Domaća natjecanja

ZASLUŽENO NAJBOLJE Agramerke obranile naslov ekipnih prvakinja Hrvatske u krosu!

Sve cure za TOP10, Matošević i Vukančić u dvostrukoj ulozi Foto: AK Agram Sve cure za TOP10, Matošević i Vukančić u dvostrukoj ulozi

Dok je kod muškaraca bilo više neizvjesnosti, ženski dio Ekipnog prvenstva Hrvatske u krosu (osim u početnom djelu natjecanja) ipak je ponudio malo manje dramatičnosti za nas.

Zaslužili smo novi trofej osvojivši 79 bodova, ekipa AK Svetice bila je 2. s 59 i AK Dinamo Zrinjevac je 3. s 49 osvojenih bodova. Za trofej(e) je očito bilo bitno imati drugu znamenku "9".

Super uvjerljive seniorke na 4km

Početak je bio rijetko viđen u smislu nadmoćne pobjede koja je ostvarena u utrci seniorki na 4 kilometara gdje smo imali čak prvih 6 prvoplasiranih trkačica! Zvuči nevjerojatno, ali da, moguće je, a još k tome dvije su bile u TOP10 što bi značilo da u nemaloj konkurenciji od 40 natjecateljica naše su bile u samom vrhu. Trebalo bi detaljnije pogledati rezultate prijašnjih godina ovog natjecanja, ali ovo je najvjerojatnije jedna od najdominantnijih ostvarenih pobjeda jer bi najbolji bili i s 'najslabije' tri ovdje. 

Pobjeda je pripala Katarini Vukančić ispred Tajane Židov! Njihovu poziciju dijelila je jedna sekunda, a kao trećeplasirana pozicionirala se Matea Matošević Hačić istrčavši 15:36. Ivana Renić je krenula malo opreznije, ali iz kruga u krug trčala sve brže i s 15:43 i 4. mjestom pokazala da nije da samo zna hodati, štoviše...

Trenerica i direktorica Ljiljana Ćulibrk s točno istrčanih 16 minuta pozicionirala se na 5. mjesto, a samo sekundu kasnije kao šestoplasirana dolazi Sandra Šrut. Nakon duže vremena na kros nam se vratila i Dora Pakšec, osvaja 9. mjesto s 16:40, a Wanda Haber Zelanto kao 10. trči 16:45.

Snalažljive mlađe kadetkinje pronašle svoje 'mjesto pod suncem'

Najbrojnija utrka dana standardno je bila ona mlađih kadetkinja na 800 metara gdje ih je na startu bilo čak 80. Takvih gužvi se uvijek pomalo i bojimo radi neželjenih padanja na početku utrke (ili tijekom), ali naše djevojke ovaj puta nisu se našle u tim situacijama, štoviše, stigle su i do ekipnog 3. mjesta (10 bodova) i trofeja!

Proglašenje mlađih kadetkinja - 3. mjesto

Olja Galić se borila za one vodeće pozicije i u konačnici izborila onu na 2. mjestu istrčavši 2:44 što je već bio dobar temelj za dobar rezultat ovdje. Iduća je na svom prvom krosu (državne razine) od naših bila Lorena Gabrić na visokom 5. mjestu s 2:48, zaista se lijepo snašla u ovim okolnostima, a uz to ostavila dojam da bi u nekoj od sljedećih utrka mogla i još bolje od navedenog.

Antonija Batrac nažalost je imala problema s bolesti kroz ovaj tjedan, ali za razliku od nekih drugih to ju nije spriječilo u nastupanju i osvajanju 15. mjesta (3:00) za ekipni trofej. Nisu one bile jedine, svoj doprinos dale su i Petra Keleković (18. mjesto - 3:03) i Vanja Frančić (29. mjesto - 3:19). Kad se uzme u obzir broj konkurentica, sve su bile debelo u gornjem poretku. 

Vukančić i Matošević upotpunile dvostruki program, pobjeda kod kadetkinja

Katarina i Matea imale su dvostruki program te nakon 4km trčale dvostruko dužu dionicu! Tako su se i one zapisale u povijest ovog natjecanja nastupivši dva puta u jednom danu što propozicijski nije sporno. Taktički je Katarina odlično trčala i finišem stigla do 2. mjesta s vremenom 30:05!

Matea je stigla do 31:38 i 5. mjesta dok je Sonja Škevin zauzela 7. mjesto istrčavši 33:26 čime smo na 8km seniorki zaslužili 2. mjesto i novih 12 bodova! Imali smo još članica ekipe, počevši od trenerice Antonije Žalac koja je zauzela 11. mjesto (34:01), Danijela Vrhovski je bila 16. (35:53), Iva Čutura 19. (36:03) i Dagmar Marinić kao 21. (37:48). 

Lorena Bartaković je suvereno pobijedila u konkurenciji kadetkinja istrčavši 3:06 i tako pokazala zašto je krajem prošle godine u ovoj kategoriji bila pojedinačna prvakinja! Deset sekundi kasnije kao trećeplasirana u cilj stiže Valentina Perić koja je vodila i borbu za 2. mjesto, ali na kraju nam je i ova pozicija bila dovoljna, posebice kada je Nika Marković ciljem prošla kao 14. s 3:35.

Proglašenje kadetkinja -1. mjesto

Nika je poprilično hrabro krenula i držala se među vodećima što nije na koncu bila njezina završna pozicija, ali isto tako se nije predala i pustila do samog kraja već izvukla dobar plasman kojim smo zaslužili ekipnu pobjedu kod kadetkinja i 15 bodova kojim smo utrku u nadmetanju za sveukupni trofej kod žena odveli u željenom smjeru (našem)!

Lidija Batrac je istrčala 3:39 za 18. mjesto, Klara Crnoja 3:41 za 20. mjesto, Nika Šmid 3:42 za 21. mjesto, a ima tu još niz naših mladih trkačica-kadetkinja poput Karle Herceg (27. mjesto - 3:48), Magdalena Kadović (28. mjesto - 3:49), Marija Batrac (32. mjesto - 3:53), Lucija Keleković (40. mjesto - 4:01), Mia Marek (41. mjesto - 4:02) i Karla Puntarić (42. mjesto - 4:03). 

Kao što je iz popisa vidljivo, imali smo puno trkačica ovdje stoga ne čudi da je i ovo bila jedna od brojnijih utrka natjecanja.

Starije i mlađe juniorke zapečatile pobjedu

Puno smo očekivali od naših juniorki na 4km, puno smo i dobili od njih, a to je ekipna pobjeda čime smo još dodatno odmaknuli u konačnom zbroju poretka kod žena!

Trčalo se relativno u mirnom tempu, a u drugom djelu utrke Leonarda Farkaš je bila ta koja je napravila ključnu promjenu koju nitko nije uspio ispratiti i ostvaruje lijepo pobjedu s točno 15 minuta!

Utrka juniorki na 4km

Tina Šmid je imala ponešto problema u zdravstvenom smislu prije ovog natjecanja, ali sve se to riješilo do utrke, odnosno dovoljno do toga da je dobijemo do razine za 3. mjesto s 15:08, a onda smo trebali samo pričekati Eli Pevec s 15:37 kao 5. i potvrdu nove ekipne pobjede! Hana Malović i Petra Vuković bile su još trkačice u ovoj utrci, Hana je bila nešto brža sa 17:35 i tako zaslužila 12. mjesto, a Petrinih 19:22 vrijedilo je 16. mjesta. 

Ovaj ishod ujedno je naš brod odveo u mirnu luku po pitanju pobjede, ali posao treba uvijek napraviti do kraja što je značilo da mlađe juniorke trebaju istrčati svojih 2km.

Vita Smolčić je sjajnom završnicom izborila sveukupno 4. mjesto, neposredno ispred Ane Petrović kao 5. Njih je dijelila jedna sekunda u vremenu 7:43 i 7:44, a ispod 8 minuta uspjela je istrčati i Marta Bošnjak s 7:58 za 8. mjesto.

Blizu je bila i Belma Ibrahimkadić s 8:04 kao 11., a svoje utrke istrčale su Paula Herceg i Mihaela Milković na 20. i 21. mjestu vremenima 8:36 i 8:48. 

Mlađe juniorke su tako osvojile ekipno 2. mjesto i s novih 12 bodova potvrdile našu pobjedu kod žena!

Tako smo nakon 2018. godine uspjeli obraniti ovu prestižnu titulu uvjerljivije nego kod muškaraca, ali nije to bilo ni tako lagano kako možda na prvi pogled izgleda

No na kraju se samo pobjednici pamte što naša ženska ekipa upravo i jest! Osim toga, u svih 6 utrka su se naše djevojke nalazile na pobjedničkim postolju. Čestitamo Agramerkama na njihovim utrkama te postignutim rezultatima-plasmanima kojima su nas doveli do još jednog uspjeha na natjecanju!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu
  • Mjesto: Labin
  • Datum: 9.3.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook