Domaća natjecanja

POBJEDNIČKI KRAJ TRILOGIJE Sveukupno 7. godinu uzastopno najbolji na Kupu, spektakularan preokret seniorki na ekipnom PH!

Pobjednička zajednička! Foto: AK Agram Pobjednička zajednička!

Saga Kupova Hrvatske i Ekipnih prvenstava Hrvatske zaključena je s natjecanjem za seniore i seniorke.

Usprkos prognozi, vremenski uvjeti bili su možda i bolji od očekivanih, a samim time je nekolicina ostvarila više dobrih ostvarenja koje ćemo obraditi u zasebnoj objavi posvećenoj svim atletičarkama i atletičarima koji su sudjelovali na ova tri natjecanja.

Kao i u kadetskom te juniorskom stažu, format natjecanja je bio isti, za Kup su se bodovali plasmani od 1. do 12. mjesta (12 do 1 bod), a Ekipno prvenstvo Hrvatske vodilo se prema aktualnim tablicama Svjetske atletike.

Prošli vikend na juniorskom natjecanju smo imali jednu zamjenu uloga, a isto se sada dogodilo i na seniorskom natjecanju.

Seniorski Kup Hrvatske

Stigli smo do 7. pobjede zaredom u natjecanju gdje slavimo sveukupnu pobjedu radi 791 bodova što je bilo više nego 604,5 Dinamo-Zrinjevca te 424,5 Zagreba.

Agrameri su osvojili 355 bodova i tako bili bolji od Dinamovih 311 dok je Zagreb završio ovaj poredak s 265 bodova.

Agramerke su bile još uvjerljivije, slavile su s 436 bodova ispred 293,5 Dinama te 164 Slavonije-Žito.

Tako smo još jednom s dobrom ekipiranošću i podjelom disciplina zaslužili sva tri najveća trofeja ovog natjecanja!

Ekipno prvenstvo Hrvatske

Spominjali smo juniorsko natjecanje gdje su se juniori vratili na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, a juniorke bile drugoplasirane prošli vikend.

Ovdje je to bilo upravo suprotno, naše seniorke su se nakon 2013. godine vratili na pobjednički tron dok seniorima sada pripada 2. mjesto za ovu godinu.

Osjetio se izostanak u nekim od disciplinama što je Dinamo više nego sjajno iskoristio i tako slavio s 17326 bodova, a naših 15923 bilo je sasvim dostatno za spomenuti plasman. U tom smislu koncentracija naše ekipe je i bila usmjerena prema Kup natjecanju gdje smo znali da imamo znatno bolje šanse za novu pobjedu.

No ono što su napravile seniorke je bilo stvarno impresivno. Ponovno smo kao prošli vikend ušli s bodovnim zaostatkom naspram Dinama prije zadnje discipline (4x400m štafete) koji je sada bio i nešto veći (-79). 

Iako je i tada pristup bio na razini, ali jednostavno je razlika bila premalena te se isto nije moglo nadoknaditi. Uostalom, tada nam pobjeda realno nije ni otišla u toj disciplini, nego u nekim ranijima.

Ovdje to nije bio slučaj, svi nastupi kroz discipline su bili dodatno bolji te rezultat toga je bila inspiriranija 4x400m štafeta koja je nadoknadila više nego dovoljnu razliku i tako smo se s malom, ali slatkom razlikom od 22 bodova vratili na vrh trona ove konkurencije i natjecanja!

Malo je za reći da su cure dodatno zasladile svečanost proglašenja ovim preokretom. U konačnici smo osvojili 17488 bodova, Dinamo 17466 te Zagreb 14686.

Svi iz naše aktualne ekipe zaslužuju čestitke, počevši od atletičarki i atletičara do trenerica i trenera, bilo je uzbudljivo i napeto te smo svi mogli uživati na kraju ove atletske sezone na otvorenom. Barem kada je stadionska atletika u pitanju. Svaka čast i bravo!

  • Natjecanje: Kup i Ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 24.-25.9.2022.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook