Domaća natjecanja

Erste Plava Liga 2015: Orešković treću godinu uzastopno najbolji, pobjede Dubajića, Vukančića i Bošnjak

Marko Orešković Foto: Nikola Di Giusto Marko Orešković

U sklopu 65. izdanja Hanžekovićevog memorijala održalo se 3. finalno izdanje Erste Plave Lige, natjecanja za osnovnoškolce od 3. do 6. razreda, odnosno s obzirom na novu školsku godinu, od 4. do 7. razreda. 

Ponosni smo na činjenicu što je na ovom natjecanju nastupilo puno naših mladih članova i članica koji pohađaju niz škola s kojima uspješno i rado surađujemo. Možda je patetično, ali vrijedi reći da su svi oni na neki način pobjednici izvorne ideje ovog natjecanja i sam nastup u finalnom djelu natjecanja gdje nastupi preko 4000 učenika i učenica godišnje je sjajan uspjeh.

No ne možemo ne propustiti spomenuti nesumnjivo prvo ime ovog natjecanja, Marka Oreškovića koji je 3. godinu zaredom osjetio kako je to stati na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja! Jedino je na 60m u 1. izdanju bio 'samo' trećeplasirani, dok je prošle i ove godine ostvario pobjede u spomenutoj disciplini.

Na 300m i dalje je prisutan 100% pobjednički niz, od početka ovog natjecanja pa sve do ovog trenutka Marko redovito ulazi kao prvoplasirani cilj! Radi se o učeniku 4. odnosno sada 5. razreda.

Uz njega su ove godine najbolji u svojim disciplinama bili Luka Dubajić (60m), Ivan Vukančić (600m) i Marta Bošnjak (skok u vis) uz prisutno razočaranje što se na ovom natjecanju ne mogu natjecati u pravim atletskim uvjetima, kao što su možda šprinterice, ali ni to ih nije spriječilo u lijepim ostvarenjima!

Na pobjedničkim postoljima bilo je još učenika/učenica koji treniraju u našem klubovima - Bruno Di Giusto (dalj 5. razredi, bronca), Korina Sajko (60m 5. razredi, srebro), Anja Tvrtković (dalj 5. razredi, srebro) i Hana Ostojić (60m 7. razredi, bronca). 

Niz je tu još djece koje bi mogli spominjati, ali također vrijedi istaknuti da se radi o onima čije vrijeme tek dolazi, kako u ovom natjecanju, tako i u nekim drugim. Uostalom, možete pogledati rezultate na dnu članka.

Šteta je da u ovom finalnom dijelu nedostaje određeni dio senzibiliteta za otvaranjem stadiona publici (počevši od profesora, roditelja pa nadalje), a nekako se radilo u suprotnom kontekstu i mnogi su tu ostali zakinuti za onaj pravi doživljaj natjecanja.

U svakom slučaju, čestitamo svima na prisustvu čime su uveličali značaj ovog događaja i nastupima kojim su nas po tko zna koji puta, učinili jako ponosnima! Bravo!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook