Domaća natjecanja

OBRANE TITULA Agrameri i Agramerke ekipni prvaci Hrvatske u polumaratonu uz Bratulića pojedinačno!

Pobjednička ekipa Foto: AK Agram Pobjednička ekipa

U Požegi se održalo Ekipno i pojedinačno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu gdje su naši nastupili izrazito uspješno.

Tako su u ekipnom djelu prvenstva ostvarili pobjedu u obje kategorije, muškoj i ženskoj! 

Agramere je predvodio Petar Bratulić u odličnoj utrci za njega gdje ciljem prolazi kao najbrži od hrvatskih predstavnika i pobjeđuje s novim osobnim rekordom od 1:09:34! Osim što je time postavio kvalitetne temelje za osvajanje ekipnog naslova, nakon prošlogodišnjeg srebra sada je napravio novi iskorak i postao polumaratonskim pojedinačnim prvakom Hrvatske!

Odmah nakon njega ciljem prolazi Zlatko Kožuhar, njegovo vrijeme od 1:10:44 vrijedi srebra i naslova doprvaka Hrvatske u ovoj disciplini! Temelji su dodatno postavljeni, a da stignemo do pobjede pobrinuli su se Filip Svalina i Domagoj Jakopović na 5. i 9. mjestu vremenima 1:13:28 odnosno 1:14:57 što su također ostvarenja za pohvalu.

Njihova konačna pobjeda je zaslužena i tako nakon prošlogodišnjeg natjecanja u Velikoj Gorici i ostvarene pobjede stižu do prve obrane naslova.

Kod seniorki je očekivano naše prvo ime bila Matea Matošević Hačić koja je bila 2. Hrvatica ovdje što bi značilo da s 1:16:06 stiže do titule doprvakinje Hrvatske! Ispred nje je 1. mjesto pripalo Bojani Bjeljac koja je time pojedinačno osvojila naslov.

Općenito trećeplasirana je tu u samoj utrci bila Nikolina Stepan, ali iz nekog razloga nje nema u prijavama za samo prvenstvo Hrvatske što bi trebalo značiti kako bronca ide još jednoj našoj članici, Katarini Vukančić koja se vrlo dobro snašla s 1:19:36 i tako pokazala kako smo za budućnost u ovoj disciplini i ovim natjecanjima dobili sjajno pojačanje! Isto vrijedi i za Sandru Šrut, 1:20:22 je vrijeme kojim je ciljem prošla nakon Katarine. Odlične i uspješne premijere za njih na polumaratonu.

Tako su naše članice suvereno poput svojih kolega obranile naslov najboljih ekipnih polumaratonki Hrvatske!

Čestitamo našim no1 ekipama, a jednako upućujemo i za pojedinačni dio natjecanja, bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook