Domaća natjecanja

Islami zimski seniorski prvak Hrvatske na disku s normom za EP-U23, naslovi i za Miloša, Blaževića te Mateljića

Arijan Islami Foto: AK Agram Arijan Islami

Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske ponudilo je niz sjajnih rezultata, kako nas, tako i za ostale. Sveukupno smo osvojili najviše medalja (23), a od njih su 4 zlatne, 7 srebrne i čak 12 brončanih!

Prvo naše ime svakako je Arijan Islami u bacanju diska, prvi puta je na ovom natjecanju nastupio u seniorskoj konkurenciji i odmah trijumfirao! Uvjerljivo je pobijedio s hicem od 54.82 što je ujedno i norma za Europsko mlađeseniorsko prvenstvo. Sjajno otvaranje 2017. godine s obzirom na to kako je ovo bio njegov prvi ovosezonski nastup.

Kasnije je zlato zasjalo zasluženo oko njegovog vrata i sada se može u miru posvetiti pripremama za svoje novo veliko natjecanje.

Tamo još čekamo Demira Kolarevića koji treba potvrditi normu u bacanju kugle. Danas se ponovno tražio, najdalje je izmjereno 16.47 i time je 'potvrdio' prošlotjedni seniorski naslov doprvaka Hrvatske, samo što sada nije u dvorani već na otvorenom. Nastupio je i s Arijanom u disku gdje je s 47.88 stigao do bronce.

Zvučat će čudno, ali ovo je definitivno bio bolji nastup naspram prošle godine s obzirom na to da je tada svaki hitac bio neispravan ili prijestup. Ove godine se ipak vraća s dvije medalje kući.

Medalja je bilo i kod seniorki. Srebrno-brončana bila je Laura Štefanac, kuglu je za srebro bacila 11.81 dok je prvi ovosezonski nastup na koplju završio s 45.76. Do svojih prvih ovosezonskih medalja stigla je Antonela Popko na kugli i na kladivu. Kuglu je najdalje bacila do 10.40, a prvi nastup na kladivu vrijedio je 32.65 metra.

Blažević i Miloš juniorski prvaci Hrvatske

Luka Medvidović zamalo je stigao do zlata na juniorskoj kugli, ali 5cm ipak je razlika koja vrijedi i u ovom slučaju donijela je našem članu srebrnu medalju, radilo se o hicu 13.85.

Nije mu puno nedostajalo ni na disku gdje je hicem od 37.58 ponovio svoj plasmanski uspjeh s kugle. Zlato je ipak pripalo Josipu Milošu koji ga je zaslužio bacivši dalje 28 centimetara, dakle 37.86! Iako je svoj posao obavio ranije, do bronce stiže i Ivan Blažević s 33.03 za zaključak tripleta medalja svih sjajeva.

Radi se o njegovoj primarnoj disciplini bacanja kladiva gdje nije prepustio 'svoj' prošlogodišnji naslov već ga obranio s hicem blizu 50 metara, a to je 49.76! Ponovno nije daleko bio ni Josip, njegovih 49.21 dovelo ga je do druge medalje, ovaj puta srebra.

Mateljić do kadetskog zlata u koplju

Kod mlađih juniora dvostruki brončani danas je Viktor Veić, kuglu je bacio do 12.69, a disk skoro 40 metara (39.93). Dobar nastup za njega i prve medalje u 2017. godini. Vjerujemo ne i zadnje

Nisu to bile jedine medalje u ovoj kategoriji, Roko Malenica od ove godine više nije kadet već mlađi junior i već se jako dobro snalazi u novoj kategoriji koja uvijek donosi jednu kilu više što se težina sprava tiče. Tako je njegovo kladivo letjelo do 52.69 čime je stigao do naslova doprvaka, a na postolju se priključio brončani Tomislav Blekić s hicem od 50.68. 

Jedno od ugodnih iznenađenja svakako je kadet Luka Mateljić koji je prvo kuglu bacio 13.58 i osvojio 3. mjesto, a pravi uspjeh postigao je na koplju gdje je s 43.04 odnio pobjedu i svoju prvu zlatnu medalju! Na postolju mu se pridružio i Luka Dubajić hicem od 39.78 koji tako osim sprinterskih, pokazuje i bacačke sposobnosti. Luka Biošić je bacio 37.33 za 5. mjesto, a još bolji bio je na disku kao medaljaš odnosno brončani rezultatom 34.22.

Svakako je zanimljiva koincidencija da smo na koplju imali tri Luke. Dubajić je neočekivano bio još uspješniji u bacanju kladiva gdje u debiju baca 27.39 i osvaja srebro.

Kod kadetkinja Lucija Leko je pokazala da što može i u dvorani, može i vani. To bi značilo ponovno osvojiti broncu, a to je napravila i ovdje sa 10.78. Nije jedina bila od naših, nastupale su još Ema Zoia Kostelac (5. mjesto - 9.65), Nada Cindrić (6. mjesto - 9.40) i Lea Vekić (9. mjesto - 7.90).

Uz to je Lucija bacala disk, za 4. mjesto je izmjereno 24.37, a odmah iza nje su se pozicionirale Lea s 23.37 i Lana Mačković (19.50).

Isti plasman je postigla na koplju bacivši ga do 25.68. Nadi je pripala bronca u bacanju kladiva s hicem od 27.08, a tu je i Ema bila šestoplasirana (24.30). 

Čestitamo svima na ostvarenom u Splitu!

  • Natjecanje: Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske
  • Mjesto: Split
  • Datum: 25.2.2017.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook