Domaća natjecanja

NASTAVAK MEGA NIZA Sveukupni ekipni pobjednici prvenstva Hrvatske u krosu 9. godinu uzastopno!

Nova zajednička pobjednička slika Foto: AK Agram Nova zajednička pobjednička slika

U Labinu se održalo novo izdanje Ekipnog prvenstva Hrvatske u krosu, točnije u Parku Skulptura Dubrova.

Naspram prošlogodišnjeg izdanja u Koprivnici gdje kao da se sve 'urotilo' protiv kros trkača i trkačica, ova lokacija uz dobre vremenske uvjete ponudila je upravo suprotno i bilo je ovo jedno od ugodnijih kros izdanja koje pamtimo.

Organizacija je bila dobra, staza relativno jednostavna i pregledna (više-manje se sve moglo vidjeti s jednog mjesta), a ono najvažnije je da smo se kući vratili s nova tri pobjednička trofeja!

Muškarci su i 9. godinu uzastopno najbolja kros ekipa, dok su žene u tom razdoblju stigle do svog 7. kros naslova. Sveukupno je to očekivano potvrda da smo i u 2019. godini najbolji klub Hrvatske kada je u pitanju kros i natjecanje u prirodi! Opširnije imate u svakom izvještaju za sebe, prvi se odnosi na ženski dio ekipe, a drugi na muškarce.

Novi rekordi i postignuća na natjecanju

Preciznije rečeno, sveukupno smo pobijedili sa 155 bodova što je čak i za 2 boda veći broj od onog prošlogodišnjeg! Ujedno je sada i to rekord natjecanja s najviše osvojenim brojem bodova iako treba uzeti u obzir kako se ovaj novi bodovni sustav primjenjuje tek od prošle godine.

Agramerke su ovaj puta bile neznatno uspješnije osvojivši 79 bodova, a Agrameri su bili samo za 3 boda slabiji sa 76.

Kod žena su trofeji za 2. i 3. mjesto pripali Sveticama i Dinamu, zatim kod muškaraca Kvarneru i Međimurju te u sveukupnom poretku Kvarner i Dinamo su našli svoje mjesto na pobjedničkom postolju.

Spominjući rekorde, ovim 9. uzastopnim naslovom smo dodatno pomaknuli (naše) granice s obzirom na to smo prije 2 godine osvojivši 7. naslov već nadmašili tadašnji rekord Dinamo-Zrinjevca. Prošlogodišnjim i ovogodišnjim uspjehom jasno je kako se ta serija nastavlja.

Sveukupnom pobjedom 2019. godini ujedno smo postali i najuspješniji klub ovog tisućljeća kada je Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosa u pitanju jer smo do sada u razdoblju od 2001. godine do sada najviše naslova imali Dinamo i mi, njih 8. Novoosvojenim 9. naslovom se i to promijenilo.

Vremena za slavlje i nema previše, polako se okrećemo našoj želji i broju od 10 naslova tj. da i iduće godine budemo jednako (sveukupno) uspješni.

Naravno, ne sumnjamo da će to biti sve samo ne jednostavan zadatak, ali ono u što možete biti sigurni kod nas je da ćemo barem pokušati te iduće godine u slično ovo vrijeme ponovno dolazimo s našim sjajnim muškim i ženskim ekipama koje su se zaista iskazale, bilo je puno, puno pojedinaca koji su u tom duhu pružili kvalitetne nastupe i doveli nas do još novog povijesnog ostvarenja!

Na razini su bili i naši treneri, a posebno se inovativnom pokazala taktička varijanta s dvostrukom prijavom seniora ili seniorki na 4 i 12/8km što je propozicijski dozvoljeno te nam je to ujedno i otvorilo neke nove mogućnosti u utrkama. 

Istaknimo za kraj kako smo u svih 12 održanih utrka imali ekipe minimalno na 3. mjestu, a unutar njih ostvareno je i 5 pobjeda što je svakako jedan od razloga uspjeha.

Raduje i jedna pozitivna atmosfera koja se stvorila u kojoj smo unatoč nekim nezgodnim i neplaniranim izostancima naposljetku ipak imali vrlo dobar odaziv, posebice starije garde članova, za primjer mlađima.

Velike čestitke i svaka čast!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 9.3.2019.
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook