Domaća natjecanja

Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju 2018: Kožuhar najbolji junior, Vukančić najbolja juniorka s novim hrvatskim rekordom!

Ekipa na okupu Foto: AK Agram Ekipa na okupu

U Novigradu se održalo još jedno izdanje pojedinačnog, ali i ekipnog prvenstva Hrvatske u cestovnom trčanju.

Nažalost, ovaj ekipni nije zaživio u svim kategorijama jer odaziv nije bio isti, ali zato pojedinačni kontekst natjecanja nije bio u opasnosti.

Od naših se prva istaknula Katarina Vukančić koja je u utrci na 10km i kategoriji juniorki bila istinski dominantna što je na koncu okrunila postavljanjem novog juniorskog rekorda Hrvatske koji bi sada trebao iznositi 37:04.

Drugi je to puta ove godine da ga se popravlja, naime, prije skoro 4 mjeseca također naša članica Sandra Šrut tada je istrčala 37:09.

Ona je u ovoj utrci trčala u kategoriji seniorki gdje je vremenom 37:18 stigla do srebrnog odličja, a i kao što se da iščitati iz rečenice prije, nedaleko je to od osobnog rekorda.

Još ćemo se malo vratiti na juniorke s obzirom na to da smo uz zlatnu Katarinu tu dobili i srebrnu Tinu Šmid koja je vremenom 40:34 zaslužila navedeni plasman. 

Zlatko Kožuhar u prošlogodišnjem nastupu (Makarska) u juniorskoj utrci na 10km nije uspio doći do medalje, ali svjedoci smo kako je ovaj drugi dio sezone Zlatko uistinu u jednoj vrlo dobroj formi koju učestalo demonstrira, a tako je bilo i u ovoj utrci gdje je s 33:12 stigao do naslova prvaka Hrvatske!

U utrci seniora dobili smo pomalo i očekivani poredak u kojem je Petar Bratulić zauzeo 2. mjesto, a zaslužio ga je istrčavši 32:38 dok je Domagoj Jakopović također nastavio sa serijom dobrih nastupa što potvrđuje 34:20 i 5. mjesto. Tako je Pero obranio svoj naslov seniorskog doprvaka Hrvatske u trčanju na 10km.

Nisu utrke na spomenutoj dionici bile jedine, kadetkinje su trčale 3km, a tamo smo imali novopečenu reprezentativku Lorenu Bartaković koja u ovoj utrci ciljem prolazi kao drugoplasirana s istrčanih 11:24 i tako i ona osvaja svoju prvu cestovnu (trkačku) medalju.

Uzbuđenja u atletici i dalje se nastavljaju, možda ne na stazi, ali izvan nje svakako! Idući vikend nam je na rasporedu Zagrebački maraton (gdje će standardno biti i kraćih utrka od maratonskih), a zatim tjedan poslije slijedi i pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu.

No do tada, ostaje nam da čestitamo ovoj sedmorki i poželimo nove uspjehe na natjecanjima koja slijede!

  • Natjecanje: Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju
  • Mjesto: Novigrad
  • Datum: 6.10.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook