Domaća natjecanja

SENIORSKO PPH Zlatna Lončarek do najvrjednijeg ženskog rezultata natjecanja, pobjednički povratak Ružića! (VIDEO)

Ivana Lončarek i Mateo Ružić Foto: Renato Branđolica Ivana Lončarek i Mateo Ružić

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke ponudilo je niz sjajnih utrka i ostvarenja te su se ostvarile najave kako ćemo postavljenim normama dodatno dobiti na isticanju kvalitete koja nesumnjivo postoji.

Lončarek zlatna i kvalitetna uz bonus broncu

Prva među takvima je Ivana Lončarek koja je po tko zna koji puta demonstrirala svoju neupitnu kvalitetu, a posebno je to istaknuto ove sezone kada trči i postiže još bolje rezultate naspram prošle godine.

Tako je nakon Austrije i Androfa gdje je trčala 13.24 i 13.21 i ovdje na stadionu Mladosti otišla još brže! Očekivano je prva prošla ciljem, a semafor je pokazao 13.17 što je novo sjajno ostvarenje po nju i dodatno približavanje osobnom rekordu od 13.09.

Nije uzalud govorila da osjeća u nogama da ima osobni rekord i šteta je da se trčala samo jedna utrka (nije bilo kvalifikacija) jer tko zna, da su bile dvije možda bi vidjeli još jednu bržu s obzirom na to da ona obično drugu utrku trči još brže što je u više navrata pokazala.

Zanimljiv statistički podatak je da na ovoj lokaciji nikad nije trčala brže od spomenutih 13.17. Nadamo se da će biti još prilike za dodatnim 'popravcima', a ovo je ujedno i najvrijedniji rezultat u ženskoj konkurenciji prema kriterijima tablica Svjetske atletike.

Kako nismo imali ženske štafete, a i od seniorskog Ekipnog/Kupa je postojala želja, Ivana je drugi dan trčala 400m prepone te iako nam fokus nije na tome, vidjeli smo još bolju utrku nego prije mjesec dana, ciljem prolazi u vremenu 1:00,23 (nedaleko od osobnog rekorda 59.92) i nagrada je nova medalja, ovaj puta brončanog sjaja.

Kod muškaraca u istoj disciplini imali smo dva predstavnika u liku Jurice Kovačića i Zvonimira Ćurića. Potonji je nažalost imao tehnički problem na jednoj preponi što ga je usporilo u utrci gdje je ciljao osobni rekord, ali zato je to uspjelo nešto opreznijem Jurici koji ciljem prolazi kao 4. s 56.20.

Plasmanom nešto slabiji, ali rezultatski (napredak) još bolji je bio tijekom prvog dana na 110m prepone, u zaista brzom i inspiriranom finalu gdje je od 7 atletičara 6 njih trčalo osobne rekorde. Jedan od njih bio je upravo naš član koji je zaslužio 6. mjesto, a vrijeme je 15.33.

Trijumfalni Ružićev povratak, Orešković se još jednom dokazao i pokazao

Zato smo na 400m bez prepona okrunili prva dva najbrža čovjeka. Prvi, zlatni je Mateo Ružić koji je ušao u utrku s ulogom favorita, ali u jednoj drugačijoj situaciji nego inače.

Podsjetimo, na Prvenstvu Hrvatske u štafetama Ružić je na 4x200m zaradio ozljedu zadnje lože i to u varijanti kada je odbio stati već je hrabro dovršio utrku do kraja za zlatnu medalju.

Potvrđena je ruptura i krenulo se u proces oporavka koji je dobro prošao i u prvoj pojedinačnoj utrci na otvorenom ove sezone Mateo je opravdao ulogu favorita, srećom problema s ozljedom nije bilo i zasluženo slavi obranu prošlogodišnjeg naslova s 47.63!

Uz njega je do srebra u završnici stigao Marko Orešković koji je tako još jednom pokazao da ima ono "nešto" u velikim utrkama gdje redovito inspirirano trči i postiže sjajne rezultate. Vidjeli smo to više puta u ovoj sezoni, tako je u dvorani postao mlađejuniorskim prvakom Hrvatske pa na otvorenom to potvrdio da bi pridodao i juniorski naslov u isto jednoj od uzbudljivijih utrka. 

Tako je osim naslova seniorskog doprvaka Hrvatske stigao i do novog osobnog rekorda koji sada glasi 48.21. To je sada rezultat koji opasno naginje i granici ispod 48 sekundi... A i ovako je već više nego sjajno ostvarenje.

Petoplasirani je bio Jakov Vuković s 48.43, a Sven Cepuš je plasmanom iza njega u vremenu 49.59.

Kod žena smo imali jednu predstavnicu u liku Anamarije Petters koja je trčala 59.95 za 10. mjesto.

Čestitamo našim pobjednicima i povratnicima na postignućima kroz ovaj zanimljiv natjecateljski vikend!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 8.-9.8.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook