Domaća natjecanja

Sve je isto k'o i prije: BRATULIĆ novi-stari prvak Hrvatske u polumaratonu!

Petar Bratulić bio je na potrebnoj razini za pobjedu u domaćoj konkurenciji Foto: Renato Branđolica Petar Bratulić bio je na potrebnoj razini za pobjedu u domaćoj konkurenciji

U sklopu 4. Zagrebačkog proljetnog polumaratona powered by Heineken 0.0 kojeg još skraćeno zovemo "Zagreb21" održalo se Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu.

Ovogodišnji raspored natjecanja je nešto drugačiji naspram prijašnjih godina pa ovaj puta nismo imali ekipe no zato je tu bio Petar Bratulić.

Prošle godine je postao prvakom Hrvatske u Požegi, a sada je taj naslov uspješno obranio vremenom 1:09:42 što nam sugerira kako je prosječni tempo po kilometru bio 3:20 u brzini od malo više od 18 km/h.

To je samo i osam sekundi sporije od prošlogodišnjeg osobnog rekorda tako da možemo reći kako se za naslov trebalo trčati ispod 70 minuta što je našem članu uspjelo. Iza njega su medalje još zaslužili članovi Kvarnera i Svetica, Grdenić i Miškulin. I u apsolutnom poretku Pero dobro stoji, zauzeo je 5. mjesto.

U ženskoj kategoriji pobjeda je pripala Bojani Bjeljac iz Dinama ispred Parlov i Štefulj iz Svetica odnosno Sljemena.

Osim Petra, Goran Firšt je nakon krosa se vrlo brzo vratio u akciju i na ovom natjecanju istrčao 1:42:02 za mjesto u najboljih 100 po pitanju M35 kategorije.

Uz polumaraton, trčao se i onaj sve popularniji oblik štafeta kao i utrka na 5km gdje možemo istaknuti u juniorskoj kategoriji trećeplasiranu Lindu Nujić iako se zapravo radi o još mlađoj (2007.) djevojčici od toga. Ona je svoje najbrže vrijeme ostvarila s 26:01.

Inače je na samom natjecanju nastupilo preko 2000 natjecatelja, a kako u samim rezultatima ne piše ime kluba teško je sve naše potencijalne članove obuhvatiti u ovom izvještaju.

Posebno čestitamo našem novom-starom prvaku!

  • Natjecanje: 4. ZAGREB21 – Zagrebački proljetni polumaraton (Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu)
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 17.3.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook