Domaća natjecanja

Josipović drugu godinu zaredom prvak Hrvatske u planinskom trčanju!

Jure Josipović ponovno najbolji Foto: Jozo Delaš Jure Josipović ponovno najbolji

Atletski klub Solin je organizirao ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju, a od naših su nastupali Jure Josipović, Bruno Erent, Goran Grdenić i Nikolina Hrelec.

Utrke su startale s rive Kaštel Šućurca (kod Zvonika), a završile kod crkve sv. Luke na Kozjaku.

Ponovno se kao prvo ime ovog natjecanja prometnuo Jure Josipović s pobjedom u juniorskoj konkurenciji! Do svoje druge uzastopne pobjede došao je više nego uvjerljivo istrčavši dionicu dugačku 5.7km za 26:58. Tako se nastavlja njegova dobra forma i ovime je zasigurno istaknuo kandidaturu za put u Bugarsku gdje će se 6. srpnja održati Europsko prvenstvo u planinskom trčanju.

Naime, današnje natjecanje je bilo i svojevrsno izborno natjecanje za spomenuo Europsko prvenstvo. No u Jurinom slučaju pritom ne treba zaboraviti kako se od 10. do 14. srpnja održava Svjetsko mlađejuniorsko prvenstvo u Donecku. U svakom slučaju, slatke brige za Juru i njegovog trenera.

Za medalju u seniorskoj konkurenciji na stazi dugačkoj 8km pobrinuo se Bruno Erent osvojivši 3. mjesto s istrčanih 42:03! Drago nam je vidjeti kako je Bruno iz nastupa u nastup sve bolji i bolji, a ova bronca je lijepa nagrada za to. 

Uz njega je trčao Goran Grdenić i završio utrku kao 8. s vremenom 48:50. Nema sumnje kako je Goran imao i boljih nastupa od ovih današnjih, ali svatko ima pravo na loš dan pa samim time i Goran za kojeg ne sumnjamo kako će u idućim nastupima biti bolji i brži.

Nikolina Hrelec je trebala nastupati u juniorskoj konkurenciji, ali nije se pojavio dovoljan broj sudionica. Iz tog razloga je nastupila u seniorskoj konkurenciji gdje je prošla ciljem kao 5. u vremenu 55:15.

Čestitke našima na današnjim postignućima!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju
  • Mjesto: Kaštel Sućurac
  • Datum: 18.5.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook