Domaća natjecanja

Prvenstvo Hrvatske u krosu: Zlatni Svalina predvodio apsolutnu dominaciju naših mlađih juniora, Vukančić najbolja starija juniorka

Julijan Kralj, Filip Svalina i Zlatko Kožuhar - Naši, ali i hrvatski najbolji mlađejuniorski 'krosaši' Foto: AK Agram Julijan Kralj, Filip Svalina i Zlatko Kožuhar - Naši, ali i hrvatski najbolji mlađejuniorski 'krosaši'

Nakon ekipnog prvenstva Hrvatske, Vrbovec je (zasluženo) dobio organizaciju pojedinačnog prvenstva gdje smo osvojili najveću količinu medalja, njih čak 9, od čega 2 prvaka, 4 doprvaka i 3 bronce.

Nije nam se dogodilo prvi puta ove sezone, ali svaki puta smo posebno ponosni kada vidimo čak tri Agramera na postolju za dodjelu medalja jer konkurencija u ovih mlađim kategorijama uvijek je na visokoj razini i nije jednostavno biti u vrhu.

Najbolji je danas bio Filip Svalina, svoju mlađejuniorsku sezonu iz snova i zaključak tog staža odradio je na najbolji mogući način istrčavši 4km za 12:28 i time je 1. mjesto bilo njegova. Samo dvije sekunde bio je sporiji Julijan Kralj i nakon cestovnog prvenstva Hrvatske 'okitio' se novom medaljom.

Dobrim utrkama vratio se i Zlatko Kožuhar, njegovih 12:44 danas je vrijedilo medalje brončanog sjaja. Tako su dečki 'agramizirali' u ovoj konkurenciji, a spomenimo kako su uz njih još nastupali Sven Cepuš na 6. mjestu (13:27) i Danijel Zečević dvije pozicije niže s vremenom 13:59.

Katarina Vukančić je trčala istu dionicu (4km), samo u starijejuniorskoj konkurenciji. Od početka je ostavila dojam atletičarke koja će stići prva u cilj, a vrlo brzo je i napravila razliku dovoljnu za pobjedu i osvajanje novog naslova prvakinje Hrvatske! Zanimljivo, prošle godine joj je pripao kadetski naslov, ove godine još vrjedniji juniorski.

Katarina Vukančić

Uz nju je nastup imala Josipa Livaković, njezinih 17:31 donijelo joj je 4. mjesto. Kod starijih juniora (6km) trčali su Vedran Muhar i Domagoj Jakopović. Potonji je zauzeo 9. mjesto s 21:21, a Vedran je bio za plasman bolji s točno istrčanom 21 minutom. 

Seniorsko srebro za Grdenića, bronce za Matošević i Pavelića

Utrku seniorki na 8km Matea Matošević odradila je u sklopu treninga i nastavka priprema za novu maratonsku utrku, a unatoč tomu nije propustila osvojiti medalju, pripala joj je bronca s istrčanih 29:19. 

Kod seniora smo imali srebrno-brončanu kombinaciju u liku Gorana Grdenića i Antuna Pavelića, Goran je sjajno krenuo i napravio veliku razliku naspram ostalih koja je kasnije ipak od strane pobjednika smanjena, ali dobar dojam svakako ostaje. On je u cilj ušao kao srebrni s 31:29 dok je Antun bio brončani u vremenu 32:43. Zaslužene medalje za ovaj dvojac.

Goran Grdenić, Dino Bošnjak i Antun Pavelić

Izuzetno uzbudljivo bilo je kod limača, 800m mislite da ne može ponuditi puno preokreta, ali tko je gledao, uvjerio bi se da itekako toga ima. Marko Orešković bio je dio te priče i završio utrku na 2. mjestu. Po samom završetku je bilo malo konfuzno, ali ovaj puta treba biti pošten i reći da je u ovoj utrci 2. mjesto bilo njegovo.

Svejedno, fantastičan dojam ostavljen tijekom cijele ove godine nije 'pokvaren', štoviše, za dječaka 2004. nova medalja može biti samo i jedino uspjeh, nipošto suprotno. Uz Marka je trčao i Bruno Di Giusto, na vlastitu želju, njegovih 3:07 ovdje je vrijedilo 17. mjesta. 

Kod mlađih kadetkinja (1km) od 8. do 10. mjesta su se poredale Beata Bujdo (3:52), Ana Petrović, Lea Glas (3:53), a itekako blizu je i Hana Ostojić s 12. mjestom u vremenu 3:55. 

Isto su trčali mlađi kadeti, Ivan Vukančić je bio najbrži od naših u prvoj godini svog staža među 'većim dečkima', ciljem je prošao za 3:33 i plasirao se na 7. mjesto. Luka Biošić idući je najbrži Agramer, desetoplasirani sa 3:44, a slijede još Mateo Jurišić (3:48 - 12. mjesto), Vito Idžan (3:51 - 13. mjesto) i Nino Kolić (4:00 - 15. mjesto). 

Kadeti su nastupali na 2km, jedan od kandidata za medalju nesporno je bio Nikola Klarić, na kraju je to i ostvario, prošao je ciljem u vremenu 6:09 i tako osvojio još jednu u nizu ovosezonskih medalja sa 6:09 i ujedno zaključio jedan prekrasan kadetski staž.

Spomenutu dobnu kategoriju 'prešišao' je i Andrija Palička, on je danas bio 10. istrčavši 6:27, a kasnije je u cilj ušao i Fran Bušić zajedno sa Josipom Josipovićem. Njima su pripala 27. i 28. mjesta (7:31 i 7:38).

Kod kadetkinja nije bilo Agramerki, barem formalno, ali ne zaboravljamo buduću Agramerku Tinu Šmid, danas četvrtoplasiranu, ali kao najbolja u prvoj godini kadetskog staža pokazuje da bude li sve u redu, iduće godine apsolutno može i treba biti jedan od kandidata za medalju. 

Velike čestitke svima na ostvarenom i postignutom!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu
  • Mjesto: Vrbovec
  • Datum: 7.11.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook