Domaća natjecanja

REKORDNA JANČEK Hodačice i hodači uspješno otvorili novu natjecateljsku godinu! (VIDEO)

Eli, Bruna i Lana (s lijeva na desno) Foto: AK Agram Eli, Bruna i Lana (s lijeva na desno)

Dvoransko mlađeseniorsko prvenstvo Hrvatske ponudilo je i prve ovogodišnje hrvatske rekorde, a za njih se pobrinula Bruna Janček u više nego odličnom izdanju na 3000m hodanje.

I to 2u1 varijanta gdje nije samo seniorski već i juniorski rekord, a novo najbolje vrijeme Hrvatske u spomenutoj disciplini od sada je 14:38,69! Bruna je otpočetka hodala u sjajnom ritmu i tako pokazala kako je spremna dočekala novu sezonu.

Jednako dobra bila je i drugoplasirana Eli Pevec koja ju je cijelo vrijeme uspješno pratila, nije posustajala ili dozvolila stvaranje velike razlike te ciljem prolazi u vremenu 14:46,30.

Zanimljivo, kada bi izuzeli Janček, i to bi bio novi hrvatski dvostruki rekord što dovoljno govori o kvaliteti novog osobnog rekorda Pevec.

Podsjetimo, prijašnji je iznosio 14:58,01 (Ivana Renić) i na kraju je 'izdržao' nešto manje od godinu dana.

Nizu dobrih ostvarenja priključila se i brončana Lana Švarbić koja izlaskom iz kadetskog staža sada kao mlađa juniorka ima pravo nastupa i na ovom natjecanju. Ona je ovdje hodala također brže nego ikada i s 15:20,39 zaslužila svoje mjesto na postolju.

Osobni rekord ostvarila je i Klara Krenek, petoplasirana na ovom natjecanju s 15:47,52.

Na hodanju mlađih seniora nije bilo toliko rekorda, ali Krešimir Hartl nije bio daleko od istoga te se nadamo kako bi u jednoj od idućih utrka mogao ponovno 'napasti' svoj juniorski rekord koji iznosi 14:24,71.

Ovdje je suvereno pobijedio vremenom 14:28,07 i tako obranio svoju prošlogodišnju titulu.

Zato se posebno u ovoj utrci istaknuo Antonio Belas koji je s 15:49,48 napravio lijep hodački rezultatski iskorak, a pritom je kroz ovaj tjedan imao ponešto problema s bolesti tako da ovaj rezultat može biti još bolji. 

Ovo mu je ujedno bio i prvi dvoranski hodački nastup i odmah - srebro!

Dvoranski debi ostvario je i Edmond Dobruna koji tako pokazuje kako osim u trkačkim se dobro snalazi i u hodačkim vodama kao petoplasirani (17:54,28). Uz njega je bio i Klaudio Strahonija koji je nažalost zaradio diskvalifikaciju u završnici discipline.

Čestitamo našim (rekordnim) hodačicama i hodačima na ostvarenim rezultatima i plasmanima, vrlo lijep ulazak u 2020. godinu!

  • Natjecanje: Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 18.1.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook