Domaća natjecanja

Uspješna repriza prošle godine: Kadetkinje prvakinje, kadeti ekipni doprvaci Hrvatske!

Nova generacija - novi uspjesi! Foto: AK Agram Nova generacija - novi uspjesi!

Pula je ponovno bila domaćin KRAŠ Ekipnog prvenstva Hrvatske na kojem smo ponovili identičan uspjeh iz prošle godine.

Kadetkinje su ponovno slavile, ovaj puta (igrom slučaja) u konkurenciji od 7 ekipa, suvereno su pobijedile, a osvojile su 54 bodova!

Na korak ili na disciplinu do pobjede bili su kadeti, ali nervoznih 4x100m utjecalo je i na naše mlade Agramere pa nažalost nisu uspjeli završiti tu utrku i tako su propustili naslov, ali veseli da i s 0 bodova u jednoj disciplini svejedno dolazimo do prošlogodišnjeg uspjeha.

Sustav bodovanja nije se mijenjao, prvoplasirani osvaja 8 (kod kadetkinja 7), a zadnje pozicionirani 1 (8-7-6-5-4-3-2-1).

Šmid ponovno u odličnom izdanju

Sprinterkama na 100m nije bilo lako, vjetar je puhao čak -2.9 u prsa, a u takvim uvjetima Ema Vukadin osvaja 2. mjesto s utrkom brzom 13.14.

Zatim je produžila na 300m gdje je istrčavši 42.61 ponovno osvojila puno bodova zauzevši 3. mjesto.

Zanimljiva utrku gledali smo na 600m gdje je Eli Pevec stigla u cilj kao drugoplasirana, a malo je nedostajalo i do 1. mjesta. Natjecateljica iz Splita je ranije krenula u završnicu, a dojam iz gledališta bio je kako je izostala malo brža Elina reakcija, ali i ovako vrijeme 1:40,16 vrijedi spomenute pozicije i novih bodova.

Sjajna je bila Tina Šmid na 1500m koja nastavlja niz vrlo lijepih trkačkih prezentacija. Ovaj puta je presudilo sjajnih zadnjih 400m i prelazak u solo utrku gdje bez problema osvaja 1. mjesto, a vremenski joj pripada novo značajno poboljšanje osobnog rekorda koji sad iznosi 4:50,82 (za skoro 5 sekundi)! Nema druge nego joj poželjeti još ovakvih utrka.

Osobni rekordi Bošnjak

Marta Bošnjak dva puta osvajala je 3. mjesto (zapravo tri puta ako računamo štafetu), prvi plasman ostvaren je na 100m prepone s novim osobnim rekordom od 16.91 (-0.8 u prsa)!

Na skoku u dalj su centimetri i drugi skokovi odlučivali u poziciji, a u tom 'skučenom prostoru' Marta skače novi osobni rekord od 5.13, prvi puta preko 5 metara!

Nakon malo indisponiranijeg nastupa skoka u vis Klare Blažević na višeboju, gledali smo je u potpuno drugačijem izdanju ovdje, kad je najviše i trebalo. Na kraju je preskočila 159cm uz dobre pokušaje na 162cm i ostvarila pobjedu!

Marija Balenović puno bolje je bacala kuglu naspram kvalifikacija i u finalu pobijedila uvjerljivo s hicem od 13.37.

U bacanju koplja Tena Svetec je najdalje bacila do 19.40 i time se pozicionirala na 7. mjestu.

Na kraju je za potvrdu pobjede samo trebalo završiti štafetu mirno do kraja. Mlade Agramerke su je imale i u sastavu Marta Ivkić, Hana Ostojić, Marta Bošnjak i Ema Vukadin stigle do 3. mjesta u vremenu 51.01!

Frančić i Obajdin pobijedili osobnim rekordima

Iste uvjete kao i kadetkinje, kadeti su imali na 100m. Uz vjetar -2.2 Luka Dubajić osvaja 2. mjesto, a istrčani rezultat je 12.30 što je za samo 3 stotinke sporije od osobnog rekorda.

Na 300m Vili Nagl u svom pojedinačnom debiju ove discipline trči 38.94 i kao petoplasirani prolazi ciljem.

Taktički je pametnu utrku trčao Antonio Zagorec, prva dvojica su danas naprosto bili brži trkači, a on je pametno držao se skupine ostalih trkača i s kvalitetnom završnicom izborio 3. mjesto na 800m. Vrijeme trećeplasiranog  je 2:13,37.

Isto vrijedi i za Brunu Rožmana koji je uz to dodatno si poboljšao osobni rekord na 3000m s rezultatom 10:14,39. A uz to je nagrada osvajanja 2. mjesta!

Odličan je bio Antonio Frančić, iznenadio je neke od svojih direktnih konkurenata i na 100m prepone istrčao 14.34 (-0.5 vjetar) i tako pobjednički prošao ciljem! Naravno, radi se o osobnom rekordu.

Muši dalj također je ponudio igru centimetara, a veseli da je u njoj Lovro Obajdin pobjeđuje s novim osobnim rekordom od 5.72!

Eksplozija Veića u posljednjoj seriji za još uvjerljiviju pobjedu

Skok u vis donio nam je 4. mjesto Brune Košćice koji se danas malo mučio i s nižim visinama, ali unatoč današnjoj slabijoj inspiraciji, uspio je izvući spomenuti plasman. Preskočena visina je 161cm.

Vrhu odličnih nastupa zasigurno pripada Viktor Veić u bacanju kugle. Osim pobjede i opravdane uloge favorita, vrijedi istaknuti posljednji, 4. hitac, rezultat 15.60!

Osim vrlo dobre sprinterske dionice, Luka Dubajić je odlično bacao koplje, 37.34 (osobni rekord) vrijedilo je 3. mjesta.

Za kraj natjecanja kadeta uslijedila je ta famozna štafeta koja ne uspijeva doći do cilja, ali događa se i svjetskoj eliti  u našem i drugim sportovima, kako ne bi i našim mladim dečkima koji zaslužuju podršku i sigurni smo kako se slična situacija neće ponoviti.

Čestitamo našoj ekipi na postignutim zajedničkim, ali i pojedinačnim uspjesima! Drago nam je što su osvojeni novi trofeji, bravo!

  • Natjecanje: KRAŠ Ekipno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje
  • Mjesto: Pula
  • Datum: 18.5.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook