Domaća natjecanja

Juriša i Jednačak dvoranski juniorski prvaci Hrvatske

Prvakinja Lara Juriša Foto : AK Agram Prvakinja Lara Juriša

Nakon mlađejuniorskog prvenstva, u Dvorani pri Boćarskom domu održalo se i juniorsko prvenstvo u okvirima naše države. Uz dva zlata, naši atletičari i atletičarke osvojile su još četiri brončane medalje.

Juriša nova juniorska prvakinja, Kosaber trećeplasirana

Natjecanje je već počelo oko pola jedanaest, a već sat vremena kasnije imali smo dvije medalje, jednu zlatnog, a drugu brončanog sjaja! Za ovu sjajnijeg sjaja pobrinula se Lara Juriša još jednim nastupom na razini njezinih najboljih, u ovom slučaju je izjednačila svoj osobni rekord! Govorimo o rezultatu od 310cm koji je preksočila iz prvog pokušaja, a svakako može žaliti i za trećim pokušajem na 320cm. Odlučivale su nijanse. Tako je Lara naslovu mlađejuniorske viceprvakinje Hrvatske u dvorani pridodala i juniorski naslov prvakinje.

Bronca je pripala Luciji Kosaber, ona je bez problema preskočila 3 metra, a problemi su počeli na duljini od 310cm koju na kraju nažalost nije preskočila. No ovo je Luciji bio tek prvi nastup ove sezone, za boljim rezultatima zasigurno će biti prilike u idućim natjecanjima.

Filipović kao jedina kadetkinja na 60m u kvalifikacijama i finalu trčala osobni rekord

Na 60m nije osvojena medalja, ali ulazak Dore Filipović u finale svakako je postignuće vrijedno pažnje. Dora je danas bila u konkurenciji od 14 trkačica uvjerljivo najmlađa, a još uvijek se radi o kadetkinji. U kvalifikacijama je istrčala svoj osobni rekord (8.06) i ušla kao sveukupno šestoplasirana u finale. Rijetko se događa, ali nije nemoguće, Dora je tamo ponovila identično vrijeme istrčano u kvalifikacijama osim što je ovaj puta to vrijedilo 5. mjesta. 

Lara Jednačak ponovno je nastupala na dalju gdje je bila nešto manje uspješnija u usporedbi s prošlim tjednom i nastupom na mlađejuniorskom prvenstvu. Ovdje je dva puta skočila svoj najbolji skok (4.65) i sveukupno zauzela 13. mjesto.

Popko do juniorske medalje

Na kugli (4kg) najbolji naš pojedinac bila je Antonela Popko, njezinih 11.40 vrijedilo je 3. mjesta! Spomenuti rezultat je bacila u 5. seriji i pokazala kako se vrlo dobro snalazi s kuglama nešto veće težine.

Nakon nje slijedi petoplasirana Ana Šarić (10.98), šestoplasirana Ana Marija Bonić (10.84), sedmoplasirana Valentina Slobodić (10.28) i osmoplasirana Nadina Biljanović (10.11). Nadina je u posljednjoj seriji pri izbačaju ozljedila koljeno, nadamo se kako je ozljeda što lakše prirode i naravno, želimo joj što brži oporavak!

Jednačak nepobjediv na troskoku

Bruno Jednačak uspio je "ujediniti" mlađejuniorski i juniorski naslov dvoranskog prvaka Hrvatske na troskoku! Ključan trenutak dogodio se u prvoj seriji kada skače 13.80, rezultat koji je danas bio nedostižan za ostale konkurente. Nakon toga se već mogao primijetiti lagani zamor materijala od prijašnjeg nastupa na skoku u dalj gdje je ostao na korak do medalje.

No treba istaknuti dvije pozitivne činjenice u tom nastupu, prva je novi osobni dvoranski rekord (6.82), a druga da Bruno nikada nije ovako konstantno skakao. U svih šest serija najslabiji rezultat je bio 6.78 (dva puta skočio), a najbolji već spomenutih 6.82. To svakako veseli, nedostaje još samo jedan skok koji bi nadmašio ovaj prosjek.

Jednako nas veseli i ostvareni rezultat Ivana Sindičića u istoj disciplini. U drugoj seriji je skočio 5.89, a to je njegov novi osobni rekord! Ovime je anulirao prošlotjedni slabiji nastup i pokazao kako se radilo o jednom lošem danu koji teško da će se ponoviti u nekoj bližoj budućnosti.

Osim Brune, na troskoku smo kao i prošli tjedan ponovno imali još jednog skakača u liku Luke Kušine. On je danas najbolje skočio na samom početku, u prvoj seriji kada je izmjereno 12.15. Bio je to rezultat vrijedan brončane medalje!

Na 60m nastupilo je četvero naših brzih trkača, radi se o Zvonimiru Topiću, Lovri Pediću, Edinu Mešiću i Noelu Bagiću. Zvonimir je sveukupno bio 12. (7.45), Lovre 16. (7.68), Edin 21. (7.72) i Noel 26. (7.81).

Prvi je danas od naših nastupao Hrvoje Čukman, na skoku u vis je preskočio 170cm i završio na 6. mjestu. Danas nije bio njegov dan, ali Hrvoje već iza sebe ove sezone ima čak 3 medalje (dva srebra i jednu broncu).

Kolarević s osobnim rekordom brončani, Periš plasman do njega

Natjecanje smo zaključili nastupom naših bacača na kugli (6kg), Demira Kolarevića i Kristiana Josipa Periša. Demiru je pripalo brončano odličje dok je Kristian sa svojim nastupom završio tik do njega kao četvrtoplasirani.

Svoju broncu Demir je zaslužio s bačenih 16.26 u petoj seriji što je njegov novi osobni rekord! Kristian je ostvario nešto slabiji rezultat (15.58), ali ako bude imao više pokušaja kao onaj u trećoj seriji (nažalost bačen izvan segmenta mjerenja), ostvariti će sigurno još bolje rezultate i plasmane. Uostalom, njemu je ovo bio prvi nastup ove sezone, ali i prvi nastup u našem dresu.

Čestitke svim našim juniorima i juniorkama na osvojenim medaljama, postignutim plasmanima i rezultatima!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u dvorani za juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 9.2.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook