Domaća natjecanja

Penezić dvostruki dvoranski mlađejuniorski prvak Hrvatske: Sigurno na 60m, dramatično na dalju!

Došao, vidio, osvojio, otišao - Bruno Penezić Foto: AK Agram Došao, vidio, osvojio, otišao - Bruno Penezić

Nakon prvenstva Hrvatske za mlađe pa starije kadete, red je došao na uzraste mlađih juniora i juniorki gdje je naša glavna vedeta očekivano bio Bruno Penezić, novi dvostruki dvoranski mlađejuniorski prvak Hrvatske

Osim njegova dva zlata, osvojili smo još i dva srebra i tri bronce.

Prošle godine Bruno nije nastupao na skoku u dalj, a na 60m mu je pripalo srebrno odličje. Ove godine smo gledali nešto drugačiju priču, nakon duže vremena, ponovno je skakao dalj u dvorani, a prilikom skokova itekako se mogla osjetiti ta pauza. Sve do 6. serije njegov najdalji skok bio je 6.31. Neposredno prije svojeg posljednjeg pokušaja njegova daljina je nadmašena od još jednog konkurenta i Bruno u datom trenutku nema više ni medalju. 

Kao da ga je ta činjenica dodatno probudila i konačno jednim korektnim i smislenim zaletom i skokom stiže do skoka od 6.68 čime na koncu osvaja zlatnu medalju!

Kasnije su uslijedile utrke na 60m, umor je već lagano došao na naplatu, ali Bruno nije razočarao i podlegao eventualnom pritisku u ulozi glavnog favorita. Kvalifikacije je otvorio sa 7.10 i u jednom super zanimljivom finalu (za ostale pozicije, ne 1. mjesto) trči sigurnih 7.12 koje mu donose novo zlatno odličje!

Sve u svemu, jedan sjajan dan u njegovoj režiji, želimo mu da tako nastavi i u idućim tjednima...

Tri medalje na troskoku

Na spomenutih 60m nastupali su i Mihael Jurčić te Antonio Frančić. Mihael je bio sveukupno 13. istrčavši 7.56, a Antonio 22. (7.91). Zato su njih dva sudjelovali u vjerojatno najkraćem troskoku u povijesti dvoranskih mlađejuniorskih natjcanja, ali bolje i to nego da se natjecanje nije održalo. Mihaelu je pripalo srebrno odličje sa skočenih 10.98 dok je Antoniju pripala bronca sa skokom od 10.74.

Karla Kovačić bila je jedno od najugodnijih iznenađenja ovog natjecanja na troskoku, prvi puta je skakala ovu disciplinu u dvorani i odmah otvorila s apsolutnim rekordom skočivši 11.07! Kasnije je to još malo poboljšala, stigla je do 11.13, a naslov mlađejuniorske doprvakinje Hrvatske u troskoku zasluženo je njen.

Karla Kovačić u sjajnom izdanju

Kasnije je nastupila na skoku u dalj gdje nije bila toliko uspješna, najdalje je ovaj puta skočila do 4.70, ali nema veze, svoje je već napravila ranije. Nešto dalje od nje skočila je Marta Bošnjak sa skokom od 4.78.

Brončani vis i kugla mlađih juniorki

Marta je ranije nastupala na skoku u vis gdje je nakon kadetske bronce, osvojila i mlađejuniorsku! Zaslužila ju je preskočivši visinu od 155cm. Isto je uspjelo i Klari Blažević, ali i iz više pokušaja. Time je zauzela 4. mjesto. 

Plasmanom jednako uspješna poput Marte bila je Marija Balenović u bacanju kugle. Krenula je malo stidljivo i rezervirano, ali kasnije se opustila i uspjela pronaći dobre hice te je natjecanje osim s broncom, završila osobnim rekordom od 13.43!

Mlađi juniori za razliku od mlađih juniorki ne bacaju 3kg, već 5kg, a niz dobrih hitaca od prošlog tjedna nastavio je Viktor Veić. Bacio je 13.08 u posljednjoj seriji i pozicionirao se na 5. mjestu. Tomislav Blekić je bacao malo slabije, njegovih najdaljih 11.47 vrijedilo je 8. mjesta. 

Ravnopravno sa starijim kolegicama na 60m nosila se Ema Vukadin, u kvalifikacijama je istrčala osobni rekord od 8.14 i tako zaslužila prolaz u finale gdje s vrlo sličnom utrkom (8.16) osvaja 5. mjesto. Podsjećamo, radi se o kadetkinji u prvoj godini staža i današnji nastup sigurno će biti više nego korisno iskustvo.

Nakon nje nastup izvan konkurencije u istoj disciplini imala je Dora Filipović koja nastavlja niz i treću utrku zaredom ostvaruje rezultat sezone. U cilj pobjednički ulazi sa 7.79 i vjerujemo da je to dobra najava idućih, još bržih nastupa. 

Čestitamo svima na ostvarenim uspjesima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 30.1.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook