Domaća natjecanja

1.Kup Brckovljani – dobar nastup petero naših na hodačkom natjecanju

Na okupu Foto: AK Agram Na okupu

Na malo poznatoj kvalitetnoj atletskoj stazi u Božjakovini pored Dugog Sela, 9 srpnja 2016. održan je 1. Kup Brckovljani – natjecanje u okviru Hodačkog kupa Alpe Adria. Iako većina naših atletičara, pogotovo mlađih, ima pauzu od treninga te nisu u Zagrebu, na ovom natjecanju nastupilo je petero naših članova.

U discipline hodanja 2.000 m Eli Pevec je prošla ciljem za 10:26,3, što je čak 35 sekundi bolje od dosadašnjeg kadetskog hrvatskog rekorda. To je odličan rezultat, pogotovo s obzirom na sunčano vrijeme i temperaturu 30 oC, izrazito previsoku za dugoprugaška natjecanja.

Jurica Stanko nastupio je u konkurenciji mlađih juniora te u zanimljivoj taktičkoj utrci ostvario pobjedu rezultatom 16:45,3. U konkurenciji mlađih juniorki na 3.000 m Aleksandra Stefany Bižić postigla je rezultat 17:31,6, znatnih 56 sekundi bolji od njenog najboljeg rezultata ove godine. S njom u utrci bila je Petra Štefanović i postigla rezultat 18:29,8 u mirnom i dobrom nastupu za spomenute vremenske uvjete.

U utrci seniorki Ivana Renić je imala rezultat 15:44,5, čime se uvrstila na vodeće mjesto tablica sezone HAS-a te potvrdila svoju odličnu formu uoči drugog dijela sezone natjecanja u atletskom hodanju.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook