Domaća natjecanja

Seniorke obranile naslov pobjednika kupa, seniori 3. u ekipnom poretku

Velik dio naše ekipe nakon proglašenja Foto : AK Agram Velik dio naše ekipe nakon proglašenja

U Varaždinu je završilo ekipno i kup natjecanje za seniore i seniorke, a mi možemo konstatirati kako je lijep vikend iza nas.

Seniorke su drugu godinu zaredom osvojile kup zahvaljujući osvojenih 264 bodova, uz to su i nadmašile svoj prošlogodišnji rezultat od 256 bodova! Prošlogodišnji uspjeh ponovile su i u ekipnom poretku ponovno osvojivši 2.mjesto s osvojena 15902 bodova.  Seniori su osvojili 4.mjesto na kupu, ostali su 7 bodova "kratki" do trofeja, ali svejedno se radi o velikom napretku jer su ove godine osvojili 164 bodova, a prošle 129. No zato su do trofeja stigli u ekipnom poretku gdje su s osvojenih 14651 bodova osvojili 3.mjesto. Na ekipnim natjecanjima ne postoji sveukupni poredak, ali zato ga ima na kupu. Ovdje smo također zadržali 2.mjesto sa sveukupno osvojenih 428 bodova. Radi se o rekordnom broju osvojenih bodova za naš klub, drago nam je kako se iz godine u godinu napreduje.

Ponovit ćemo jučerašnji potez te nećemo pisati za svakoga ekipne i kup bodove zbog preglednosti članka. Sve možete pronaći na službenim cjelovitim rezultatatima drugog dana

Matošević, Ćulibrk, Hornik i Fortuna osvojile čak 36 bodova na 5000m

Na 200m su nastupale Romana Tea Kirinić i Lucija Kosaber. Romana je istrčala 25.93 (2.mjesto u skupini, sveukupno 7.mjesto) i tako osvojila ekipne bodove dok je Lucija s istrčanih 25.93 (3.mjesto u skupini, sveukupno 9.mjesto) osvojila bodove u kup natjecanju. 

Nikolina Hrelec danas je nakon jučerašnjih 3000m sa zaprekama trčala na 1500m i u cilj ušla kao trećeplasirana. Istrčano vrijeme je 4:46,35, a svakako je pohvalno za reći kako se radi o njezinom novom osobnom rekordu! Osim Nikoline trčala je Katarina Ivšac, njezin konačni rezultat je 9.mjesto i 5:29,31.

Rekordan broj bodova osvojen je na 5000m, čak 36 bodova! Za tako velik osvojen broj bodova možemo zahvaliti Mateji Matošević, Ljiljani Ćulibrk, Dori Hornik i Ani Fortuni. Matea je bez problema pobjedila u ovoj utrci, a istrčano vrijeme je 17:10,61. Lili je ponovno bila u samom vrhu poretka s osvojenim 4.mjestom, a istrčano vrijeme bilo je 19:54,90. Šestoplasirana bila je Dora zahvaljujući istrčanih 20:09,52, a odmah iza nje je Ana Fortuna kao sedmoplasirana s 21:02,59. Svakako vrijedi spomenuti kako nije bilo baš idealno vrijeme za ovakvu disciplinu i samim time njihovi rezultati još više vrijede!

Gredelj i tokom 2.dana osvajala puno bodova

Marija Gredelj već standardno na ovim natjecanjima nastupa u više disciplina, a danas je nastupala na 100m s preponama, skoku u dalj i štafeti 4x400m. O štafeti ćete pročitati nešto kasnije u ovom članku, krenimo prvo od 100m prepone gdje je Marija sveukupno osvojila 4.mjesto s istrčanih 15.16. Velika šteta da je vjetar puhao u prsa (-2.0) jer ovo je mogla biti trka na razini osobnog rekorda. Nedugo nakon toga nastupila je i na dalju gdje je najbolji skok danas iznosio 5.35. Marija je skakala samo prve tri serije radi štafete 4x400m gdje je kasnije nastupila. Lijepo je vidjeti da ozljeda nije previše utjecala na njezine izvedbe jer je u ova dva dana osvojila zaista puno bodova, a tako je već zadnjih par godina! Čast je imati u klubu ovako svestranu atletičarku koja može jednako kvalitetno nastupati u više disciplina.

Svoj prvi nastup za naš klub ubilježila je Andrea Balaž na skoku u vis gdje je osvojila 10.mjesto zahvaljujući peeskočenih 145cm. Uspješno je preskočila u 2.pokušaju, ali nažalost dalje više nije išlo, na 150cm je triput rušila. Sigurno bi uz iskustvo nastupa na natjecanjima bila još bolja, ali i ovo je rezultat kojim su osvojeni bitini ekipni bodovi.

Na bacanjima je bodove većinom osvajala Petra Gamilec, prvo je bila osmoplasirana na bacanju kladiva (33.54), a kugla je danas najdalje sletjela na 12.51 (4.mjesto). Sveukupno je Petra osvojila 15 bodova. Osim nje, na kugli je nastupala Valentina Slobodić, naša mlađejuniorka. Najbolji hitac vidjeli smo u 6.seriji kada je bacila 9.62 i zauzela 7.mjesto. 

Štafete potvrdile veliku pobjedu seniorki na kupu

Nova velika zaliha bodova stigla je na štafetama 4x400m gdje smo imali čak 3 štafete. Jedna je bila kategorizirana (one se ne broje), dok su druge dvije regularno prijavljene. Najbolji plasman i rezultat ostvarila je Agram I štafeta u sastavu Sara Luzar-Smajić, Lucija Kosaber, Marija Gredelj i Romana Tea Kirinić. Istrčani rezultat je 3:52,24, a plasman je drugo mjesto. Druga štafeta, Agram II, trčala je u sastavu Nika Rakić, Anamarija Petreš, Danijela Grgić i Kristina Vilk. Djevojke su u konačnici osvojile 4.mjesto s istrčanih 4:00,25. Posljednju, treću štafetu činile su Petra Lulić, Matea Matošević, Dorotea Lukačević i Nikolina Hrelec. One su bile sedmoplasirane, a vrijeme koje su istrčale glasi 4:08,72. Sveukupno su štafete osvojile čak 27 bodova! Uz to, svakako vrijedi istaknuti nastup Danijele Grgić koja nije nastupala posljednje tri sezone i svatko će se složiti kako ju je bilo lijepo vidjeti ponovno na atletskim terenima! Uostalom ne možete svaki dan gledati europsku i svjetsku juniorsku prvakinju, bez ikakve sumnje, radi se o privilegiji.

Kovačić ponovno trčao osobni, Grdeniću pobjeda na 3000m

Ivor Šipuš nastupio je i tokom drugog dana, a današnja njegova disciplina bila je 200m. Nastupao je u prvoj skupini, tamo je osvojio 4.mjesto s 23.83 što je sveukupno bilo vrijedno 11.mjesta. No bitniji je bio rezultat obzirom kako se njegov nastup gledao samo za ekipni poredak. Kasnije je još nastupio na štafeti 4x400m.

Jedan od onih koji je nastupao u štafeti bio je i Mateo Kovačić, ali prije toga trebalo je trčati na 800m. Nadmašio je rezultat iz Splita (2:02,32) s istrčanih 1:59,17, a to je rezultat vrijedan 8.mjesta. Tako je Mateo nastavio sa postavljanjem osobnih rekorda iz utrke u utrku. Želimo mu da jednako tako (i više!) bude inspiriran idući vikend kada je na rasporedu Pojedinačno PH za juniore i juniorke. Pojavili su se manji problemi sa zadnjom ložom, ali nadamo se kako nije ništa opasno što bi moglo ugroziti njegove sljedeće nastupe.

Sjajnu utrku gledali smo na 3000m, sve nas je zanimalo kako će završiti dvoboj Gorana Grdenića i Jure Josipovića. Na kraju je pobjedio iskusniji Grdenić s istrčanih 8:46,59, a Jure je ušao u cilj kao trećeplasirani (8:58,06). Goran je taktički odlično odradio ovu utrku i zasluženo je danas slavio! Spomenimo još i 9.mjesto Antona Strmečkog-Stakora u ovoj utrci. Anton već jedno vrijeme ne trenira atletiku, ali drago nam je da se odazvao našem pozivu i pomogao u osvajanju kup-bodova.

Kotur na visini zadatka, Bilonić za 4 stotinke ispred Kralja

Standardno zanimljiv dan je iza Milana Kotura, on je danas bacao koplje i trčao 110m prepone. Uspješniji je bio na 110m prepone, tamo je osvojio 2.mjesto s istrčanih 15.31, vrijeme koje je je na razini njegovih dosadašnjih najboljih rezultata! Slično tako bilo je i na koplju gdje je osvojio 7.mjesto s bačenih 45.01. Milan također pripada onima koji su osvojili zaista puno bodova tokom ovog vikenda, ponovno je bio jedan od naših najkorisnijih atletičara.

Interesantnu završnicu gledali smo u utrci na 3000m sa zaprekama gdje su nastupali Juraj Kralj i Ivan Bilonić. Upravo su oni bili i sudionici spomenute interesantne završnice, pobjeda u tom duelu ipak je pripala Biloniću, bio je brži za 4 stotinke. Ivan je osvojio 2.mjesto (10:44,50), a Juraj 3.mjesto (10:44,54). Sveukupno je ovaj dvojac osvojio čak 21 bod! Neka se ovakva slična situacija ponovi i idući vikend na juniorskom PH, mi nemamo ništa protiv.

Na troskoku su nastupali Bruno Jednačak i Marko Katalinić. Bruno je iz serije u seriju bio sve bolji i bolji, a natjecanje je na kraju završio na 5.mjestu s 13.39. Markovi skokovi su varirali tokom današnjih šest serija, ali ipak je na kraju u posljednjoj seriji došao do najboljeg ovosezonskog rezultata - 13.11. Bio je to rezultat vrijedan 7.mjesta.

Martin Kozjan danas je po prvi puta nastupao na skoku s motkom. Sam početak nije bio idealan, već na zagrijavanju njegova je motka pukla i sva sreća da nije bilo nikakvih težih posljedica. No Martinu zasigurno nije bilo svejedno kasnije nastaviti sa skokovima. Ipak, uspio je preskočiti prve dvije visine (2.80 i 3.00m) i ekipni bodovi ipak su osvojeni. Nema sumnje kako će u idućim nastupima Martin biti još bolji, a i teško da će se današnja situacija ponoviti.

16 bodova na disku, 15 bodova na štafetama 4x400m

Bodovi su stizali i nakon završenog bacanja diska. Za njih su se pobrinuli Jan Bičanić i naš trener Matija Jakopović. Janov današnji najbolji hitac bio je 45.69 i zahvaljujući njemu osvojio je 4.mjesto. Matijin disk danas je najdalje sletio na 38.57, a tim rezultatom pripalo mu je 8.mjesto. 

Kao i na svakom natjecanju, muške štafete 4x400 posljednje su discipline na rasporedu. Nastupale su dvije naše štafete, Agram I u sastavu Ivor Šipuš, Mateo Kovačić, Goran Grdenić i Milan Kotur dok su Agram II činili Marko Katalinić, Juraj Kralj, Filip Grčić i David Lavrenčak. Agram I sveukupno je ostvario peto najbolje vrijeme (3:30,58), a blizu je i Agram II na 7.mjestu (3:38,52). Kad zbrojimo njihove bodove, dolazimo do broja 15.

Novi trofeji potvrda dobrog i kvalitetnog rada

Po završetku natjecanja uslijedila je ceremonija proglašenja pobjednika gdje su se naši atletičari i atletičarke ponovno istaknuli kao najglasniji navijači, ali ono što je još zanimljivije - ne samo za naš klub, već i za ostale.

Čestitamo svim našim atletičarima i atletičarkama na postignućima koja su ostvarili tijekom ovog vikenda i zahvaljujući njima kući smo se ponovno vratili s puno pehara. Osim toga, ostvaren je napredak u svim kategorijama ekipnog i kup natjecanja (možda ne plasmanom, ali rezultatski svakako). Bravo!

  • Natjecanje: Kup Hrvatske / Ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 17.6.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook