Domaća natjecanja

Ususret prvom dijelu sezone u 2013. godini

Logo u kombinaciji s 2013. godinom Foto : AK Agram Logo u kombinaciji s 2013. godinom

Prošlo je nešto više od mjesec dana i Europskog prvenstva u krosu gdje je nekolicina naših atletičara u dresu Hrvatske reprezentacije zaključilo natjecateljsku sezonu i vrlo uspješnu godinu za naš klub.

No na staroj slavi se ne živi, 2012. je iza nas i nalazimo se u 2013. koja je u usporedbi s prošlom "neolimpijska" godina, ali bez brige, uzbuđenja neće nedostajati. U ovom tekstu ćemo se konkretno posvetiti pretežito dvoranskom odnosno zimskom dijelu sezone.

Nova sezona počinje 19.1

Novu atletsku sezonu u dvorani neki će dočekati u Rijeci (Pojedinačno PH za mlađe kadete i mlađe kadetkinje), a neki u Beču na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke u disciplinama 400m, 800m, 1500m i 3000m. {pullquote}APSURD I DALJE AKTUALAN

Mogli bismo sada posvetiti par riječi, rečenica ili tekstova žalosnoj i sramotnoj činjenici da Hrvatska još nema normalnu atletsku dvoranu unatoč vrlo dobrim rezultatima koji se postižu na domaćoj i međunarodnoj razini, ali bio bi to "pucanj u prazno", pogotovo u današnjem recesijskom vremenu u kojem se nalazimo.{/pullquote}Discipline su to koje se nažalost u Hrvatskoj ne mogu održati zbog nepostojanja prave dvorane. U kvazi-dvoranama se ipak mogu održati sprinterske (60m) i tehničke discipline.

Ove godine u Rijeci nećemo nastupati nijednog od naših mlađih kadeta ili kadetkinja i zato će nas tijekom prvog ovosezonskog atletskog vikenda više zanimati događanja iz Beča gdje je predviđen nastup nekolicine Agramera i Agramerki. 

Par riječi o Beču - jedan dio seniorskog prvenstva u sklopu tamošnjeg mitinga održava se od 2006. godine, dakle biti će ovo 7. izdanje. Zanimljivo kako je početnih par godina u sklopu prvenstva se održavala i disciplina 200m dok u posljednjim izdanjima gledamo 3000m umjesto 200m. "Drugi dio" prvenstva održati će se u Rijeci 16.2.

Nastavak pojedinačnih dvoranskih prvenstava slijedi odmah tjedan nakon Beča i Rijeke

Osim seniorskog i mlađekadetskog PH, tamo nas očekuje i kadetsko PH (26.1) gdje će zasigurno nastupiti određen broj naših kadeta i kadetkinja. Početak drugog mjeseca pripada Zagrebu i dvorani pri Boćarskom domu, nastupati će dobne kategorije mlađih juniora (2.2) i starijih juniora (9.2).

Nakon 16.2 polako ćemo rezimirati dvoranski dio sezone (izuzevši onih koji će početkom 3. mjeseca nastupati na Europskom dvoranskom prvenstvu) i posvetiti se sezoni na otvorenom. Split bi 23.2 tradicionalno trebao ugostiti najbolje bacače i bacačice iz Hrvatske (možda i šire) na Zimskom bacačkom prvenstvu.

Tjedan dana kasnije trebalo bi uslijediti već ranije odgođeno Zimsko prvenstvo Hrvatske na kružnim stazama i zimski dio sezone zaključiti ćemo 9.3 na Ekipnom PH u krosu gdje će naš klub braniti dva uzastopno osvojena naslova.

Kalendar natjecanja - Zima 2013.

Za one koji ne vole čitati tekstove i preferiraju "sve na jednom mjestu" s kalendara Hrvatskog atletskog saveza

19.01 sub Beč PH u dvorani za seniore-ke (400m, 800m, 1500m, 3000m)
19.01 sub Rijeka PH u dvorani za mlađe kadete i mlađe kadetkinje
26.01 sub Rijeka PH u dvorani za kadete i kadetkinje
26.01 sub Zagreb Otvoreno prvenstvo Zagreba u dvorani
02.02 sub Zagreb PH u dvorani za za mlađe juniore i juniorke
03.02 ned Castellon Kup europskih klupskih prvaka u krosu
09.02 sub Zagreb PH u dvorani za juniore i juniorke
16.02 sub Rijeka PH u dvorani za seniore i seniorke (ostalo)
23.02 sub Split Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske
01.-03.03 pet-ned Göteborg Europsko prvenstvo u dvorani
02.03 sub * Zimsko prvenstvo Hrvatske na kružnoj stazi za seniore i seniorke
09.03 sub * Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu
16.-17.03 sub-ned Castellon Europski zimski bacački kup


Veselimo se novim nastupima nekih naših poznatijih i dokazanih imena, ali jednako tako i nastupima novih članova čija dokazivanja tek počinju. Želimo svima što uspješniji početak godine!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook