Domaća natjecanja

Kadetski Kup Hrvatske 2015: Rekordan broj mladih Agramera i Agramerki u finalu!

Hrvatski atletski savez Foto: AK Agram Hrvatski atletski savez

Nismo dugo čekali na popis atletičara i atletičarki koji imaju pravo nastupa u finalu Kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje, a objavljuje ga Hrvatski atletski savez.

Podsjećamo, kvalifikacije su se održale u regijama (Čakovec, Rijeka, Split i Osijek), a prolazak u finale ostvarilo je sveukupno 12 najboljih rezultata. U slučaju izjednačenog 12. ili posljednjeg rezultata, svi imaju pravo prolaska dalje.

Finale je na rasporedu u Osijeku 19. rujna, a ovo bi ujedno trebalo biti izborno natjecanje za kadetski susret reprezentacija  u Břeclavu (Češka) s datumom održavanja tjedan dana kasnije. 

Kod atletičara nastup su izborili: Mihael Fitz (100m i kladivo), Walter Smajlović (300m i 300m prepone), Velimir Šimag (300m), Nikola Klarić, Andrija Palićka (3000m), Maksimilijan Međimorec, Bruno Rožman, Krešimir Hartl, Ivan Gašpar, Fran Bušić (3000m hodanje), Antonio Frančić (100m i 300m prepone), Lovro Obajdin (100m prepone i dalj), Lovro Ištvančić, Bruno Košćica (vis), Martin Matković (vis i motka), Antonio Pehar (kugla i koplje), Viktor Veić (kugla i disk), Tomislav Blekić (kugla i kladivo), Karlo Bertina (disk i koplje), Nino Kolić (koplje i kladivo), Luka Dubajić (koplje i kladivo) te dvije štafete 4x100m.

U finale je ušlo 21 naših, a trebale bi nastupiti 32 puta (34 ako brojimo štafetu).

Od naših atletičarki pravo nastupa imaju Karla Puljko (100m i 300m), Petra Majetić (100m i dalj), Ema Vukadin (100m i 300m), Hana Ostojić (300m), Lea Glas, Laura Kutlić (2000m), Eli Pevec, Petra Štefanović, Klara Krenek, Katarina Brešković (3000m hodanje), Lara Halapir (100m prepone), Marta Bošnjak (100m prepone i vis), Leonarda Farkaš (300m prepone), Korina Brečić (300m prepone i motka), Jana Harapin (dalj i motka), Klara Blažević, Hanna Alagić, Ana Kardum, Darija Razum, Lea Babić (vis), Marija Balenović, Vanesa Merkaš, Josipa Jambrek (kugla i kladivo), Patricija Jukić (koplje) i dvije štafete 4x100m

Broj naših finalistkinja je 24, a potencijalnih nastupa 33 (ako brojimo štafete 35).

Cjelokupan broj Agramera i Agramerki je čak 45 što je do sad naš najveći broj sudionika u završnici ovog natjecanja! Pitanje je kad je zadnji put (ako i jest uopće) od drugih klubova imao ovakav broj. U dosadašnjoj povijesti nikad nismo imali ovoliko kadetkinja u finalu kao do sad, kadeta je doduše bilo prijašnjih godina, ali ovih 21 naspram 23 uopće nije velika razlika.

Naravno, uz kvantitetu koja je tu, treba pružiti i kvalitetu, ali ne sumnjamo kako to naši članovi i članice također posjeduju i da će u Osijeku biti u još boljem izdanju nego u kvalifikacijama.

Do ponedjeljka 14. rujna čekaju se eventualne odjave, u tom slučaju je moguć prolazak i onih koji su ostali na 13. i ostalim mjestima. Informacije o ostalim klubovima možete pronaći na servisnoj stranici Kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje, klikom ovdje.

Čestitamo rekordnom broju koji je prošao u završnicu i veselimo se svim novim nastupima naših članova i članica!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook