Domaća natjecanja

BRILJANTNE REKORDNE ŠTAFETE! Nikad bržih 4x100 mješovito, 600-200-400-800m kadetkinja i 4x200m seniora (VIDEO)

Pobjednički i rekordni sastavi Foto: AK Agram/Renato Branđolica Pobjednički i rekordni sastavi

Prvenstvo Hrvatske u štafetama donijelo je niz sjajnih ostvarenja i utrka koje smo mogli pratiti s velikim užitkom.

Lončarek, Mačković, Krešo i Kolar još jednom dobitna kombinacija, ovaj puta i rekordna

Tako smo već u početku natjecanja stigli do novog hrvatskog rekorda i to u disciplini seniora na 4x100m mješovito gdje smo se odlučili za glavni sastav s Ivanom Lončarek, Evom Mačković, Dominikom Krešom i Alenom Kolarom što je ujedno i prošlogodišnji pobjednički sastav.

Ne samo da su opravdali povjerenje ostvarivši novu pobjedu već su do nje dojurili s novim hrvatskim rekordom! Prije je iznosio 43.90, a sada je to bitno poboljšano na 43.68. D

Neke druge štafete su imale podosta problema u svojim izmjenama (po običaju je bilo i ponešto kontroverzi), ali Agram I je bio miran, suveren i najbrži. Drugoplasirana je bila štafeta Slobode iz Varaždina, a trećeplasirani Dinamo-Zrinjevac.

Dobru utrku imao je i onaj mlađi, manje iskusniji Agram II. Tara Marković, Tonka Kunac, Bruno Perec i Vito Kovačić trčali su 46.27 i tako zaslužili 5. mjesto.

Od prošle godine ovu disciplinu trče i kadetkinje-kadeti u istoj mješovitoj varijanti. Nisu bili daleko od medalje, Jan Ferina, Karlo Maibaum, Lara Jurčić i Laura Matko trčale su 49.15 i zauzeli 4. mjesto.

Oni su bili Agram I, a za Agram II i 6. mjesto (52.27) trčali su Tin Pavlović, Dominik Jezernik, Ema Leko i Gabrijela Knežević uz devetoplasirani Agram III (Vito Perše, Noa Leško, Vita Marušić i Marina Vlahović). Potonja je imala i lagani pad na samom cilju utrke, srećom sve je u redu.

Keleković, Plepelić, Matko i Gabrić do povijesnog prvog 'Mini Distance Medley' rekorda

Zato smo kod kadetkinja u poprilično brojnoj konkurenciji (12) na 'Mini Distance Medley' varijanti štafete gdje se trči 600-200-400-800m ponovno obranili naslov prvakinja uz jedan lijep dodatak, a to je hrvatski kadetski rekord!

Petra Keleković, Paula Plepelić, Laura Matko i Lorena Gabrić zajedničkim snagama stigle su do 5:27,44 čime su nadmašile prijašnji najbolji rezultat za postavljanje novog rekorda.

Utrka je zapravo imala tempo i dinamiku sličnu onoj prošlogodišnjoj s tim da u samoj zadnjoj dionici je ipak bilo manje napetosti i slavlje je više nego zasluženo. Do 2. mjesta stigla je štafeta MK Velike Gorice uz 3. mjesto Svetica.

Za Agram II su trčale Gabrijela Lešić, Ema Leko, Gabrijela Knežević i Linda Nujić i s 6:12,90 bile 12.

Spektakularnih rekordnih 4x200m s Čukmanom, Ružićem, Kovačićem i Krešom

Poseban 'šlager' dana bila je utrka na 4x200m gdje su Hrvoje Čukman, Mateo Ružić, Mateo Kovačić i Dominik Krešo pružili svoja najbolja izdanja pa smo u skladu s tim dobili uistinu sjajan rezultat od 1:25,84 što je novi hrvatski seniorski rekord!

Time smo dobili i prvu utrku ispod 1:26,00, ne samo u Hrvatskoj već općenito i na ovim prostorima. Nema što, super brzi dečki u utrci gdje je prednost iz metra u metar (izmjene u izmjenu) samo rasla te ovo ostvarenje s ovakvim imenima i ne čudi.

Slično možemo reći i za Agram II koji nije bio daleko od brončane medalje, a istrčali su ispod 1:30,00 tj. 1:29,83. Sačinjavali su ga Vito Kovačić, Bruno Perec, Luka Čičak i Jakov Raguž te pokazali da mogu itekako konkurirati. Ispred njih su bili Zagreb (2. ) i Slavonija-Žito (3.).

Bruno Di Giusto, Luka Grubišić, Zvonimir Ćurić, Jurica Kovačić članovi su šestoplasiranog Agrama III sa solidnih 1:34,11.

U ženskoj konkurenciji je uz malo sreće Agram I (Anja Tvrtković, Lea Babić, Pamela Fauković i Tonka Kunac) stigao do brončanog odličja s dobrim rezultatom od 1:45,09.

Ovo je ujedno zapravo bio i juniorski sastav u seniorskoj utrci što njihovu medalju svakako čini dodatno vrjednijom. Pobjeda je pripala Slavoniji-Žito, a srebro Dinamu. Zanimljivo, također sve juniorske štafete.

Agram II (Nika Marković, Lana Obućina, Mihaela Milković, Marta Nedved) i Agram III (Ana Matković, Leona Repač Šafarić, Patricia Trohar, Tea Perić) su osvojili 8. i 9. mjesta s utrkama ispod 2 minute (1:55,17 i 1:59,41).

Čestitamo našim sjajnim štafetarkama i štafetarima na postignućima tijekom ove uzbudljive atletske subote!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u štafetama
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 22.5.2021.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook