Domaća natjecanja

Nastupi naših atletičara tokom prošlog vikenda

Najbolje plasirani na muškoj utrci Foto : AK Aviokarte.hr Najbolje plasirani na muškoj utrci

Vikend nije bio rezerviran samo za naše pobjednike i pobjednice na Kupu Hrvatske za kadete i kadetkinje, nastupalo se u Karlovcu ("Crtom bojišnice 2012") i Klinča Selu (1. međunarodna utrka "Klinča Sela").

U Karlovcu je nastupao neumorni Mladen Meštrović, utrka je bila dugačka 12.4km. Po običaju Meštar nije razočarao, u konkurenciji od čak 130 atletičara ušao je među prvima u cilj, točnije kao četvrtoplasirani! Istrčano vrijeme je 48:10. U M40 kategoriji pretpostavljate i sami kako je plasman još bolji, radi se o 2.mjestu.

Rezultate ove utrke (12km) pogledajte ovdje.

Spomenuta utrka trčala se u subotu, a u nedjelju je došao na red za naše na utrci koja se održavala povodom dana općine Klinča Sela. Staza je bila dugačka 10km (dva kruga po 5km). Najviše se istaknula Matea Matošević koja je ostvarila uvjerljivu pobjedu na ženskoj utrci! Vrijeme pobjednice iznosi 35:30. Među najboljima je bila i Kristina Štefanac, ona je završila utrku na 11.mjestu, a stazu je istrčala za točno 47 minuta. Inače je nastupilo 40 natjecateljica, od kojih neke nažalost nisu završile utrku. Rezultate pročitajte ovdje.

Goran Grdenić bio je naš najbrži trkač na muškoj utrci, ušao je u cilj kao trećeplasirani s 31:21. Tik do njega je Jure Josipović, njemu je pripalo 4.mjesto sa rezultatom slabijim za jednu sekundu. Desetoplasirani bio je Goran Murić, naš prvak Hrvatske u maratonu je ovdje u cilj ušao s 34:55. Juraj Kralj je istrčao 36:42, a taj rezultat je vrijedio 14.mjesta. Nešto kasnije u cilj su ulazili naši iskusniji trkači, Marin Galić i Zoran Poznanović. Marin je bio brži s 43:32 (36.mjesto) dok je Zoran sa sekundu slabijim rezultatom zauzeo 37.mjesto. 

Muška konkurencija bila je znatno brojnija u usporedbi sa ženskom, ovdje je nastupilo 93 trkača. Rezultate s ove utrke pogledajte ovdje.

Čestitamo svima na rezultatima istrčanim tokom subote i nedjelje!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook