto.

Drugi dan smo imali samo jednog predstavnika na tehničkim disciplinama u liku Marka Katalinića na troskoku koji je iskoristio svoju priliku i vrlo konstantnim skokovima na 14 metara imao najbolji na 14.20 koji je vrijedio njegove 10. jubilarne medalje u ovom desetljeću, ovaj puta brončanog sjaja.

Spominjući razdoblje od 2011. do 2020. možemo nadodati kako je ovaj čovjek jedini koji je iz našeg kluba nastupio na baš svim Kupovima Hrvatske što dodatno utvrđuje rijetko viđenu konstantu nastupa, a i rezultata.

Velike našim atletičarima i atletičarkama na osvojenim naslovima, medaljama i plasmanima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 8.-9.8.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook