Domaća natjecanja

Hrelec s 10:51,72 izborila nastup u Barceloni!

Nikolina Hrelec istrčala je normu za juniorsko SP Foto : Renato Branđolica Nikolina Hrelec istrčala je normu za juniorsko SP

Za one koji ne znaju, u Barceloni će se održati Svjetsko prvenstvo za juniore i juniorke. Izuzetno smo ponosni na Nikolinu Hrelec koja je s današnjim nastupom na 3000m sa zaprekama osigurala svoje mjesto među najboljim svjetskim juniorkama!

No nije Nikolina jedina osvojila medalju, sveukupno smo ih osvojili osam. Dvije su zlatne, tri srebrne i jednako toliko osvojeno je bronačnih medalja. Nadamo se kako će još više medalja "pasti" sutra tokom 2.dana.

Vratimo se na već spomenutu utrku na 3000m sa zaprekama gdje je Nikolina postigla odličan rezultat, pretpostavljate već kako se radi o njezinom novom osobnom rekordu. Svakako treba još spomenuti i činjenicu da je današnje natjecanje bila posljednja šansa za Nikolinu (na mlađejuniorskom nema pravo nastupa) obzirom da će se SP održavati od 10. do 15. srpnja. Očito je taj podatak bio još jedan dodatan motiv, Nikolina je otpočetka krenula izuzetno hrabro i snažno u solo-utrku što nikad nije prednost kada se "lovi" norma za određeno natjecanje. Sve dileme već su bile riješene na ulasku u zadnji krug, ali Nikolina je još imala snage i posljednjih 50m uživali smo u spektakularnom finišu. Zaslužena i uvjerljiva pobjeda u ovoj disciplini! Čestitamo Nikolini i njezinim trenerima!

Nije Nikolina jedina osvojila medalju, još jedna, brončanog sjaja, pripala je Dori Pakšec! Za broncu je istrčala 12:22,92. Na korak do medalje ostala je Iva Čutura kao četvrtoplasirana sa 13:30,64, ali svakako vrijedi pohvaliti značajno poboljšanje u njezinom vremenu. Naime, prošli vikend na Kupu i Ekipnom trčala je 14:33,00, a danas je taj rezultat značajno popravila.

Nakon jednog svojevrsnog "in medias res" uvoda, nastavit ćemo redoslijedom službenih rezultata Hrvatskog atletskog saveza.

Kirinić se vratila pobjeđivanju, Filipović petoplasirana u finalu

Dora Filipović danas je čak dva puta odlično trčala na 100m. U svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojila je 2.mjesto s istrčanih 12.87 (+0.5 vjetar), rezultat koji je vrlo blizu njezinog osobnog (12.81). Time je automatski stekla pravo nastupa u finalu. Tamo je ponovno istrčala 12.87 (-0.5 vjetar) i kroz cilj je prošla kao petoplasirana trkačica. Dori je ovo tek prva kadetska godina i bila je najmlađi sudionik današnjeg finala na 100m. Obećavajući nastupi uoči novih natjecanja koje slijede, a to su mlađejuniorsko i kadetsko prvenstvo Hrvatske. Uz Doru je nastupila Nika Rakić, ona je svoj nastup završila u kvalifikacijama s istrčanih 13.18 i 12.mjestom. 

Romana Tea Kirinić vratila se pobjedama, a današnju je ostvarila na 400m. U izuzetno dramatičnoj završnici Romana je pokazala zašto je svih ovih godina pobjeđivala u ovoj konkurenciji i pobjedila u svojem posljednjem pojedinačnom juniorskom nastupu na 400m! Vrijeme pobjednice je 56.54, a to je također i rezultat sezone. "Probudila" se i Katarina Ivšac, danas je pobjedila u svojoj skupini (59.78) i sveukupno osvojila 6.mjesto. Ako bude ovako trčala i idući vikend, plasman će biti još bolji. Svoj prvi nastup za naš klub u ovoj disciplini ostvarila je Iva Marija Sobočanec i nastup je prošao vrlo dobro - 8.mjesto i 1:00,25.

 

Kosaber nova viceprvakinja Hrvatske

Natjecanju se nakon ozljede vratila Marija Hartl, danas je nastupala na 1500m i zauzela 7.mjesto s istrčanih 5:11,85. Uz još treninga, rezultati će biti još bolji. Nešto kasnije uslijedila je utrka na 5000m. Nastupale su Ana Fortuna, Dora Hornik i Odri Tomas. Djevojke su svoje nastupe završile jedna blizu drugoj. Ani je pripalo 4.mjesto (20:05,50), Dori 5.mjesto (20:18,63) i Odri 6.mjesto (20:49,64). 

Lucija Kosaber na motki je ponovno bila na visini zadatka i s preskočenih 3.30m osvojila je srebrno odličje! Današnjim nastupom izjednačila je svoj osobni rekord postavljen prije tjedan dana u Varaždinu, bilo bi lijepo da u idućim nastupima ostvari još bolje rezultate.

Štafeta ponovila prošlu godinu, Slobodić i Šarić brončane

Na disku smo vidjeli kako je Valentina Slobodić s novim osobnim rekordom osvojila medaju brončanog sjaja! Današnji najbolji hitac bio je 38.18. Nešto slično dogodilo se i na kladivu, Ana Šarić je s novim osobnim rekordom (38.04) osvojila brončanu medalju!

Za još jednu medalju pobrinule su se Agramerke na štafeti 4x100m s istrčanih 49.18. Dora Filipović, Romana Tea Kirinić, Nika Rakić i Lucija Kosaber osvojile su srebrno odličje i tako "obranile prošlogodišnje 2.mjesto!

Topić na korak do finala

Na 100m u konkurenciji juniora nastupala su tri naša trkača - Zvonimir Topić, Jakob Franjo Kulić i David Lavrenčak. Najbrži naš pojedinac bio je Zvonimir, u svojoj skupini zauzeo je 5.mjesto s 11.87 što je u sveukupnom poretku vrijedilo 9.mjesta. Šteta, malo je nedostajalo za finale. Jakob je istrčao 12.04, vrijeme koje je njegov novi osobni rekord. Davidu je sveukupno pripalo 16.mjesto s istrčanih 12.20.

Jednak broj naših trkača nastupio je i na 400m. Očekivano je naš najbrži trkač bio Mateo Kovačić, sveukupno je bio sedmoplasirani s istrčanih 51.90. Time je stala njegova serija rušenja osobnih rekorda, ali Mateo je ovog tjedna imao manjih problema s ozljedom zadnje lože, u suprotnom bi današnje vrijeme sigurno bilo još brže. Filipu Grčiću pripalo je 13.mjesto (55.31), a Juriju Kosu jedan plasman niže s istrčanih 56.51.

Josipoviću osobni i srebro na 5000m 

Na 1500m nastupao je Ivan Bilonić. On je na kraju utrku završio na 6.mjestu, a istrčano vrijeme glasi 4:18,23. Sasvim blizu njegovog osobnog rekorda (4:16,40), novi nastup mogli bi gledati već idući tjedan kada se u Čakovcu održava Pojedinačno PH za mlađe juniore i juniorke. 

Jure Josipović danas je osvojio srebrnu medalju na 5000m s istrčanim novim osobnim rekordom! Vrijeme novog juniorskog viceprvaka Hrvatske je 16:05,55. Juraj Kralj pružio je sasvim solidnu utrku i na kraju osvojio 5.mjesto s istrčanih 16:58,35. Nastupao je i Ivan Jakovac, njegovo današnje istrčano vrijeme je 17:14,42 čime je zauzeo 9.mjesto.

Novi osobni rekordi Kušine, Kolarevića i Hojsaka

Na dalju su nastupali Bruno Jednačak, Luka Kušina i Ivan Sindičić. Bruni je pripalo 7.mjesto s preskočenih 6.42, Luki 8.mjesto (5.97) dok je Ivan natjecanje završio kao desetoplasirani (5.65). Nadamo se kako sutra slijedi bolji nastup za Brunu koji ima veliku šansu za osvojiti medalju. Luka je s današnjim rezultatom postavio svoj novi osobni rekord, želimo mu da skoči preko 6 metara u idućim natjecanjima koje slijede. Ivan je bio na razini svojih najboljih rezultata i ne zaboravimo kako se još uvijek radi o kadetu koji će imati pravo nastupa na ovom natjecanju još nekoliko godina.

Demir Kolarević danas je nastupio na bacanju kugle (6kg) i u konačnici zauzeo 6.mjesto. Danas je najdalji hitac bio 13.88, a i radi se o novom osobnom rekordu. Sutra će nastupati na bacanju diska gdje nas sudeći po prijavljenim rezultatima očekuje izuzetno zanimljiva borba za medalje. Na koplju je nastupio Fran Hojsak, njemu je pripalo 7.mjesto s također novim osobnim rekordom koji sada iznosi 43.05.

Kraj 1.dana zaključila je naša štafeta na 4x100m, trčali su 45.75 i zauzeli 7.mjesto. Sastav Agrama I činili su Marko Katalinić, Jakob Franjo Kulić, David Lavrenčak i Bruno Jednačak.

Čestitke svim našim atletičarima i atletičarkama na istrčanim rezultatima i ostvarenim plasmanima! Želimo vam još uspješnije nastupe na sutrašnjem 2.danu koji nas očekuje.

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 23.6.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook