Domaća natjecanja

JOŠ JEDNA DVOSTRUKA PRVAKINJA Bartaković do U18 naslova na 1500/3000m, Petrović iskoristila zlatnu priliku (VIDEO)

Zadovoljna Lorena, kako i ne bi Foto: AK Agram Zadovoljna Lorena, kako i ne bi

Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore i juniorke osvojili smo sveukupno 19 medalja, od čega njih 7 je bilo zlatnog sjaja, 5 srebrnog i 7 brončanog sjaja.

Zlatna Bartaković se ugledala na Farkaš

Iako tek kadetkinja, Lorena Bartaković nije bila impresionirana uzrastom više čemu najbolje svjedoči podatak kako je postala dvostrukom prvakinjom Hrvatske osvojivši zlatna odličja na 1500 i 3000 metara!

Ujedno smo ovime imali svojevrsnu reprizu prošlotjednog juniorskog prvenstva Hrvatske kada je Leonarda Farkaš slavila na 3000 i 5000 metara. Potonje discipline ovdje nema pa je Lorena bila najbolja u onom najdužem što program U18 prvenstva nudi. Vidjela od starije kolegice kako se to radi i savršeno ponovila slično!

Kraća disciplina trčala se u dvije skupine, a ona je očekivano bila pozicionirana u onoj boljoj i bržoj, a od prvog metra je ona bila ta koja je nametnula ritam s idejom da gledamo drugačiji rasplet naspram utrke otprije 6 mjeseci kada se trčala ista disciplina istog uzrasta, samo u dvoranskim uvjetima.

No otada je Lorena svoju razinu trčanja podigla na jedan viši nivo čemu posebno svjedočimo posljednjih mjesec kada se ostvaruju mnogi osobni rekordi.

Rezultat od 4:45,87 to u ovom slučaju nije, ali kao što smo rekli, ovdje je cilj bio plasman i sam rezultat je bio manje bitan jer je fokus bio na spomenutih 3000 metara.

Pokazalo se to opravdanim, barem tako kaže izmjereno vrijeme od 10:02,59 koje daje našoj članici novi osobni rekord u ovoj disciplini!

Izvan konkurencije su tu nastupale i Katarina Vukančić (9:54,27) te Leonarda koja je pokušala ostvariti normu za Europsko juniorsko prvenstvo i nije bila daleko od toga (9:58,84), ali imat će još priliku za navedeno, a ovaj rezultat sigurno može biti dobar vjetar u leđa i motiv za navedeno.

Unutar konkurencije Lorena je i ovdje bila suverena pobjednica i tako nakon kadetskog zlata na 1500m i srebra na 600m pridodaje dva nova pojedinačna najsjajnija odličja ovog U18 uzrasta!

Tako se to i radi kada se vrijedno trenira i imate pravi pristup prema treningu i onome što po automatizmu ide s njim. Bez daljnjeg, zaslužila je, a nadamo se da će u vremenu koje dolazi nastaviti ovim uspjesima.

Petrović najbolja na 2000m zapreke

Rijetko se događa, ali moguće je, na 2000m zapreke imali smo samo 4 natjecateljice, i to sve iz našeg kluba tako da je samo bilo pitanje raspodjele medalja.

Najbolje se tu snašla Ana Petrović koja je iskoristila priliku i s istrčanih 8:29,60 stigla do svog prvog pojedinačnog naslova u karijeri, vjerojatno u disciplini i situaciji za koju prije nekoliko mjeseci ne bi sigurno mogla predvidjeti. Ali to je sport i prilike treba koristiti. Kao i tražiti.

Lucija Kozina je srebrna stiplašica (8:38,22), a Magdalena Ivić brončana (8:47,16) uz četvrtoplasiranu Hanu Malović (8:53,81). 

Sam tijek utrke ponudio je raspored trkačica upravo ovakav kojim su u konačnici i prošle ciljem, nije bilo senzacionalnih promjena u poretku.

Kod mlađih juniora nije bilo tako, nešto je bila brojnija i raznovrsnija konkurencija, a u njoj je Ivan Vukančić stigao do bronce istrčavši 6:51,80 u utrci kojoj se nije loše snašao iako će i sam malo žaliti za 2. mjestom, ali medalja je medalja i ne može mu je nitko oduzeti.

Idući dan je trčao i 800 metara, tu s 2:07,91 zauzima 10. mjesto. Utrka mlađih juniorki ponudila nam je 2:39,92 Karle Herceg iz prve skupine čime je sveukupno bila 15., a ovdje smo pratili i Wandu Haber Zelanto u izvankonkurencijskom nastupu brzom za 2:10,40 za novi osobni rekord.

Još jedna solo utrka za nju u želji da postigne normu za Europsko mlađeseniorsko prvenstvo te iako nije uspjela, vrijedi istaknuti da je već ovdje podosta napredovala i vjerujemo da će ovim tempom uskoro uslijediti još koja brža utrka od navedenog.

Utrka od 3000m mlađih juniora ponudila je 11:18,37 Antonija Belasa za 10. mjesto, a kod mlađih juniorki je tu bila i Mia Marek s 14:05,48 za 9. mjesto. 

Čestitamo našim članovima i članicama na osvojenim medaljama i općenito ostvarenim uspjesima, bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 29. i 30.6.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook