Domaća natjecanja

Uzbudljiv 2. dio dvoranskog seniorskog PH: Suverena Šimić, sjajni Zuanović, rekordni Mrčić i spektakularni Penezić

Zlatna Ana Šimić Foto: AK Agram Zlatna Ana Šimić

U Rijeci se održao tzv. 'drugi' dio dvoranskog seniorskog prvenstva Hrvatske nakon Beča i disciplina od 400m, 800m, 1500m i 3000m podijeljeni su preostali kompleti medalja u sprinterskim i tehničkim disciplinama.

Neupitno je naše prvo ime natjecanja bila Ana Šimić s preskočenih 190cm na skoku u vis čime je bez ikakvih problema obranila naslov državne dvoranske prvakinje Hrvatske u skoku u vis. Visina od 180cm preskočena je iz drugog pokušaja, 185 iz prvog i 190 iz drugog. Zatim je krenula na najbolji ovosezonski rezultat od 193cm, a posebno je dobar bio drugi pokušaj kada valjda ni letvica sama ne zna kako nije ostala stajati.

Nakon četvrtka i 191cm imamo 190cm i sada su to već konstantni rezultati koji daju novi optimizam za daljnje nastupe. Ujedno je ova preskočena visina i prema IAAF-ovim tablicama najvrijedniji rezultat cijelog natjecanja!

Zuanovićev dugoiščekivani 'breakthrough' vrijedan zlata

Već na samom početku natjecanja krenulo je vrlo dobro, a za to se pobrinuo Ante Zuanović kojeg smo gledali u najboljem dvoranskom izdanju što potvrđuje i pobjednički rezultat od 14.61! Već u prvoj seriji krenuo je sa 14.10 što je bila dobra najava koju je potvrdio sa skokom iz 5. serije kada je 'prelomio' i sa skokom od 14.61 zaslužio svoj najveći naslov karijere, a to je upravo dvoranski seniorski. 

Lijep rezultat i još bolji plasman za Antu koji je u pripremi za ovaj dio dvoranske sezone imao i podosta poteškoća, ali u ovom završnom dijelu uspjelo se podignuti razinu skakanja i rezultat toga je i ovaj dvoranski osobni rekord.

Uz njega je i do medalje stigao Marko Katalinić kojeg je ozljeda sustigla već u 2. skoku, ali srećom pa je onaj prvi od 13.48 bio više nego dostatan za dvoranski osobni rekord, a i prvu dvoransku seniorsku medalju (u ovom slučaju broncu) što je zapravo nastavak serije iz 7. mjeseca kada je također bio brončani.

Srebrni Mrčić do norme i rekorda

Filip Mrčić je stigao do seniorskog srebra na visu, ali bilo je to jedno zaista sjajno natjecanje, posebice za njega. Počeo je na 190cm i sve je do 210cm preskakao iz prvog pokušaja, a onda je stigla visina od 213cm koja je već u drugom pokušaju skoro preskočena, ali kad već tada nije išlo, u trećem je letvica ostala i njegovo zasluženo slavlje je moglo početi!

Spomenuti rezultat je norma za Europsko juniorsko prvenstvo, a i novi hrvatski juniorski dvoranski rekord koji su do sad držali upravo pobjednik današnjeg natjecanja, Alen Melon, ali i naš član, Paolo Lazarić. Diobe više nema, Filip je ostao sam. Apsolutno zasluženo, količina uloženog truda tijekom cijelog pripremnog razdoblja bila je na visokoj razini i trud se isplati, ranije ili kasnije.

Penezić iskoristio priliku i ostvario briljantnu pobjedu

Prilike vrijedi koristiti, a Bruno Penezić to itekako dobro zna, pokazao je to i danas na 60m.

U odsustvu trenutno najbržeg Zvonimira Ivaškovića, naš Bruno u kvalifikacijama je mirno istrčao 7.06, a zatim u finalu s prosječnim startom uspio istrčati izvanrednu utrku, brzu 6.94! Poboljšanje je to osobnog rekorda za 4 stotinke, a rezultat je vrijedan i njegovog prvog seniorskog pojedinačnog naslova!

Imao je taj rezultat kroz neko vrijeme u sebi, ali problemi u početnom dijelu utrke su ga sputavali da uspije to i pokazati, ali motiv za seniorskim naslovom bio je dovoljan da ga povuče za najbržu utrku života. Uz njega je nastupao i sedmoplasirani Filip Orlović u vremenu 7.32, nešto brži bio je u kvalifikacijama (7.27). 

Kod seniorki Dora Filipović je trčala utrku na razini najboljih ovogodišnjih ostvarenja i sa 7.84 osvojila novu medalju, ovaj puta srebrnog sjaja. Ista dionica, samo s preponama, donijela nam je 5. mjesto Wande Haber

Juriša do srebra i osobnog rekorda, srebra za Štefanac i Kolarević

Na skoku u dalj 4. mjesto pripalo je Rei Vusić sa skokom od 5.23 dok je za medalju trebalo skočiti 21cm dalje. Tu je Lara Jednačak skočila do 4.83, a prije tog smo je na troskoku gledali sa 10.40.

Lara Juriša stigla je do naslova seniorske doprvakinje na skoku s motkom s novim osobnim (apsolutnim) rekordom, a to je visina od 3.80! Prva dva pokušaja nije uspjela, al zato je onaj najbitniji, treći, bio onaj pravi i tako je naša članica potvrdila lijep napredak kroz ovu dvoransku sezonu. Osim rezultata, i plasman je za pohvalu.

Isto tako srebro smo osvojili na kugli zahvaljujući Lauri Štefanac i njenom hicu od 12.04. Na koje god natjecanje dođe, bez medalje se kući ne vraća. Najbolji ovosezonski rezultat postigla je Antonela Popko bacivši do 10.95 u 4. seriji. 

Kao i Laura, do srebra je stigao Demir Kolarević bacivši 16.79. Zasigurno nije njegovo najbolje ostvarenje, uz neke sitne probleme s ozljedama, traži se još u tehničkom dijelu priče i nadamo se da kad to 'sjedne' na svoje mjesto da ćemo vidjeti one prave hice koje očekujemo. Četvrtoplasirani je bio Luka Medvidović bacivši kuglu do 11.84. 

Sveukupno smo osvojili 9 medalja, 3 zlatne, 5 srebrnih i 1 brončana.

Čestitamo svima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za seniore i seniorke
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 18.2.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook