Domaća natjecanja

Varaždin i obnovljena "Sloboda" očekuju najbolje seniore i seniorke diljem Hrvatske

Atletski stadion "Sloboda" Foto: ETCH Varaždin 2019 Atletski stadion "Sloboda"

Pred nama su dva velika tjedna za grad Varaždin i sportski centar "Sloboda", ovu srijedu i četvrtak održava se Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke, a idući vikend (subota i nedjelja) očekuje nas još veći događaj u vidu Ekipnog prvenstva Europe (2. liga).

Pomalo neuobičajeni termin za seniorsko prvenstvo tijekom tjedna zapravo je najbolja moguća opcija u smislu zadnje provjere za spomenuto međunarodno natjecanje gdje će Hrvatska se boriti za zadržavanje statusa u spomenutom rangu tim više s obzirom na velike promjene koje EA planira za 2021. godinu.

No o tome ćemo nakon državnog seniorskog prvenstva koje će ujedno poslužiti kao i izborno natjecanje sukladno kojem će se, vjerujemo, većinski složiti reprezentacija.

Tako smo došli do prijelaznog termina u kojem će nam se PH održavati u dva mjeseca jer je 1. dan datumom na 31. srpnju, a 2. dan natjecanja 1. kolovoza.

Pogled na startne liste standardno sugerira manju zastupljenost u nekim disciplinama (no to ne znači da će kvalitete izostajati), ali zato u nekima je odaziv više nego dobar, štoviše optimalan.

Tako će hrvatski atletičari i atletičarke imati priliku 'isprobati' novo izdanje spomenutog sportskog kompleksa na kojem će se natjecanje održavati i koje zaista prema slikama izgleda vrlo lijepo ušminkano. Za poželjeti je samo da ovaj sjaj zadrži u godinama koje slijede, a ne samo u ovih idućih 10ak dana...

Ne čudi nas s obzirom na ovu godinu i promjenjive vremenske uvjete da je tako i za ova iduća dva dana pa nam ostaje samo za poželjeti što bolje uvjete te samim time što bolje rezultate i plasmane, sretno!

Preliminarne startne liste i satnica nalaze se u linku odmah ispod ove rečenice.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook