Domaća natjecanja

Matošević sa stilom započela godinu

Matea proslavila početak godine pobjedom Foto : Renato Branđolica Matea proslavila početak godine pobjedom

Varaždinu je tradicionalno bio domaćin 35. izdanja Novogodišnje utrke na kojoj su nastupali Matea Matošević te Josipa i Luka Livaković.

Sama utrka ima lijepu tradiciju iza sebe, prvi puta ulicama Varaždina trčalo se sada već davne 1977. godine. Organizatori će reći i pohvaliti se kako je ova sportska manifestacija i dalje jedinstveni svjetski brend, a mi ćemo se pridružiti pohvalama. Ne treba preuveličavati značaj prelaska iz stare u novu godinu, a ova utrka upravo je idealna za to. Naime, start utrke uvijek je u ponoć, a trče se dvije dužine - 6400m i 3200m.

Prepoznali su to i trkači ostalih država (Italija, Mađarska, Slovenija...) koji također nastupaju u Varaždinu.

Matea Matošević je nastupala na ovoj kraćoj utrci (3200m) i pobijedila s istrčanih 10:15, a ujedno je to i rekord staze! Godina nije mogla bolje započeti za nju, a mi joj želimo da nastavi pobjeđivati i ostvarivati dobre rezultate.

U istoj utrci su nastupali Josipa i Luka Livaković. Josipa je u ženskoj konkurenciji bila najmlađi sudionik ove utrke (rođena 1999.), ali mladost nije slabost. Upravo suprotno, Josipa je sveukupno osvojila 13.mjesto s istrčanih 13:01. Kada bi gledali isključivo juniorsku konkurenciju, osvojila bi 2.mjesto! Luka je bio među najmlađim muškim sudionicima (2000. godište) Novogodišnje utrke i također nije razočarao. Sveukupno je osvojio 28. mjesto (15:27), a u konkurenciji juniora bi mu pripala vodeća pozicija! Rezultat i plasman bi zaisgurno bili još bolji da Luka nije nes(p)retno promašio cilj, ali na greškama se uči.

Čestitamo Mateji, Josipi i Luki na uspješnom "otvaranju" nove godine!

  • Natjecanje: 35. Novogodišnja utrka
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 1.1.2013
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook