Domaća natjecanja

Najava i startne liste za Ekipno seniorsko PH - festival hrvatske atletike

Uz naš klub, organizator je i Hrvatski atletski savez Foto: AK Agram Uz naš klub, organizator je i Hrvatski atletski savez

Sutra nas na stadionu uz Savu očekuje jedna bogata atletska subota, u organizaciji našeg kluba i Hrvatskog atletskog saveza održat će se Ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke.

Natjecanje ove godine debitira u novom i jedinstvenom formatu, dva dana "stopljena" su u jedan sa svim mogućim disciplinama (izuzevši kompromisa na štafetama) u dvije varijanta prvenstva. Samim time jasno je kako će duže trajati (prva disciplina u 14h, zadnja u 20:05), ali zato je nedjelja slobodna i ne održava se natjecanje.

Prva je A varijanta (60% ekipe i više je trebalo složiti), a druga je B varijanta (minimalno 40% ekipe je potrebno bilo) uz mogućnost nastupanja izvan konkurencije tako da se na ovo natjecanje mogao prijaviti apsolutno svaki klub ili pojedinac.

Kod tehničkih disciplina u svim bacanjima te dalju i troskoku s obzirom na veliki prijavljeni broj umjesto 6 održat će se 4 serije, ali to je ionako u skladu s Ekipnim prvenstvom Europe za koje je ovo natjecanje na neki način i uvod.

Posebnu zanimljivost očekujemo na kraju natjecanja kada nakon jako dugo vremena na program nam se vraćaju 4x200 metara štafete (pitanje je jesu li ikad i bile dio natjecanja, održavale se ranije jesu...) i osim cilja postizanja što boljeg rezultata - bit će to dobra prilika mnogima da napadnu hrvatske rekorde u različitim dobnim kategorijama.

Vremenski uvjeti bit će idealni za trkače kraćih pruga i 'tehničare' s obzirom na to da će temperatura biti izrazito visoka, ostaje vidjeti jedino vjetar.

Preliminarne startne liste, satnicu i tehničke upute možete pronaći u linku ispod.

Svima želimo puno sreće i što uspješnije nastupe!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook