Domaća natjecanja

Uvertira za Olimpijske igre: Matošević i Šimić na seniorskom prvenstvu Hrvatske

Matea Matošević i Ana Šimić Foto: Adidas/HINA/AK Agram Matea Matošević i Ana Šimić

Kao i prije pet godina, prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza održava se 30. i 31. srpnja što je ujedno i posljednja provjera za sve one koji nastupaju na Olimpijskim igrama od 12. do 21. kolovoza.

Po običaju, iz godine u godinu dogodi se da neke discipline imaju manji kvantitet kao i kvalitet, ali vrijedi to i u obratnom slučaju. Ono što nas veseli za vidjeti je lijep odaziv hrvatskih olimpijaca među kojima su naravno i naše članice, Ana Šimić i Matea Matošević.

Anu ćemo pratiti u nedjelju na skoku u vis koji je na rasporedu od 18h, a Matea Matošević prijavljena je na 3000m (nedjelja, 19.15h) i 5000m (subota, 20:25h). Potonjoj to u ovom trenutku nisu primarne discipline, ali posve je jasno da standardni program ovog prvenstva ne nudi duže opcije. 

Osim njih, u prijavi se nalaze imena i članova ostalih hrvatskih klubova, a ujedno budućih sudionika Olimpijskih igara, Andrea Ivančević, Filip Mihaljević, Stipe Žunić, Sara Kolak i Ivan Horvat. Natjecanje neće biti pošteđeno gostiju iz raznih zemalja među kojima također ima kvalitetnih pojedinaca.

Nizu odličnih stvari treba priključiti i kasniji početak natjecanja koji je u oba dana predviđen za 18h (kladivo 17h) što je sjajno s obzirom na to da nas čekaju najtoplija dva dana u ovom tjednu, a program završava oko 21h oba dana pa je realno za očekivati da ćemo dio natjecanja pratiti i pod svjetlom reflektora.

Dobre predispozicije i uvjeti su tu i nadamo se što uspješnijem natjecanju kao i nastupu ne samo naših olimpijki, već svih naših ostalih članova među kojima ima pregršt sudionika velikih međunarodnih natjecanja. Za više informacija posjetite link ispod članka.

Sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook