Domaća natjecanja

Odličan početak dvoranske sezone : 5 zlata, 1 srebro i 2 bronce na seniorskom PH

Dvorana u Beču Foto : AK Agram Dvorana u Beču

Sedmu godinu zaredom u Beču se održao svojevrsni prvi dio Pojedinačnog PH za seniore i seniorke u dvorani na disciplinama 400m, 800m, 1500m, 3000m.

Razlozi za zadovoljstvo postoje s obzirom na to kako imamo 5 novih(starih) državnih prvaka, jednu viceprvakinju i 2 bronce! Nijedan hrvatski klub u povijesti ovog "kružnog" dijela dvoranskog natjecanja nije uspio osvojiti ovoliko medalja, sve do jučerašnjeg natjecanja. Do sada je rekord najviše osvojenih zlatnih medalja bila brojka 4, a pritom ne zaboravite kako se ranije održavala i disciplina 200m uz ove sadašnje četiri.

Napomenimo kako se ovo prvenstvo održava u sklopu austrijskog mitinga "Season Opening 2013", ali radi preglednosti ovog članka fokusirati ćemo se samo na plasmane u okviru konkurencije hrvatskih atletičara i atletičarki. Također još za sve postignuto treba pričekati službenu objavu Hrvatskog atletskog saveza, ali to bi trebala biti samo formalnost.

Matošević i Grdenić "reprizirali" prošlu godinu

Prva zlatna medalja osvojena je na muških 1500m, a za nju se pobrinuo Goran Grdenić uspješno obranivši svoj prošlogodišnji naslovi! Nastupao je u prvoj skupini gdje je istrčao 4:06,37, rezultat koji se kasnije pokazao više nego dostatnim za pobjedu. Nije to bila najbrža Goranova utrka, ali na samom smo početku sezone i sigurno ćemo u ovoj disciplini vidjeti još bržih i boljih nastupa.

 

Desetak minuta nakon muške utrke uslijedila je utrka seniorki u istoj disciplini. Za naš klub ovdje je nastupala Matea Matošević i suvereno pobijedila sa svojim novim osobnim rekordom u dvorani - 4:30,37! Ona je također jučerašnjom pobjedom obranila svoj prošlogodišnji seniorski naslov. Samom utrkom Matea nije bila posebno zadovoljna, ali biti će još prilika za ispunjenje vlastitih ciljeva.

Nije to bilo sve od nje, kasnije je trčala i na 3000m (van konkurencije prvenstva Hrvatske), u cilj je ušla s 9:44,11. Ako ćemo isticati još pozitivnih stvari, spomenimo kako je u obje današnje utrke pobijedila ne samo sve domaće predstavnice, već i sve predstavnike iz ostalih zemalja.

Kirinić plasmanski ponovila 2011. godinu, dobri nastupi mlađih juniorki

Romana Tea Kirinić vratila se starim navikama i ponovno postala dvoranskom prvakinjom Hrvatske na 800m! Rezultat 2:11,37 ćemo također zapamtiti jer se radi o rezultatu blizu njezinog dosadašnjeg dvoranskog osobnog rekorda. Prošle godine je pomalo iznenađujuće ostala bez medalje u ovoj disciplini, ali ove godine je bolje nastupila i zahvaljujući istrčanih 57.69 osigurala medalju srebrnog sjaja. No nije Romana jedina nastupala na 400m i 800m.

Na 400m su još nastupile Katarina Ivšac i Iva Marija Sobočanec dok je na 800m nastupila Anamarija Petters (ex Petreš). Ono što svakako treba istaknuti kod nastupa ovih mlađih juniorki je izrazito dobar i hrabar pristup, a s takvim stavom se u budućnosti mogu očekivati još kvalitetniji rezultati.

Tako je Katarina osvojila svoju prvu brončanu dvoransku medalju, a isto tako je istrčala svoj dvoranski osobni rekord - 59.83. Iva Marija još čeka svojih prvih 400m ispod minute, ali rekli bi smo kako je to samo pitanje trenutka i utrke kada će se dogoditi. Jučer je istrčala 60.69 i uz to osvojila 4.mjesto tik do Katarine.

Anamarija je nastupala u mlađim dobnim skupinama gdje je bila uvjerljivo najbolja pa je samim time teže bilo ostvariti bolji rezultat od jučerašnjih 2:18,72. Sličnu utrku je istrčala i prošle godine kada je bila brža za 17 stotinki, ali sada je napredovala u plasmanu s obzirom na to kako je sa spomenutim rezultatom postala novom seniorskom dvoranskom viceprvakinjom Hrvatske!

Josipović ponovno najbolji, Hrelec nova dvoranska prvakinja na 3000m

Natjecanje su "zatvorili" trkači i trkačice na 3000m u vrlo čudno raspoređenim skupinama, u prvoj su trčali samo muškarci, a u drugoj i trećoj muškarci i žene zajedno.

Ako smo pohvalili pristup mlađih juniorki, jednako tako moramo i mlađe juniore odnosno mlađeg juniora Juru Josipovića koji je silovito započeo svoju utrku, ali ipak je pred kraj ostao bez snage za bolji rezultat. No daleko od toga da je 8:42,43 loše postignuće, rezultat je to kojim je Jure više nego uvjereno postao novim-starim prvakom na 3000m ispred svojih nešto starijih kolega! Uostalom, ovo je brži rezultat za čak 13 sekundi usporedno s prošlim nastupom u bečkoj dvorani.

U ženskoj konkurenciji ništa manje motiviranija nije bila Nikolina Hrelec u pokušaju da istrči 3000m ispod 10 minuta. Također vrlo hrabar, agresivan početak, a pred kraj je ponestalo potrebne snage. Ipak smo još u prvom mjesecu, forma nije u svom vrhuncu. No njezinih 10:01,01 je dobar rezultat na samom startu sezone (prošle godine je rezultat bio 10:36,01), a nagrada je prvi dvoranski naslov seniorske prvakinje Hrvatske na 3000m!

 Odličan nastup smo vidjeli na samom kraju natjecanja u trećoj skupini utrke na 3000m gdje je nastupala naša trenerica, direktorice i što sve već ne - Ljiljana Ćulibrk. U cilj je ušla s 10:46,39 što je već sada bolji rezultat u usporedbi s prošlom sezonom kada je njezin najbrži rezultat bio 11:02,71. Lili je ovim nastupom osigurala i brončanu medalju.

Čestitamo svima na svojim rezultatima i plasmanima kojima su učinili naš klub najuspješnijim ikad, a pritom na najbolji mogući način najavili novu sezonu pred nama. Bravo!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u dvorani za seniori i seniorke na 400,800,1500,3000m
  • Mjesto: Beč
  • Datum: 19.1.2013
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook