Domaća natjecanja

PONOVNO ZLATNI DOUBLE Vukančić ponovila prošlu godinu za novi dvostruki U23 naslov prvakinje Hrvatske! (VIDEO)

Repriza 2019. - Katarina Vukančić na oba proglašenja najbolja Foto: AK Agram Repriza 2019. - Katarina Vukančić na oba proglašenja najbolja

Naše prvo ime u prvom ovogodišnjem (dvoranskom) prvenstvu Hrvatske nesumnjivo je bila sjajna Katarina Vukančić koja je reprizirala 2019. godinu mlađeseniorskog (U23) DPH. Općenito smo na ovom natjecanju bili klub s najuspješnijim pojedincima koji su osvojili 16 medalja, od čega je čak 6 zlatnih, 3 srebrne i 7 brončanih.

Jedino teže od uspinjanja i dosezanja vrha je ostati na njemu, a Katarina je to uspjela i to opet u istom setu disciplina, 1500 i 3000 metara. 

Iako određenog vremenskog razmaka na natjecanju između njih ima, radi se o nimalo jednostavnom zadatku koji ne može savladati svatko. No zato Vukančić nije u toj kategoriji.

Prvo se trčalo 1500m i nije tu Katarina imala jednostavan zadatak uz Klaru Andrijašević koja se držala do same završnice kada je naša članica uspješno 'prelomila' utrku i u novom ubrzanju ritma (koji je na početku bio nešto sporiji) ciljem prolazi kao pobjednica, a semafor pokazuje 4:39,62.

Nije ona bila jedina u ovoj utrci, nastupala je Lorena Bartaković koja možda nije uspjela ispratiti zadnju najbržu promjenu (ona ipak jest i znatno mlađa od tri djevojke ispred nje), ali je zato ostvarila novi dvoranski osobni rekord s 4:47,23. 

Za naš klub debitirala je Mara Goluža, također značajni novi osobni rekord (5:12,20), a prvih dvoranskih 1500m trčala Lucija Kozina na 5:27,15. Loreni, Mari i Luciji pripala su 4., 5. i 6. mjesta.

Nakon nešto manje od dva sata uslijedila je utrka na 3000m gdje se Katarina očekivano držala u nešto povučenijoj varijanti i čekala zadnje krugove kako bi ubrzala te i u ovoj utrci preusmjerila stvari u svoju korist. Tako je i bilo, zasluženo pobjeđuje u vremenu 10:24,94 i tako drugu godinu uzastopno završava natjecanje kao dvostruka mlađeseniorska prvakinja Hrvatske u dvorani. Malo je reći bravo!

U ovoj utrci nastupale su i Sandra Šrut te Hana Malović. Potonja je prvih dvoranskih 3000m istrčala za 11:32,91 (7. mjesto) dok je Sandrinih 10:47,43 vrijedilo 4. pozicije.

Kod muškaraca smo imali predstavnika na 1500m u liku Filipa Svaline koji u ovom trenutku nije u pravoj formi, ali i takav je na kraju uspio biti brončani s 4:13,10.

Isto smo uspjeli na 3000m, Nikola Klarić nastavio je sa konstantnim nastupima kroz zadnjih par mjeseci i ovdje s 9:05,06 stigao u cilj kao trećeplasirani i tako nastavio niz svojih medalja na državnim prvenstvima.

Mrčić treću godinu uzastopno najbolji U23 visaš dvorane

Iako možda je od samog rezultata očekivao više, Filip Mrčić po pitanju plasmana može biti zadovoljan jer je nastavio jednu vrlo lijepu seriju svojih naslova. Ovdje je uspješno sve iz prve skakao (od 1.89 po 3cm do 2.04m) da bi završio na 2.07m uz vrlo dobar završni pokušaj.

Uz njega ne zaboravljamo ni Juricu Hercigonju koji je bio četvrtoplasirani preskočivši 1.85m što mu je najbolji dvoranski rezultat.

Filip je na postolje došao kao 3. godinu uzastopno najbolji mlađi senior Hrvatske u dvoranskom skoku u vis! Nije to bila jedina medalja, stigao je do bronce na troskoku skočivši 13.63 u prvoj seriji, a sam nastup nije odradio u cjelosti radi priprema za vis.

Kod mlađih seniorki blizu je bila Karla Kovačić, 10.95 vrijedilo je 4. mjesta, ali općenito je kroz cijelo natjecanje ponudila dosta konstantnu razinu skokova.

Na ženskom visu smo pratili Anu Kardum koja je preskočila 1.55m iz prvog pokušaja što je bilo presudno za osvajanje brončane medalje. 

Skok u dalj nam je donio 5. mjesto Bernarde Maslać i novi osobni rekord od 5.13m u 2. seriji, a skakale su još i Anja Tvrtković (5.04 - 7. mjesto) te Paula Herceg (4.87 - 9. mjesto).

Anja je plasmanom bolja bila na 60m prepone gdje je ponešto popravila svoj osobni rekord na ovom standardnom razmaku i visini (0,84m) za 4. mjesto. Istrčano vrijeme je 9.40.

Zato smo u muškoj konkurenciji imali medaljaša u liku Jurice Kovačića kojem je ovo ujedno bio i prvi nastup u našem dresu, a on je značajno poboljšao osobni rekord s 8.81 i tako zaslužio svoju prvu mlađeseniorsku broncu.

Štafeta 4x400m napravila iskorak za zlato i uvjerljivu pobjedu

Utrke na 60m ponudila nam je 7.29 Marka Oreškovića koji je tako za stotinku ostao bez finala, ali se zato mogao još kvalitetnije pripremiti za kasnijih 400 metara.

Trčao je i Jure Grbavac, 7.62 vrijedilo je 25. mjesta. Kod mlađih seniorki imali smo 3 natjecateljice od kojih je sveukupno najbrža bila Dora Dent s 8.16 za 9. mjesto, zatim Tari Marković pripada 13. mjesto s 8.38 i Lea Babić odmah iza nje s 8.52.

Zatim su Dora i Lea kasnije trčale 400m, poklopilo se da budu u istoj skupini i to same tako da je to bio pravi 1na1 duel u kojem je Dent bila nešto brža s 1:01,36, a Lea nedaleko s 1:01,91. Sveukupno su im pripala 11. i 13. mjesta.

Zato smo kod muškaraca bili još bolji, Jakov Vuković je odmah na otvaranju istrčao svoj osobni dvoranski rekord s 49.76 i tako zaslužio naslov mlađeseniorskog doprvaka Hrvatske.

Prva dvoranska utrka ispod 50, a vjerujemo da može još brže. Vrlo blizu istog postignuća bio je Marko Orešković koji vjerovali ili ne, više nije kadet (U16) već počinje svoj mlađejuniorski staž, a početak je nesumnjivo obećavajuć s obzirom na ostvareno.

Istrčao je 50.02 i tako već odmah osvojio brončanu mlađeseniorsku medalju što je lijepo ostvarenje.

Tako su Vuković i Orešković bili 2. i 3., a Zvonimir Ćurić i Luka Grubišić zauzimaju 8. i 9. mjesto. Zvone je istrčao 52.44, a Luka 52.74 što je za njega novi najbolji rezultat u dvorani.

Na dvostruko dužoj dionici Ivan Vukančić zauzeo je 8. mjesto istrčavši 2:02,60. U bacanju kugle Luka Mateljić je osvojio 5. mjesto, jedini ispravni hitac imao je u 5. seriji, a izmjereno je 11.54.

Pobjedonosno smo zaključili natjecanje, ostvarena je uvjerljiva pobjeda na muških 4x400m zahvaljujući sastavu u kojem su trčali Zvonimir Ćurić, Luka Dubajić, Marko Orešković i Jakov Vuković.

Dečki su već u vodstvu bili nakon prve izmjene i navedeno povećavali-održali do prolaska u cilj s 3:26,16 čime smo tako nakon prošlogodišnjih srebra napravili korak više na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja!

Razlika između drugoplasiranih i ostalih je više od 5 sekundi što dovoljno govori o uvjerljivosti, a istaknimo kako je zaista zanimljivo bilo u borbi od 2. do 5. mjesta.

Čestitamo našima na prvim ovogodišnjim ostvarenjima i želimo im još više uspjeha u nadolazećim natjecanjima!

  • Natjecanje: Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 18.1.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook