Domaća natjecanja

Iskupljenje u Rijeci: Mrčić, Penezić i Zuanović dvoranski juniorski prvaci Hrvatske

Ante Zuanović, Bruno Penezić i Filip Mrčić Foto: AK Agram Ante Zuanović, Bruno Penezić i Filip Mrčić

Novo dvoransko prvenstvo Hrvatske, ovaj puta primarno za juniore i juniorke, održalo se u Rijeci gdje su naša tri glavna junaka bili mlađeseniorski doprvaci od prošlog tjedna, a sada juniorski prvaci, Filip Mrčić, Bruno Penezić i Ante Zuanović.

Bruno Penezić uspio je obraniti svoj prošlogodišnji naslov u jednom rezerviranom početku, ali sjajnom kraju. Prvo je u kvalifikacijama zajedno sa Filipom Orlovićem otišao u finale, trčali su 7.13 i 7.31. U kvalifikacijama osobni rekord trčao Jakov Raguž, no 7.35 bilo je za stotinku sporije od potrebnog vremena za finale.

U finalu smo vidjeli zaista potpuno 'ziheraški' pristup na startu jer ovaj puta nije želio eksperimentirati i riskirati, ali Bruno je zato karakteristično za njega što je utrka odmicala, isto tako se udaljavao i od svojih konkurenata.

Vidjeli smo utrku sezone sa istračnih 7.01 i nadamo se kako će u završnici dvoranske sezone pružiti i utrku ispod 7 sekundi. Jedno je sigurno, nije daleko, samim time i njegov osobni rekord.

Uz njega je osobni rekord istrčao petoplasirani Filip sa 7.24 koji je tako dobro otvorio ovu kratku dvoransku sezonu.

Naš drugi Filip, Mrčić, na skoku u vis možda nije bio apsolutno siguran u svakom skoku, ali svoj krajnji cilj je ispunio, ostvariti što bolji plasman i po mogućnosti pobijediti. Ovaj puta je i krenuo s manjom količinom skokova što se pokazao kao dobar potez.

Nakon preskočenih 2.05 što je već bilo dovoljno za pobjedu, krenuo je na 2.10 gdje smo vidjeli barem dva dobra pokušaja. Visoka razina konstantnosti u skakanju je tu i nadamo se kako će se to uskoro prelomiti za nečim više.

Triplet prvaka zapravo je započeo s Antom Zuanovićem koji je jedan dio dvoranske pripremne sezone propustio radio ozljede, ali u ovim trenucima za natjecanja je spreman i danas se to isplatilo kada je postao dvoranskim juniorskim prvakom Hrvatske, po prvi puta u svojoj karijeri!

Skok zasigurno nije za anale povijesti (13.77), no nakon tog skoka krenule su stvari nabolje, doduše, oni su bili neispravni, ali uspije li jedan od zadnjih prenijeti s ispravnom daskom, vidjet ćemo bolje rezultate. Danas je najbitnije bilo ne propustiti priliku za naslovom i Ante je to odradio maksimalno profesionalno.

Bošnjak, Haber, Medvidović i Štefanac srebrni

Dora Filipović i Rijeka definitivno ponekad nemaju svoje trenutke, imali smo ponovno sličnu situaciju prije dvije godine kada je starter utrke propustio reagirati na 'cim' jedne od konkurentica i kako je Dora 'nasjela', dobili smo pogrešan start u kvalifikacijama. 

Jedan dio krivice nesumnjivo pripada našoj članici za naivnost, ali bilo bi vrijeme da se od strane osobe zadužene za start tzv. trzaji tijelom koje elektronika ne registrira počnu registrirati zdravim razumom, ljudskim okom i važećim pravilima.

Na 60m prepone nakon mlađeseniorskog srebra, do juniorskog srebra stigla je Wanda Haber u utrci za kojom može žaliti s obzirom na to da je na sredini malo 'zapela' na preponi, inače bi sam rezultat sigurno bio još bolji (9.45). No nova medalja je tu, i to nas veseli.

Blizu nje bila je Rea Vusić na dalju sa 5.25, trebalo je skočiti na razini osobnog rekorda za bolji plasman od 4. mjesta. Lara Jednačak ponovila je prošlotjednih 4.82, ali zato je na troskoku napravila mali iskorak sa 10.45 čime je bila osmoplasirana.

Marta Bošnjak na skoku u vis nije bila jednako inspirirana kao prije dva tjedna, ali bila je to sasvim solidna razina za osvajanje srebra i naslova juniorske doprvakinje Hrvatske sa 157cm!

Novo srebro Laura Štefanac osvojila je u bacanju kugle sa 12.53, ponovno rezultat najdalje bačen u zadnjoj seriji. Isti uspjeh imali smo i na muškoj kugli gdje je Luka Medvidović bacivši 13.80 također zaslužio naslov juniorskog doprvaka Hrvatske i novu medalju za svoju kolekciju.

Uz njega je bacao i Josip Miloš, 11.07 je bio najbolji njegov hitac. 

Natjecanje smo završili s osvojene 3 zlatne i 4 srebrne medalje.

Čestitamo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za juniore i juniorke
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 4.2.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook