Domaća natjecanja

Popko dvostruka kadetska prvakinja!

Antonela Popko Antonela Popko

Danas se u Splitu održalo Otvoreno zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske gdje su nastupali i naši atletičari i osvojili čak 14 medalja!

 

Ženska konkurencija : Svima barem po jedna medalja

Veseli vidjeti kako je svaka Agramerka osvojila medalju. Najuspješniji naš pojedinac na ovom natjecanju bila je Antonela Popko, nova kadetska prvakinja u bacanju kugle (3kg) i kladiva (3kg)! Njezin najbolji i najdalji hitac na kugli bio je 12.27 dok je na kladivu pobjedila s 36.14. Ponovno se vidi izuzetan napredak na bacanju kugle, a danas je pokazala kako može i zna baciti kladivo. Bravo!

 

U konkurenciji kadetkinja nastupala je i Ana Šarić, ona je također osvojila 2 odličja! Na disku (1kg) je osvojila srebro bacivši 29.21, a broncu je osvojila na kugli gdje je bacila 11.78. Lijepo je za vidjeti kako naše kadetkinje osvajaju niz medalja.

 

Prošle godine Petri Gamilec je pripao naslov juniorske viceprvakinje Hrvatske, a ove godine je otišla još jednu stepenicu više! Opravdala je ulogu favorita na kugli (4kg) i lakoćom pobjedila s 13.83! Prije toga je na disku (1kg) bacila 34.99 i osvojila 3.mjesto što znači još jednu medalju!

 

Ana Marija Bonić bila je još jedna u nizu onih koji su nastupali u dvije discipline, njezine su bile kugla i disk (konkurencija mlađih juniorki) Uspješnija je bila na kugli (4kg), tamo je osvojila brončanu medalju! Rezultat najdaljeg hica danas je bio 9.63. Malo je nedostajalo na disku (4kg) gdje je osvojila 4.mjesto, a bacila je 23.65.

 

Laura Štefanac bila je uspješna puput Ane Marije. Brončano odličje osvojila je na bacanju koplja (500g)! Danas je koplje sletjelo na 32.06. Četvrtoplasirana bila je na kugli, bacila je 10.67.

 

Muška konkurencija : Kolarević najuspješniji naš pojedinac

Demir Kolarević osvojio je 2 medalje, u konkurenciji mlađih juniora postao je viceprvakom Hrvatske na kugli (5kg) i na disku (5kg)! Ponovno je bio na visini zadatka, a to znači da na kugli imamo rezultat preko 16m, tj. 16.26. Jednako dobar i kvalitetan bio je i na disku s prebačenih 46.47.

 

Jednak broj medalja osvojio je i kadet Luka Bulaja, jednu srebrnu i jednu brončanu! Srebro je osvojio na disku (4kg) s bačenih 45.29, a broncu na kugli (4kg) bacivši 13.32. Još jednom je dokazao kako prelazak iz mlađih kadeta u kadete nije previše utjecao na njega, i dalje je u vrhu.

 

Erminu Hasanoviću malo je nedostajalo do medalje, on je nastupao na istim disciplinama kao Luka. Bolji plasman ostvario je na disku, bio je četvrtoplasirani s 31.03 dok je samo plasman niže ostvario na kugli s bačenih 12.59. Već smo prije spomenuli, Ermin odnedavno trenira i za očekivati je kroz idućih par mjeseci još bolje rezultate!

 

Još jedan naš član u istoj dobnoj kategoriji bacao je kuglu, a to je Arian Islami. Osvojio je 6.mjesto s bačenih 12.46, ali zato je osvojio brončanu medalju na bacanju kladiva (4kg)! Rezultat najdalje bačenog kladiva je 16.20.

 

Osvojili smo medalju i u seniorskoj konkurenciju! Ona je brončanog sjaja, a za nju se pobrinuo Jan Bičanić na disku (2kg) sa najdalje bačenih 45.91. Fran Hojsak je bacao koplje (600g) i bacio ga najdalje do sada, a rezultat je 39.39. Time je osvojio 5.mjesto, ali i pokazao kako uskoro možemo očekivati i koplje preko 40m.

 

Nitko nije razočarao, upravo suprotno...

Većini je ovo bio debitantski nastup na bacačkom prvenstvu, a oni koji su nastupali prošle godine bili su još bolji i osvojili još više medalja. Tri zlata, četiri srebra i sedam bronci dovodi nas do sveukupnog zbroja od 14, a to je za ovakvo natjecanje zaista velik broj.

 

Čestitke trenerima i atletičarima na velikom uspjehu!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook