Domaća natjecanja

Seniorke vode u ekipnom i kup poretku, seniori ekipno treći

Nezaustavljivi Milan Kotur Foto : AK Agram Nezaustavljivi Milan Kotur

Varaždin je i ove godine domaćin Ekipnog PH i Kupa Hrvatske za seniore i seniorke, natjecanja na kojem nastupamo petu godinu zaredom.

Nakon završenog prvog dana, seniorke su vodeće u ekipnom (9084) i kup (145) poretku dok seniori zauzimaju 3.mjesto u ekipnom (7623) i 4.mjesto (58) u kup poretku. Na kup natjecanjima postoji još i sveukupni poredak, a tamo smo trenutačno drugoplasirani.

Obzirom kako se radi o ekipnom i kup natjecanju koje se održava u istom danu, radi preglednosti ovog članka nećemo za svakoga pisati ekipne i kup bodove. Najbolje rješenje je da pogledate kompletne rezultate 1.dana u kojima ćete naći spomenute podatke.

Kosaber postavila svoj novi osobni rekord na motki

Romana Tea Kirinić danas je nastupala u tri discipline - 100m, 800m i 4x100m. Najuspješnija je bila na 800m, tamo je osvojila 3.mjesto s istrčanih 2:12,41 dok je nešto slabiji plasman (7.mjesto) osvojila na 100m s istrčanih 13.24. No stotka nikad nije ni bila njezina primarna disciplina, a valja i spomenuti poprilično jak vjetar u prsa, izmjereno je 3.1. Sveukupno je osvojila 16 bodova.

Još više bodova (18) osvojila je Lucija Kosaber svojim nastupima na 400m i motki. Na 400m je osvojila 4.mjesto s istrčanih 58.41 što je poprilično dobar rezultat obzirom da se Lucija u ovoj sezoni više posvetila skoku s motkom. U toj disciplini je ostvarila identičan plasman, ali još bitniji je podatak kako je nadmašila svoj osobni rekord za čak 19cm! Prije je iznosio 311cm, a sada je 330cm. Za debitantsku sezonu postiže više nego dobre rezultate, nadamo se kako će tako i nastaviti!


Osim Romane na 800m nastupile su još 3 naše atletičarke, Anamarija Petreš, Dorotea Lukačević i Katarina Ivšac. Anamarija je pobjedila u svojoj skupini, a sveukupno je bila sedmoplasirana s istrčanih 2:20,86. Vrijeme je to vrlo blizu njezinog osobnog rekorda koji trenutačno iznosi 2:20,62, nema sumnje kako će novi osobni ubrzo pasti! Dorotea je u svojoj skupini bila trećeplasirana, njezino današnje vrijeme je 2:23,07, rezultat kojim je sveukupno zauzela 10.mjesto. Ostaje nam još Katarina Ivšac, ona je sveukupno bila 12., a istrčano vrijeme je 2:28,95. 

Matošević bez konkurencije, najveći broj bodova osvojen na 3000m zapreke

Na 3000m također su nastupale četiri trkačice iz našeg kluba. Pretpostavljate i sami kako je najuspješniji naš pojedinac bila Matea Matošević, ostvarila je uvjerljivu pobjedu s istrčanih 9:42,64! Druga najuspješnija u ovoj utrci iz našeg kluba bila je Dora Hornik s osvojenim 6.mjestom i 11:19,88. Blizu nje bila je Ana Fortuna, trčala je 11:32,58 i sveukupno zauzela 8.mjesto. Pozicija iza nje pripala je Odri Tomas, povratnici nakon problema s ozljedom. Ona je u cilj ušla s istrčanih 12:08,08. Djevojke su sveukupno u ovoj disciplini osvojile čak 28 bodova!

Još više bodova smo osvojili na istoj dionici, samo sa zaprekama. Za to su se pobrinule Ljiljana Ćulibrk, Dora Pakšec i Iva Čutura. Još jedan dobar nastup je iza Lili, bila je trećeplasirana s istrčanih 11:57,41. Odmah iza nje svoje mjesto zauzela je Dora s istrčanih 12:29,59, svojim novim osobnim rekordom. Popravila ga je za otprilike tri sekunde. Šestoplasirana bila je Iva, ona je u cilj ušla s 14:33,00. Ovdje je nastupala još i Nikolina Hrelec, njezin nastup nije se bodovao za kup, ali kako je bila naš najbolji pojedinac s osvojenim drugim mjestom (11:23,00), njezino vrijeme gledalo se u ekipnom bodovanju.

Gredelj pripala pobjeda u uzbudljivom finišu utrke na 400m prepone

Još jedna povratnica nakon ozljede je Marija Gredelj koja se vratila na najbolji mogućni način, pobjedom na 400m sa preponama! U izuzetno dramatičnom finišu je bila brža za šest stotinki od drugoplasirane, a konačni rezultat je 1:03,12. Nema sumnje kako će Marija sa još više treninga biti još brža i bolja! No nije to bilo sve od nje za danas, nastupala je i na troskoku. U konačnici je osvojila 6.mjesto zahvaljujući najboljem skoku koji je danas iznosio 11.71. Gledajući pojedinačne nastupe, Marija je danas bila naš najuspješniji atletičar s osvojenih 19 bodova, a osvajat će puno bodova i sutra.

Na bacanju diska (1kg) nastupale su Valentina Slobodić i Petra Gamilec. Valentina je bila uspješnija s bačenih 36.57, bio je to hitac vrijedan 7.mjesta. Petra je danas najbolje bacila u 3.seriji, a rezultat je 30.10 čime je osvojila 8.mjesto. Isti plasman ostvarila je Petra Lulić na bacanju koplja (600g), bila je na razini svojih dosadašnjih najboljih rezultata i u konačnici bacila 28.06.

 

Za kraj su uslijedile štafete 4x100m, tamo smo sveukupno osvojili 13 bodova. Brža je bila štafeta Agram I (Nika Rakić, Romana Tea Kirinić, Sara Luzar-Smajić i Lucija Kosaber) s osvojenim 5.mjestom, a rezultat koji su ostvarile je 50.10. Zanimljiv je bio sastav štefate Agram II, nju su sačinjavale Dorotea Lukačević, Anamarija Petreš, Katarina Ivšac i Nikolina Hrelec. Srednje-dugoprugaška štafeta bila je osmoplasirana s istrčanih 51.59.

Kovačić ponovno istrčao osobni na 400m, sjajni Grdenić na 1500m

Na 100m nismo imali atletičara čiji se nastup bodovao za kup, ali za ekipni dio se pobrinuo Ivor Šipuš. On je nastupio u 1.skupini, vjetar je ponovno bio neugodan (-2.4), ali u konačnici je istrčao 11.98 i sveukupno zauzeo 12.mjesto. Vidjet ćemo hoće li biti još uspješniji na 200m, sutra ga u toj disciplini očekuje novi nastup. 

Mateo Kovačić nastavlja sa postavljanjem osobnih rekorda na 400m. Nakon 51.56, novi osobni sada iznosi 51.32! U svojoj skupini je bio prvoplasirani, a sveukupno mu je pripalo 11.mjesto. Nadamo se kako će sutra nastaviti s ovim trendom i da slijedi njegova najbrža utrka na 800m. 

Izvrstan nastup Gorana Grdenića gledali smo u utrci na 1500m gdje je istrčao vrijeme približno svojem osobnom rekordu koji iznosi 3:57,56. U cilj je ušao s 3:58,36, ali još bitniji je podatak kako je zahvaljujući tom rezultatu i pobjedio! Bude li barem jednako raspoložen ovako i sutra, biti će zanimljivo na 3000m.

Nezaustavljivi Josipović i Kotur

Pobjednika smo imali i na 5000m, a njegovo ime je Jure Josipović! Ostvario je uvjerljivu pobjedu s istrčanih 15:34,61. U ovoj utrci nastupio je i Juraj Kralj, on je s istrčanih 17:45,58 u cilj ušao kao devetoplasirani.

Nastavljamo u pobjedničkom tonu, Milan Kotur nastavio je svoju dugogodišnju dominaciju na 400m prepone. Milanovi problemi sa stopalom još uvijek su vječna enigma za doktore i specijaliste, ali to ga očito ne spriječava da odlično trči. Ostvario je uvjerljivu pobjedu s 52.62! Spomenimo kako je njegov rezultat po tablicama IAAF-a najvrijedniji rezultat ostvaren u našim redovima. Osim Milana, nastupio je i Denis Erent. U svojoj (prvoj) skupini ostvario je drugo najbolje vrijeme (1:01,84), a sveukupno mu je taj rezultat donio 8.mjesto. Ako bi Denis trčao još malo bržu utrku, ponovno bi mogao ući u uži krug kandidata za medalju na pojedinačnom juniorskom prvenstvu, natjecanju koje se održava idući vikend.

Na dalju je nastupao Bruno Jednačak koji je završio natjecanje na 9.mjestu s najdalje skočenih 6.53. Vjerujemo kako još bolji plasman slijedi sutra kada se skače troskok. U konkurenciji visaša boje našeg kluba "branio" je Martin Kozjan. Danas je skočio 170cm čime je osvojio 12.mjesto i ekipne bodove obzirom da se za kup nije bodovao. Sutra slijedi njegov debitantski nastup na motki, želimo mu još bolji rezultat!

Osim Lili Ćulibrk, čovjeka za sve u klubu, na ovom natjecanju nastupa još jedan naš trener - Matija Jakopović. On nastupa u dvije discipline, a to su kugla i disk. Danas je na rasporedu bilo bacanje kugle, a njegova je danas najdalje letjela na 12.56 i time je osvojio 9.mjesto. Svoj najbolji hitac ostvario je u prvoj seriji. Sličnog raspoloženja bio je Dominik Tomić, on je također svoj najbolji hitac bacio u prvoj seriji. Bacio je 48.58 i osvojio 5.mjesto.

Nakon ženskih štafeta uslijedile su muške kojima je već standardno zaključen današnji prvi dan. Za našu štafetu trčali su Ivor Šipuš, Milan Kotur, David Lavrenčak i Bruno Jednačak. Njihovo istrčano vrijeme je 44.32, a sveukupno su osvojili 8.mjesto. Novi štafetni nastup očekuje ih već sutra, imamo dvije štafete na 4x400m.

Obećavajuć prvi dan je iza nas, čestitamo na svim ostvarenim rezultatima zahvaljujući kojima smo visoko pozicionirani na svim mogućim tablicama ovih natjecanja! Neka tako ostane i sutra, želimo našim atletičarima i atletičarkama nove uspješne nastupe!

  • Natjecanje: Kup Hrvatske / Ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 16.6.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook