Domaća natjecanja

Kružno dvoransko PH za mlađe uzraste: Pobjede za Bloudeka, Mačković, Šmid i Šrut

Sandra Šrut po prvi puta prvakinja Hrvatske Foto: AK Agram Sandra Šrut po prvi puta prvakinja Hrvatske

Sam odaziv na dvoransko natjecanje za juniore, mlađe juniore i kadete (neodržane discipline) uistinu je bio sjajan, čak po našem subjektivnom mišljenju i iznad očekivanja tako da je i to jedan od razloga zašto se ovo pokazalo punim pogotkom.

Zlatna Mačković, srebrni Orešković

Tako je kod kadetkinja Eva Mačković dočekala svoju šansu na disciplini za koju smo nekako priželjkivali da će joj još bolje odgovarati nego 60m, a to je 200m, utrke za kadetski uzrast primjerene. Bilo je tu čak 11 skupina i nisu u konačnici sve najbrže trčale u posljednjoj Evinoj skupini tako da je tu trebalo prvenstveno boriti se s vremenom i veseli nas da je uspjela u tome!

Istrčala je 26.64 i tako zasluženo odnijela pobjedu i naslov u ovoj disciplini. Uz nju su nastupale još Monika Čleković (29.45 - 25. mjesto), Leona Tia Hajnić (30.15 - 30. mjesto) i Iva Karaman (30.50 - 31. mjesto). 

Nakon njih trčali su kadeti kojih je bilo nešto manje, ali ništa manje uzbudljivije, a u tome se vrlo dobro snašao Marko Orešković koji je uspio istrčati 24.30 što je na kraju vrijedilo i medalje! Zanimljivo je da su svi do 14. mjesta 2003. godište, a Orešković jedini kao 2004. među njima kao 'uljez', i to srebrni. Nije jedini nastupao, Tomislav Žlibar pozicionirao se na 12. mjestu s 25.35 i Filip Markus osvaja 20. mjesto s 27.03 uz Leona Ladiša na 22. mjestu (27.99).

Štafete 4x200m zauzela su pomalo uvijek nezahvalna 4. mjesta, ali tako je to u atletici, posebice je tu šteta za kadete koji nisu bili daleko. Sven Bittner, Filip Markus, Tomislav Žlibar i Marko Orešković istrčali su 1:43,69 dok smo imali zanimljivu žensku štafetu sastava Vita Penezić, Monika Čleković, Anja Tvrtković i Eva Mačković (2006. - 2005. - 2004. - 2003. godište) koja je bila brza za 1:52,36.

Šmid i Šrut sigurne i zlatne, brončana Zečević

Tina Šmid uspjela je zaključiti svoju dvoransku sezonu u jednom pozitivnom raspoloženju ako se uzme u obzir pobjeda i mlađejuniorski naslov na 3000m (10:47,70) čime je završen ovaj dvoranski dio sezone.

A nema boljeg načina za neke nove izazove da ovo poglavlje privedete kraju pobjednički što nesumnjivo ovdje jest slučaj! Osim nje, trčala je Lucija Kozina kao petoplasirana (14:12,73). 

Slično možemo reći i za Sandru Šrut koja je nakon prošlotjedne prve pojedinačne (brončane) medalje napravila ne jedan nego dva koraka naprijed! Ostvarila je pobjedu na 1500m juniorki istrčavši 5:02,88 što joj je ujedno i osobni rekord! Ovim ritmom ne sumnjamo u prve utrke ispod 5 minuta.

Najbitnije od svega je tu i naslov juniorske dvoranske prvakinje koji osvaja, prvi, a vjerujemo ne i zadnji u svom atletskom stažu koji je, podsjećamo, zapravo izrazito kratak i puno je tu još prostora za napredak.

Osim nje lijepo je svoju priliku dočekala Maja Zečević koja je sukladno pravilima uskočila u ovu disciplinu s obzirom na to da manji broj od 3 natjecateljice. Ipak bila je samo rezerva, postojala je mogućnost priključivanja koju smo iskoristili i uspjela je osvojiti svoju prvu dvoransku medalju koja je brončanog sjaja. 

Bloudek lagano i 'šetnjom' do novog zlata

U pripremi za ovo natjecanje Marino Bloudek imao je stanovitih zdravstvenih problema, ali kako to priliči prvacima i najboljima u Europi, nije to bilo nešto što bi ga spriječilo da na koncu ne nastupi i rutinirano ostvari pobjedu. Ovaj puta je to bila disciplina 1500m u naravno, juniorskoj kategoriji.

Krenula je ta utrka u jednom dosta sporijem ritmu, ali kada se to i eventualno pokušalo promijeniti, znao je reagirati u pravo vrijeme te nije njegov novi naslov ni u jednom trenu bio upitan. Vrijeme od 4:10,61 sugerira 'šetnju' iz naslova. Šlag na tortu jedne uistinu velike dvoranske sezone za njega. Bez ikakve dvojbe, najbolje u karijeri. No puno je još dvoranskih sezona pred njim...

Srebra za Kožuhara i Grgurića te bronca Klarića

Na 3000m Zlatko Kožuhar 'okitio' se naslovom juniorskog doprvaka Hrvatske istrčavši 9:08,90, a pratio ga je Nikola Klarić do 9:09,20, ali i brončanog odličja ove utrke i kategorije. Uspjeli su na kraju podosta i smanjiti razliku iza pobjednika Novosela, a Nikola je kasnije uspješno nastupio i na štafeti.

Svoju prvu pojedinačnu medalju na 3000m mlađih juniora osvaja Filip Grgurić koji je to zaslužio istrčavši 9:28,15, bila je to utrka u kojoj nije nedostajalo tempa i dinamike, a naš član se vrlo dobro snašao i zasluženo stao na pobjedničko postolje. Ovdje je trčao i Josip Josipović, 10:43,19 vrijedilo je 6. mjesta. 

Na 800m mlađih juniorki Antea Mirković i Belma Ibrahimkadić trčale su 2:39,82 i 2:53,30 za 4. i 5. mjesto. 

Čestitke svima na njihovim medaljama, plasmanima ili postignutim rezultatima, bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani u kružnim trkama za mlađe kategorije
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 3.3.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook