Domaća natjecanja

Jednačak osobnim rekordima do dvostrukog naslova dvoranskog mlađejuniorskog prvaka

Zadovoljni medaljama - Jednačak i Kušina Foto : AK Agram Zadovoljni medaljama - Jednačak i Kušina

Dvorana pri Boćarskom domu "Zrinjevac" ugostila je najbolje mlađe juniore i juniorke u državi. Od naših atletičara najviše se istaknuo Bruno Jednačak naslovima na dalju i troskoku, ali ni ostatak nije razočarao, postignut je niz dobrih rezultata što znači i niz novih medalja.

Preciznije, uz ove 2 zlatne brojimo još 4 srebrne i 2 brončane medalje.

Sjajno otvaranje sezone za Jednačka i Kušinu

Kao što i sam podnaslov kaže, Bruno je odlično počeo u novoj godini i novoj sezoni. U svojim prvim ovosezonskim nastupima osvojio je dvije zlatne medalje i najavio kako je spreman za velike stvari u svojoj posljednjoj mlađejuniorskoj sezoni!

Prva medalja osvojena je na dalju zahvaljujući preskočenih 6.81 čime je nadmašio svoj prijašnji osobni rekord. Natjecanje je zaista bilo zanimljivo i napeto, do 5. serije Bruno se nalazio na 2. poziciji, ali ipak je na samom kraju ostalo snage za najbolje skokove i preokret. Rijetko se događa, ali moguće je - spomenutih 6.81 skočio je dva puta zaredom, u 5. i 6. seriji.

Publika u dvorani nije trebala dugo čekati na njegov novi nastup koji smo gledali na troskoku. Ovdje je ipak bio apsolutni favorit, a u konačnici je svojim rezultatom tu ulogu i opravdao. Najbitniji trenutak dogodio se u 4. seriji kada je s 13.90 dodatno "zacementirao" svoje 1. mjesto. Prema danas viđenom, prostora za napredak definitivno postoji, vjerujemo kako nas Bruno neće demantirati.

Uz Brunu je u obje discipline nastupao i Luka Kušina koji je također osvojio dvije medalje, jednu srebrnog, a drugu brončanog sjaja! Bronca mu je pripala na dalju, a uz to je ostvario novi osobni rekord (6.31). Možda bi rezultat bio još bolji, ali Luka je ovaj puta nastupao samo prve dvije serije, ostale četiri propustio je radi svog prvog nastupa na troskoku. Debi je prošao vrlo dobro, najbolju izvedbu vidjeli smo u 5. seriji kada je preskočio 12 metara, točnije 12.20.

Spomenimo još i na dalju nastup desetoplasiranog Ivana Sindičića, ali danas naprosto nije bio njegov dan. Ne sumnjamo kako će se Ivan vratiti dobrim rezultatima već u nekom od idućih natjecanja.

Čukmanu dvije nove medalje

Hrvoje Čukman svojim je današnjim nastupima bio blizu prošlotjednog učinka s prošlog tjedna na kadetskom natjecanju, danas je osvojio srebrno i brončano odličje! Srebro je zaslužio svojim nastupom na 60m prepone, prvo se u finale pobjednički kvalificirao s 9.23, a zatim je za medalje istrčao još bolje vrijeme - točno 9 sekundi. Prije toga je nastupao na skoku u vis, a upravo tamo mu je pripalo 3. mjesto s preskočenih 170cm.

Uz njega je na 60m prepone nastupao i Karlo Jednačak koji se također kvalificirao u finale. U skupini je istrčao 9.49 dok je u finalu završio kao šestoplasirani (10.64). Naprosto je pred kraj utrke "ispao" iz željenog ritma, a dionica je prekratka za eventualni popravak. Događa se, a Karlo će sigurno iz toga izvući neke dobre pouke za jednu od sljedećih (mlađe)juniorskih utrka.

Također, na visu je uz Hrvoja nastupio Ante Zuanović, ovaj puta bolji nego na kadetskom natjecanju. Preskočio je 165cm, rezultat sveukupno vrijedan 5. mjesta.

Na 60m nastupalo je četvero naših mlađih juniora. Najbrži je bio Zvonimir Topić, na korak do A-finala sa 7.44 (7.mjesto), a odmah iza njega je Fran Topol sa 7.52 (8. mjesto). Oni su svojim rezultatima i plasmanima dobili pravo nastupa u B-finalu. Edin Mešić je danas zauzeo 15. mjesto (7.68), a Antonio Kovačić 21. mjesto s istrčanih 8.03.

Zvone je svoj rezultat još dodatno poboljšao novim dobrim nastupom u B finalu pobijedivši s 7.38, a Franu je pripalo 5. mjesto (7.62).

Islami i Hojsak blizu jedan drugoga, Bulaji plasman nedostajao za nove tri serije

Na kugli (5kg) smo gledali trojicu naših bacača, Arijana Islamija, Frana Hojsaka i Luku Bulaju. Potonjem je sveukupno pripalo 9. mjesto s bačenih 12.53, a za finale je ipak trebalo baciti duljinu dužu od 13.75m. No Luka je još uvijek kadet i čeka ga još dosta natjecanja ove dobne kategorije.

Arijan je ovaj puta bio nešto bolji od Frana bacivši najdalje kuglu do 14.53 (5. mjesto) dok je Fran plasiran odmah iza njega s 14.45. Ostaje lagani žal za medaljom, bronca se mogla osvojiti u slučaju prebačene duljine 14.63.

Juriša prošlogodišnju broncu zamijenila srebrom

Prva disciplina na održanom programu natjecanja bila je skok s motkom, a tamo je Lara Juriša s novim dvoranskim osobnim rekordom postala novom viceprvakinjom Hrvatske! Zaslužila je to s obzirom na preskočenu visinu od 310cm. Nije jedina, druga konkurentica je imala isti učinak tako da ovdje imamo dvije viceprvakinje. Nešto kasnije je nastupila na dalju gdje je bila manje uspješnija, skočila je 4.86 (16. mjesto). 

Ovdje je uz nju nastupala Lara Jednačak koja se polako, ali sigurno približava granici od 5 metara. Danas smo najdalji skok vidjeli u 2. seriji, radi se o rezultatu 4.89, novi osobni rekord.

Filipović identično kao u Rijeci

Na 60m najbrža naša mlađa juniorka bila je Dora Filipović (još uvijek kadetkinja) koja je u finalnoj utrci istrčala 8.11 i zauzela 6. mjesto. Interesantno kako je na kadetskom dvoranskom održanom prije tjedan dana bila jednako brza (8.11). Za ulazak u finale izborila se uvjerljivom pobjedom, bila je samo stotinku sporija.

Osim nje nastupale su Iva Šakić i Paula Tumir. Iva je bila nešto brža s 8.58 (17. mjesto), a Pauli je s istrčanih 9.02 pripalo 28. mjesto.

Imali smo predstavnice na istoj dionici, samo s preponama. Radi se o Emi Glas i Katarini Ivšac. Ema je u svojoj skupini ciljem prošla kao petoplasirana (sveukupno 16.) s vremenom 11.43. Ona je tek prvu godinu kadetkinja tako da njezin današnji nastup možemo gledati kroz prizmu skupljanja uvijek potrebnog iskustva.

S druge strane Katarina je bila nešto brža s 10.09, rezultatom vrijednim sveukupnog 11. mjesta. Ovo je bio njezin prvi nastup u ovoj disciplini i nije se najbolje snašla na nekim preponama što je prava šteta, rezultat bi bez ikakve sumnje bio još kvalitetniji. No Katarina se ionako priprema za nešto dužu dionicu s preponama tako da od nje puno više možemo očekivati u sezoni na otvorenom.

Šarić novim iskorakom do mlađejuniorskog naslova viceprvakinje

Zamalo je Ana Šarić i drugi tjedan zaredom osvojila zlatnu medalju na kugli (3kg), ali presudila je posljednja serija nakon čega se ipak morala zadovoljiti sa srebrnom medaljom. No razloga za zadovoljstvo ima s obzirom na to kako je natjecanje otvorila s hicem duljine 14.02m!

Time je poprilično nadmašila prošlotjedni kadetski rekord kada je bacila 12.51. Nadamo se kako će ovaj za nju odličan rezultat biti jednako tako dobar poticaj za nastavak sezone.

Nije Ana jedina nastupala, od 4. - 7. mjesta nalaze se naše preostale 4 djevojke, a tim redoslijedom to su : Laura Štefanac, Antonela Popko, Ana Marija Bonić i Valentina Slobodić.

Laura je iz serije u seriju bacala sve bolje i bolje, u konačnici je najbolji hitac postigla u 5. seriji s postignutih 12.63. Vrlo blizu do nje je Antonela sa samo četiri centimetara slabijim rezultatom.

Za boljim plasmanom može žaliti Ana Marija, vidjeli smo barem dva bolja hica od konačnog rezultata, ali tehnički detalji dovodili su do prijestupa. Popravi li te sitnice, s punim pravom očekujemo još bolje rezultate, a samim time i plasmane. Valentina je svoj najbolji hitac poput Šarić bacila u prvoj seriji, izmjereno je 11.58. Najbliži hitac ovom spomenutom vidjeli smo još u posljednjoj seriji (11.20).

Veseli nas perspektiva (za budućnost) koju trenutačno imamo, čestitamo svim Agramerima i Agramerkama na svemu prikazanom i postignutom tijekom današnjeg natjecanja! Samo tako nastavite, bravo!

  • Natjecanje: Prvenstvo hrvatske u dvorani za mlađe juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 2.2.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook