Domaća natjecanja

VIDEO: Vrlo dobar ulazak Ružića u novu (dvoransku) sezonu na 400m

Mateo Ružić Foto: AK Agram Mateo Ružić

U sklopu mlađeseniorskog dvoranskog prvenstva Hrvatske, naš savez dodatno je liberalizirao ovo natjecanje kako bi omogućio nastup seniorima i seniorkama.

Među prvima koji je iskoristio priliku svakako je Mateo Ružić koji je trčao u drugoj izvankonkurencijskoj skupini i 2020. godinu započeo rezultatom 47.49 čime je bio uvjerljivi pobjednik u svojoj konkurenciji iako je to nešto manje bitno naspram rezultata koji obećava pred natjecanja koja slijede.

Proteklih par mjeseci u njegovom životu dogodilo se nekoliko važnih promjena, ali ono što ostaje nepromjenjivo da se radi o našem najboljem 400metrašu Hrvatske.

U ženskoj konkurenciji ovdje su nastupale Anamarija Petters i Ivona Jurišić. Potonja je istrčala 1:03,47, a ispred nje je ciljem prošla Sophie Gesche, djevojka iz Njemačke koja je ovdje na razmjeni studenata i trenira s nama. 

Anamarija nam se vratila iz Sjedinjenih Američkih Država gdje je studirala, a sada je ovdje i polako, ali strpljivo radi na svom atletskom povratku. Istrčala je 59.68 s tim da je prije toga trčala i 800 metara, a vrijeme je bilo 2:16,00.

Od dužih stvari imali smo trojicu na izvankonkurencijskih 3000 metara, tamo je očekivano najbrži bio Petar Bratulić, njegovih 8:36,12 ujedno je bilo pobjedničko vrijeme u toj utrci.

Odmah iza njega ciljem je prošao Ivan Dračar, jedan od naših novih članova u ovoj godini i odmah već na startu sezone istrčao osobni rekord (dvoranski i apsolutni) s 8:54,64 čime je pokazao kako se već sada radi o vrlo dobrom pojačanju i vjerujemo da kroz vrijeme koje dolazi može biti samo bolji! 

Domagoj Jakopović također je istrčao osobni rekord, 8:55,17 je sada njegovo najbolje vrijeme, ne samo dvoransko već i općenito. I ovdje imamo jednog 'našeg' stranca, iz Izraela je Ofek Avir istrčao 9:40,95.

Najranije od svih disciplina održale su se one na 60m gdje je 2. mjesto pripalo Alenu Kolaru vremenom 7.03 dok je Luka Ćosić s 7.31 ujedno istrčao i svoje najbrže vrijeme u ovoj disciplini.

Čestitamo svima!

  • Natjecanje: Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke - izvan konkurencije
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 20.1.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook