Domaća natjecanja

Niz vrijednih rezultata na jubilarnom hodačkom "Stareku“

Uspješno završeni prvi nastupi Foto: AK Agram Uspješno završeni prvi nastupi

Ove je subote, 7.11.2015. na Jarunu održano 10. izdanje hodačke utrke "Ivan Starek“, a u konkurenciji 49 natjecatelja iz pet zemalja, sudjelovalo je i 14 članova našeg kluba.

Prva utrka programa bila je u kategoriji mlađih od 12 godina na distanci 1 km i tri naše  polaznice atletske škole odlično su se snašle u svom prvom nastupu na natjecanjima atletskog hodanja.

Iva Vranić postigla je rezultat 6:44,9, Maris Škorić 7:03,2, a samo desetinku sekunde sporija bila je Matea Pučko (2006. godište), uvjerljivo najmlađa atletičarka našeg kluba koja je ikad nastupila na natjecanju u hodanju.

U utrci kadetkinja na 3 km pobjedu u jakoj međunarodnoj konkurenciji i rezultatom 15:43,9, ostvarila je Eli Pevec, a Petra Štefanović je svoj učinak (17:32,2) na tablicama sezone Hrvatskog atletskog saveza upisala na drugo mjesto.

Kod kadeta su prvo i drugo mjesto osvojili Bruno Rožman (14:57,7) i Maksimilijan Međimorec (15:10,7). S njima je nastupio i Ivan Gašpar i postigao 16:09,2, čime je popravio osobni rekord u cestovnom hodanju za čak 101 sekundu!

Ivan, Maks i Petra iduće godine natjecat će se na nešto dužim mlađejuniorskim distancama, zajedno s naših troje članova kojima će to biti druga sezona u toj kategoriji. A  njihovi nastupi na zaključenju sezone, u utrci na 5 km bili su jako dobri.

Pred start utrka

 

Aleksandra Stefany Bižić prošla je ciljem za 27:51, što je čak 115 sekundi bolje od njenog do sada jedinog nastupa u kategoriji mlađih od 18 godina. Još veći iskorak napravila je Jelena Hrga (32:17), poboljšanjem osobnog rekorda za čak 4 minute i 45 sekundi! U konkurenciji mlađih juniora Jurica Stanko ostvario je rezultat 27:40, točno minutu bolji od njegovog najboljeg hodačkog  učinka na 5.000 metara!

U zajedničkoj konkurenciji juniorki i seniorki nastupile su dvije najbolje hrvatske hodačice Antonela Golobić i Ivana Renić te cilljem prošle za manje od 28 minuta (27:19 i 27:44), čime su poboljšale svoje  rezultate sezone.

Kod seniora je, također na 5 km, laku i uvjerljivu pobjedu ostvario Bruno Erent, u okviru tempo treninga na 15 km, jer je započeo pripreme za narednu sezonu, u kojoj planira nastavak svojih velikih dosega.

Sveukupno možemo biti vrlo zadovoljni zaključnim nastupima, kao i cijelom 2015. godinom za hodanje našeg kluba. Bit će još prilike za analize sezone, a samo za ilustraciju spomenimo kako je u ovoj godini barem jedan nastup u hodanju imalo čak 33 članica i članova našeg kluba!

  • Natjecanje: 10. Ivan Starek – natjecanje u brzom hodanju
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 7.11.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook