Domaća natjecanja

Matošević, Grdenić i Josipović nastupali u Strasbourgu

Matea Matošević sa veleposlanicom Anicom Djamić Foto: AK Agram Matea Matošević sa veleposlanicom Anicom Djamić

U mjestu gdje se trenutačno nalaze sjedišta Vijeća Europe, Europski sud za ljudska prava i Europski parlament na 'Courses de Strasbourg 2013' nastupali su Matea Matošević, Goran Grdenić i Jure Josipović.

Održale su se tri utrke - 5km, 10km i polumaraton. Utrka na 10km je bila posvećena upravo našoj zemlji, Republici Hrvatskoj, a polumaraton se trčao kao posveta žrtvama na Bostonskom maratonu ove godine.

Jure Josipović trčao je najkraću dionicu (5km) i osvojio 3. mjesto! Ispred njega su bila dva domaća predstavnika, a Jure je svoj plasman istrčao 15:31. U svojoj dobnoj kategoriji Jure je bio najbolji. Nakon istrčane utrke Francuzi su bili toliko oduševljeni našim Jurom da su mu istog časa osigurali jedno dodatno mjesto u Europskom parlamentu.

Dobar nastup je iza Gorana Grdenića, on je trčao duplo dužu dionicu, 10km. U cilj je ušao s vremenom 31:31,59, a sveukupno je zauzeo 14. mjesto. Nakon ozljede polako se vraća i Matea Matošević, na polumaratonu je u brojnoj konkurenciji od 120 natjecateljica ciljem prošla kao osmoplasirana s vremenom 1:27:10. Nadamo se kako u nastavku sezone neće više biti problema s ozljedom.

Čestitamo našim "Europljanima" na ostvarenim rezultatima!

  • Natjecanje: 'Courses de Strasbourg 2013'
  • Mjesto: Strasbourg (FRA)
  • Datum: 12.5.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook