Domaća natjecanja

Kadetsko dvoransko prvenstvo Hrvatske: Bošnjak prvakinja, Dubajić prvak

Marta Bošnjak i Luka Dubajić Foto: AK Agram Marta Bošnjak i Luka Dubajić

Najbrojnije natjecanje donijelo je i novih 5 medalja, od čega su 2 zlatne,1 srebrna i 2 brončane, a i općenito podosta dobrih nastupa nekih 'starih' lica i debitantske za neka nova imena.

Iza Marte Bošnjak je nikad uspješnija dvoranska sezona u kojoj je već osvojila mlađejuniorsko zlato pa zatim starijejuniorsko srebro, a ako ste mislili da će se zadovoljiti kadetskom broncom - prevarili ste se!

Nije bilo jednostavno, vodila se prava borba u kojoj je odlučivao broj pokušaja, a u njoj je naša članica bila efikasnija i tako sa 164cm stigla do nove pobjede i naslova! Sve je preskočila iz prve, a ovaj puta je zastala na 167cm uz dva dobra pokušaja.

Ujedno je to samo centimetar slabije od osobnog rekorda. Uz nju su nastupale Paula Herceg, Lea Babić i Gloria Markušić. Prvoj i trećoj je to ujedno bio i prvi nastup koje su završile kao sedmoplasirana (Paula), a Gloria je s Leom podijelila 9. mjesto. Zajednička im je preskočena visina od 145cm.

Luka Dubajić je dočekao svoj trenutak nakon dvije godine i mlađekadetskog naslova prvaka Hrvatske na 60m. Disciplina je ista, a naslov je sada starijekadetski i to u vrlo zanimljivom finalu gdje su stotinke odlučivale.

Prije dvije godine je trčao 8.16, a sada prvo u kvalifikacijama 7.51 i u finalu 7.48 za 1. mjesto! Uz njega su tu kadeti na 14. mjestu (Luka Biošić - 8.01) i 18. mjestu (Marko Drušković - 18. mjesto) dok je stazu "isprobavao" Marko Orešković na 17. mjestu (8.11) za mlađekadetsko prvenstvo Hrvatske na istom mjestu za dva tjedna.

Srebrno-brončana Mačković

Kod kadetkinja također nismo ostali bez medalje, Eva Mačković je zajedno s Emom Vukadin prošla u A finale, a trčale su 8.05 i 8.22. Jelena Koščević je sa 8.42 zaslužila novu utrku, ovaj puta u B finalu. Uz njih su još u 9 skupina nastupale Nika Seletković (18. mjesto - 8.49) i Paula Herceg (39. mjesto - 8.84).

U finalu je Eva istrčala 8.09 čime joj je pripala bronca, a Emi je 8.16 vrijedilo 5. mjesta. Jeleninih 8.54 u B finalu vrijedilo je 7. mjesta.

Eva Mačković

Sjajna je naša brončana bila na skoku u dalj gdje je stigla do još sjajnije medalje, pripalo joj je srebro sa 5.28! Marta ovdje (očekivano) nije bila inspirirana kao na visu kasnije, skočila je 4.86 za 5. mjesto dok je Emi pripalo 7. mjesto sa samo centimetrom slabijim rezultatom.

Lea Babić je zauzela 15. mjesto skočivši 4.62 dok Lorena Vrbančić nije uspjela u samo dvije serije koje su natjecateljice imale za prolaz dalje s obzirom na broj od 34 natjecateljica.

Bronca za Leko na kugli

Do nove medalje stižemo u bacanju kugle gdje Lucija Leko baca 11.34 i tako osvaja brončano odličje za koje se vodila borba i 10 centimetra je ovaj puta bila razlika u njenu korist. Dobar nastup ponovno je imala Ema Zoia Kostelac kao petoplasirana s 10.51 dok su Lea Vekić s 8.51 i Lana Mačković sa 6.98 bile 11. odnosno 17.

Lucija Leko

Na 60m prepone kadeta Zvonimir Ćurić se izborio za finale istrčavši 9.45, a u njemu je bio šestoplasirani s malim poboljšanjem od 9.43. Skok u dalj donio je još bolji (plasmanski) nastup s obzirom na osvojeno 5. mjesto i 5.54 dok je nedaleko bio Bruno Košćica sa 5.42 i 6. mjestom.

Marko Drušković je skočio do 4.79 za 16. mjesto, Filip Markus 4.48 za 18. poziciju te Leon Ladiš 3.48 kao 27.

Malo je Bruni nedostajalo do bronce na visu gdje je skočio potrebnih 168cm, ali je trebao manji broj pokušaja. Ovo mu je ujedno i najbolji dvoranski rezultat.

Slično vrijedi za Luku Mateljića koji je sa 14.08 ostao na 5 centimetra do medalje, ali 4. mjesto je tu. Odmah iza njega je Luka Biošić najdaljim hicem od 12.90

Čestitamo svim našim kadetima i kadetkinjama na nastupima, osvojenim medaljama i postignutim rezultatima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za kadete i kadetkinje
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 11.2.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook