Domaća natjecanja

Ekipno PH 2012 : Juniorkama pobjeda, juniorima treće mjesto

Romana Tea Kirinić - još samo ovaj put osvajala bodove za juniorsku ekipu Foto : AK Agram Romana Tea Kirinić - još samo ovaj put osvajala bodove za juniorsku ekipu

U Osijeku se održalo Ekipno PH za juniore i juniorke na kojem je prvi puta naš klub nastupio s juniorskom ekipom, a juniorke su današnjom pobjedom ponovile 2010. godinu.

Za prvi nastup juniora na ovom natjecanju 3.mjesto je poprilično dobro postignuće, a osvojili su 39 bodova. Drugoplasirani Dinamo imao je dva boda više, a domaćini samo jedan manje tako da i sami mozete zaključiti koliko je napeto bilo. Nešto manje napetosti bilo je kod naših juniorki koje su slavile s uvjerljivih 8 bodova prednosti, a broj osvojenih bodova je 41.

Juniorke : Kirinić pobjedom u štafeti zaključila jedno veliko poglavlje svoje atletske karijere

Prva trkačka utrka bila je 400m prepone gdje se po prvi puta okušala Katarina Ivšac i uspješno nastupila. Ciljem je prošla kao trećeplasirana s istrčanih 1:08,75. Time je osvojila prva četiri boda.

Još više bodova (5) je donijela Lucija Kosaber, ona je danas osvojila 2.mjesto, a istrčala je 26.83 na 200m. Lucija je kasnije također dala svoj veliki doprinos na štafeti. Tamo je glavnu riječ imala i Romana Tea Kirinić, ali prije toga je trebalo osvojiti bodove na 800m u čemu je bila uspješna. U cilj je ušla s 2:27,88 i osvojila 2.mjesto te 5 bodova.

Najdužu utrku danas trčale su djevojke na 5000m, a naša natjecateljica bila je Nikolina Hrelec. Prihvatila je nešto sporiji ritam ove utrke da bi u zadnjih par krugova znatno ubrzala i sjajnim finišem u posljednjih 300m riješila bilo kakve dvojbe, ako su one postojale. Vrijeme pobjednice je 19:43,07. 

Lara Juriša je branila naše boje na skoku u vis i dalj. Oba puta je osvojila 5.mjesto i sveukupno 4 boda. Na dalju je bila na razini svojih najboljih rezultata, danas je najdalji skok iznosio 4.96. Slično vrijedi i za vis, tamo je ostvareni rezultat 155cm. Lara je još ove godina bila kadetkinja i moći će se u ovoj konkurenciji natjecati četiri godine.

Na disku je 5 bodova osvojila Valentina Slobodić, za 2.mjesto je bacila dobrih 36.53. Valentina je ove godine puno pomogla u ekipnim i kup natjecanjima (bilo juniorskim ili seniorskim), drago nam je što je i danas to bio slučaj.

Lijepu "točku na i" stavila je Petra Gamilec s pobjedom na kugli (13.52). Bila je to jedna pomalo oscilirajuća sezona što se rezultata tiče, ali Petra u svakom slučaju na kraju može biti zadovoljna, nastupila je na juniorskom SP i napravila korak naprijed u svojoj karijeri s ovosezonskim hicima. Samo neka tako nastavi.

Ekipna pobjeda već je bila osigurana, ali to nije spriječilo novu pobjedu (2:17,72) našeg sastava (Katarina Ivšac, Lucija Kosaber, Anamarija Petreš i Romana Tea Kirinić) na štafeti 100-200-300-400m.

Ujedno je to bio i posljednji Romanin nastup u juniorskoj konkurenciji. Uskoro slijedi poseban članak, ali već sada možemo reći kako je Romana ostavila neizbrisiv trag u povijesti kluba, ali i povijesti hrvatske atletike. Veliko joj hvala na svemu postignutom, a želimo joj da još lijepih priča ispiše kao mlađeseniorka (iduće godine).

Juniori : Kralj, Jednačak i Josipović pobjedama bitno pridonijeli ekipnom plasmanu

Jedan od onih koji je u Osijeku posljednji put nastupio u juniorskoj konkurenciji je i Marko Katalinić. Karlo Jednačak nije imao pravo nastupa na 400m prepone stoga se trebalo okrenuti alternativnim rješenjima. Tako je danas je nastupao u nekarakterističnoj disciplini za njega i istrčao 1:05,12, rezultat s kojim je zauzeo 5.mjesto. Sada se treba okrenuti novoj sezoni, želimo mu što više uspjeha.

Na 200m je Zvonimir Topić bio zadužen za osvajanje novih bodova. U konačnici mu je pripalo 5.mjesto (23.88 - novi osobni!) i poput Marka osvojio nova 2 boda.

Za podizanje jednog od trofeja bilo je potrebno osvajati još više bodova, u tom smjeru smo krenuli s Mateom Kovačićem, današnjim četvrtoplasiranim na 800m. Vrijeme je 2:03,07, sigurno kako Mateo može bolje od toga, ali ipak smo i na samom kraju sezone. Zato nam ostaje iduća godina i nova natjecanja.

Juraj Kralj također broji zadnje dane u juniorskoj konkurenciji, na atletskoj stazi je odradio posljednji nastup (moguć je još nastup na PH u krosu) na najbolji mogući način - pobjedom sa 6:54,51! U pomalo neobičnoj disciplini za starije juniore (2000m zapreke) pokazao je zašto se tokom ovih godina naosvajao pregršt medalja, a od njih istaknimo prošlogodišnje juniorsko zlato i ovosezonsko mlađeseniorsko zlato. Kraljevski kra(l)j njegovog juniorskog dijela karijere na atletskoj stazi.

Jure Josipović daleko je još od odlaska iz juniorske konkurencije, ali iz dana u dan radi na tome da nam bude što više žao kada dođe taj trenutak. Tako je primjerice danas uvjerljivo pobivkjedio na 5000m s rezultatom 16:01,31 i osvojio novih 6 bodova!

Nešto prije toga odvijao se troskok gdje je Bruno Jednačak iz serije u seriju skakao sve bolje i bolje te na kraju došao do svoje velike pobjede! Njegov današnji najbolji skok iznosio je 13.56. Iza njega je sada prva sezona u troskoku, pokazao je da može, sada mu preostaje samo da u novoj sezoni nastavi s još boljim rezultatima i skokovima.

Nikola Hrelec je nastupao na kladivu (6kg) gdje je između ostalog došao do svojeg novog osobnog rekorda bacivši 36.67, rezultat vrijedan 4.mjesta i nova 3 boda. Još više bodova (5) osvojio je Fran Hojsak na koplju zahvaljujući 43.99 i 2.mjestu. Fran je kroz sezonu pokazao određen napredak, neka se trend nastavi i iduće sezone. 

Hrvoje Čukman bio je naš predstavnik na skoku u vis gdje je s preskočenih 165cm osvojio 4.mjesto i 3 boda. Zanimljivo je kako su čak četvorica uključujući našeg Hrvoja danas najviše preskočila 165cm tako da je odlučivao broj pokušaja.

Na 100-200-300-400m štafeti naš sastav (Zvonimir Topić, Bruno Jednačak, Jakob Franjo Kulić i Mateo Kovačić) uspio je sačuvati stečenu prednost koja nam je osigurala ekipno 3.mjesto. Njihov današnji plasman je 4.mjesto, a vrijeme 2:02,18. Primjećujete i sami kako se radi o jednoj mlađejuniorskoj štafeti, ovdje je jedino "uljez" Kulić koji je ove godine još bio kadet. Dakle, ovi dečki mogu još samo bolje.

Kroz članak ste vjerojatno primijetili jedan nostalgičan ton gdje smo se "oprostili" s juniorima i juniorkama koji više neće imati pravo nastupa, ali radi se samo o Petri Gamilec, Romani Teji Kirinić, Marku Kataliniću i Juraju Kralju. Ostali svi imaju pravo nastupa i iduće godine, a velika većina njih i još dalje.

No nećemo sad "viriti" u daleku budućnost jer tko zna što ona nosi, vratimo se u sadašnjost i realnost gdje čestitamo našim juniorkama na uvjerljivoj i prekrasnoj pobjedi, a jednake čestitke zaslužuju i naši trećeplasirani juniori! Riječi hvale zaslužuju i treneri, postignuti rezultati nesumnjivo govore kako su juniorske ekipe bile odlično odabrane, a sigurno se ne radi o sreći ili slučajnosti. 

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
  • Mjesto: Osijek
  • Datum: 23.9.2012.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook