Domaća natjecanja

SJAJNE POBJEDNIČKE ŠTAFETE! Najbolji na 4x400 mješovito, 1200-400-800-1600m seniora i 600-200-400-800m kadeta (VIDEO)

Prvoplasirane štafete Foto: AK Agram Prvoplasirane štafete

Osim hrvatskih rekorda kojih nije nedostajalo na 6. izdanju Prvenstva Hrvatske u štafetama, vidjeli smo još niz zanimljivih utrka u seniorskim, ali i mlađim uzrastima.

Još jednom najbolji na 4x400m, jubilarni 5. put

Kraj natjecanja tradicionalno pripada 4x400m u mješovitoj varijanti što je od pretprošle godine i nova olimpijska disciplina što je svakako dodatna vrijednost i dobar poticaj štafetama općenito.

Posebno je impresivna naša tradicija u ovoj disciplini gdje jedino nismo pobijedili u 1. izdanju kada je zasluženo Sloboda slavila. Ponovno smo gledali zanimljivo nadmetanje s njima, ali i ostalim sastavima.

Podsjećamo kako je odabir trkačica i trkača slobodnog redoslijeda što samo daje dodatnu uzbudljivost ovoj štafeti. Mi smo i ovaj puta se odlučili za glavni sastav s prve dvije ženske trkačice nakon čega su preostala dva muška.

Ivana Lončarek ujedno je bila i jedina članica iz onog prošlogodišnjeg pobjedničkog, a sada su joj se pridružili Eva Mačković, Marko Orešković i Mateo Ružić.

Bilo je to za skoro sekundu brže naspram prošle godine te je pobjeda stigla u vremenu 3:30,33. Cure su trčale odlično, dečki su trčali odlično i s time se može na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Posebno je bio impresivan jedan mali detalj, a to je genijalna izmjena Oreškovića i Ružića, u milimetar precizna.

Nisu bili jedini naš sastav ovdje, Agram II (Lea Babić, Karla Puntarić, Vito Carlo Fadini, Ivan Vukančić) je istrčao 3:52,66, a i Agram III (Mihaela Milković, Mia Perić, Zvonimir Ćurić, Tin Tumpić) je uspio biti brži od 4 minute (3:59,76).

Kraljevi 'Medley' štafeta

Posebno nas je razveselio povratak na pobjednički tron u 'Distance Medley' seniorskoj štafeti gdje smo nakon 2 godine ponovno najbolji, a za to su zaslužni Filip Svalina, Marko Orešković, Jakov Vuković i Zlatko Kožuhar

Jedini od Amerikanaca koji se ekspresno vratio spreman i željan nastupa demonstrirao je to u zadnjoj dionici od 1600m, a kako i ne bi bio motiviran kad vidi nastup svojih članova prije njega na 1200, 400 i 800m koji su zaista izgorjeli na stazi.

Vrijeme je nedaleko i od 'našeg' hrvatskog rekorda, 10:06,78, odličan rezultat!

Agram II (Tin Tumpić, Niko Kožul, Ivan Vukančić i Petar Bratulić) je istrčao 10:36,64 za 6. mjesto, a pamtimo i nastupe Agrama III (Omer Hasanbegović, Luka Marin Vuco, Vito Carlo Fadini i Nikola Klarić) i Agrama IV (Ivan Cvitić, Roko Čubrić, Jure Čutura i Edmond Dobruna) na 10. i 12. mjestu.

U ženskoj konkurenciji smo obranili prošlosezonsko srebro s malo drugačijim sastavom koji je bio Sandra Šrut, Dora Grgić, Lorena Bartaković i Ana Štefulj. Uz jedno od originalnijih predstavljanja na natjecanju trčale su 12:09,53 i tako zaslužile naslov doprvakinja.

Lucija Keleković, Ivona Jurišić, Jona Tomić i Hana Malović sačinjavale su Agram II za 13:06,63 i 5. mjesto. Još su tu i Lucija Kozina, Klara Šavorić, Kaja Dupor i Viva Kovač kao Agram III s 13:37,78.

Na onoj prepolovljenoj kadetskoj inačici osim zlatnih i rekordnih cura, imali smo i pobjednike u našem muškom sastavu, a da bi stvar bila još bolja, priključio im se i drugi, brončani sastav.

Matej Perić, Mihael Perić, Dominik Jezernik i Antonio Blažić zlatna su kombinacija vrijedna vremena 5:11,69 u utrci gdje se vodilo od početka do kraja za jednu dominantnu pobjedu!

No tu su i Karlo Maibaum, Tin Pavlović, Vito Perše, Niko Zlopaša Mužić, brončani u ovoj utrci s vremenom 5:31,04.

Srebrni mlađi kadeti u 'švedskoj' štafeti

Mlađi kadeti i mlađe kadetkinje trče najkraću mješovitu varijantu, tzv. "švedsku" štafetu 100-200-300-400m.

Ni tu nije prošlo bez medalje, Toma Wurzberg, Matej Tumpa, Jona Pernek, Fran Anić zajedničkim snagama su dotrčali do srebra s 2:28,77. Po običaju je to bila dinamična utrka s nekoliko promjena u poretku, a naši su se dobro snašli u svemu tome.

Nisu bili jedini, za Agram II smo imali Tvrtka Eldića, Luku Milasa, Tea Sladetića i Felixa Hercoga. Njihovih 2:55,95 donijelo je 7. mjesto.

Najbrojnija disciplina bila je ista ova, samo kod mlađih kadetkinja. U toj gužvi najbolje se očekivano snašao Agram I (Marika Tomić, Marta Čanić, Amina Avdagić, Elena Tomić) s 2:40,23 za 8. mjesto.

Trčao je i Agram II (Maša Zagorac, Paula Štefanović, Tonka Botica i Lucija Raguž), njihovo vrijeme je 2:46,41, vrijedno 13. mjesta.

Mlađi kadeti i kadetkinje su mješovito trčali na 4x60 i 4x200m.

Ovu najkraću smo iskoristili za davanje prilike još mlađim uzrastima (limačicama i limačima) posebno onima koji nisu još imali natjecanja.

Tako je Agram II (Ruta Verović, Vita Slovenc, Janko Pavlić i Luka Maibaum) trčao 36.50, Agram III (Tamara Bulić, Lucija Makar, Leon Fadini i Tvrtko Eldić) 37.74 i Agram I (Korina Matko, Vida Smojver, Adrian Gansel i Patrik Pivarski) 38.39 čime su se pozicionirali od 7. do 9. mjesta.

Što se same utrke tiče, teško je komentirati štafetu gdje se trči 60 metara, a mijenja unutar zone izmjene od 30 metara...

Konkretnijih je ipak 4x200m gdje su od naših najbrži bili Marta Čanić, Elena Tomić, Toma Wurzberg i Matej Tumpa (Agram I) kao 9. s 2:01,42 pa odmah slijede Paula Štefanović, Dora Majdak, Felix Hercog i Jona Pernek (Agram II) kao 10. s 2:03,40.

Ne zaboravljamo ni Agram III (Nina Dragčević, Hela Žerjal, Luka Milas i Teo Sladetić) s 2:11,79 na 12. mjestu.

Srebrni Bartaković i Kožul na 2x2x400m

Vrijedi se vratiti i na sam početak natjecanja na 2x2x400m gdje je uz očekivano suvereni Dinamo se lijepo iznjedrio naš mladi duo Lorena Bartaković-Niko Kožul s 4:03,49 za 2. mjesto i srebrnu medalju.

Kožul je dobro i pametno rasporedio snagu te tako poboljšao plasman našeg sastava ispred Križevaca u zadnjih 100 metara.

Lucija Kozina i Luka Marin Vuco bili su Agram II koji je trčao 4:24,39 za 4. mjesto. 

Kao i uvijek, ponovno je bilo lijepo vidjeti ovu uistinu specifičnu štafetu u varijanti gdje se ne trči samo jednom.

Čestitke svim sastavima na ostvarenom tijekom natjecanja!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u štafetama
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 22.5.2021.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook