Domaća natjecanja

Šarić kadetska prvakinja Hrvatske uz novi dvoranski rekord

Zadovoljne Šarić (sredina) i Štefanac (lijevo) Foto : AK Agram Zadovoljne Šarić (sredina) i Štefanac (lijevo)

Rijeka je ove godine dobila organizaciju pojedinačnog natjecanja na državnoj razini za kadete i kadetkinje. Uz sjajnu i zlatnu Anu Šarić naši kadeti i kadetkinje osvojili su još čak 8 medalja (4 srebrne i 4 brončane) čime smo natjecanje završili kao klub s najviše osvojenih odličja.

Šarić sa stilom krenula u posljednju kadetsku sezonu

Nevjerojatno, ali istinito, Ana Šarić ove sezone "odrađuje" svoju posljednju sezonu u kadetskoj konkurenciji. Sigurno se nekima od vas koji nas duže i detaljnije pratite čini kako je Ana zaista već dugo u kadetima što i nije daleko od istine. Već u mlađekadetskoj dobi bila je više nego sposobna ravnopravno se nositi sa starijim kadetkinjama i već tada se vrlo često natjecala u spomenutoj starijoj konkurenciji.

Ako se "po jutru dan poznaje" (ili u ovom slučaju po prvom natjecanju sezona poznaje), očekuje nas puno dobrih i kvalitetnih rezultata od nje tijekom 2013. godine. U svom prvom ovosezonskom nastupu je bacila novi dvoranski državni kadetski rekord i osvojila zlatnu medalju! Inače, novi rekord od danas iznosi 12.51.

Pohvale za napredak zaslužuje i viceprvakinja Hrvatske odmah do Ane, Laura Štefanac! Osim osvojenog srebra, prvi puta u životu je i ostvarila rezultat preko 12 metara s bačenih 12.06. 

Nova medalja za Doru Filipović

Nakon zlata i srebra, red je i da spomenemo jednu brončanu kadetkinju. Radi se o Dori Filipović, ona je svoju medalju zaslužila sa svojim utrkama u disciplini 60m. U kvalifikacijskoj 4. skupini je pobijedila s 8.14, rezultatom koji je vodio u finale. Tamo je bila još brža, u cilj ušla s 8.11 i osvojila već spomenutu brončanu medalju! Prošle sezone je njezin najbolji dvoranski rezultat bio 8.47, današnjim trkama je on uvjerljivo nadmašen.

Osim Dore, pamtimo nastupe i Karle Anić (sveukupno 23. mjesto - 8.73) te Mateje Budiščak (sveukupno 31. mjesto - 8.91). 

Imali smo jednu predstavnicu na istoj dionici, samo s preponama. Njezino ime je Ema Glas i ne znamo koja se greška dogodila tijekom bilježenja rezultata s obzirom na to kako pored njezinog imena stoji oznaka "DNS" (nije startala), a dogodilo se upravo suprotno. Grešku ćemo organizatoru u svakom slučaju prijaviti. Ema je osim toga nastupala i na skoku u vis gdje je s preskočenih 135cm zauzela 10. mjesto.

Na dalju i motki vidjeli smo nastupe Lare Jednačak, inače sestra Brune Jednačka. Na dalju je skočila 4.68 i zauzela 9. mjesto, dok je na motki s 2.10 ostvarila još bolji plasman (8. mjesto). Osim Lare, na dalju su skakale Matea Budiščak (16. mjesto - 4.57) i Tea Seletković (22. mjesto - 4.42).

Čukman dva puta srebrni

Medalja nije nedostajalo ni kod Agramera. Najuspješniji naš kadet ovdje je bio Hrvoje Čukman, dvostruki viceprvak Hrvatske! Jedan naslov je zaslužio na skoku u vis gdje se odvjiala prava borba za medalje i njihov sjaj. U konačnici je presudio broj pokušaja čime je Hrvoje osvojio 2. mjesto. Preskočeni rezultat je 178cm, radi se o poboljšanju za 5cm! Drugi naslov je stigao na utrkama 60m prepone. Kvalificirao se u finale kao drugoplasirani (9.12), a identičan plasman ostvario je u finalu, ali sa znatno bržim vremenom (8.83).

Penezić osvojio dvije nove medalje 

Ne sumnjamo kako se mnogi od vas sjećaju prošlogodišnje mlađekadetske senzacije u liku Brune Penezića koji je od ove sezone dio kadetske konkurencije. Čini se kako prijelaz u težu konkurenciju i nije bio previše "bolan", Bruno je na ovom natjecanju osvojio dvije kadetske brončane medalje!

Prvu je zaslužio utrkama na 60m, za ulazak u finale istrčao je 7.67 dok je u finalu bio za još tri stotinke brži. Drugu medalju je osigurao još ranije na skoku u dalj gdje je skočio 5.69, njegov najbolji rezultat do sada. 

Nije Bruno bio jedini od naših na 60m, bilo je tu još dobrih nastupa, Edin Mešić je osvojio 9. mjesto (7.97), Lovro Vlahović 11. mjesto (8.00), Antonio Kovačić 13. mjesto (8.03) i Josip Šuflaj 20. mjesto (8.28).

Sindičiću srebro, Bulaji bronca

Ivan Sindičić nije uspio obraniti svoj prošlogodišnji kadetski naslov prvaka u visu (ove godine 5. mjesto - 172cm, novi osobni!) ali se zato "okitio" srebrom na dalju. Trebalo je skočiti više od 5.69 (Bruno Penezić), a Ivanu je to uspjelo s rezultatom 5.76. Nisu Ivan i Bruno jedini nastupali ovdje, Lovro Vlahović je ostvario još bolji plasman nego na 60m s preskočenih 5.22 i 6. mjestom. Blizu njega je i osmoplasirani Filip Orlović, rezultat je 5.08.

Ne zaboravljamo ni Antu Zuanovića na visu, njegovih preskočenih 160cm vrijedilo je 7. mjesta. 

Na kugli smo vidjeli prve ovosezonske nastupe Luke Bulaje i Ermina Hasanovića. Luka je ovaj puta bio uspješniji, bacio je 14.46 i osvojio broncu! Tik do njega na 4. mjestu je Ermin s bačenih 14.17. 

Čestitamo našim kadetima-Agramerima i kadetkinjama-Agramerkama na uspješnim nastupima, osvojenim medaljama i postignutim rezultatima! Zaslužili ste svaku pohvalu!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u dvorani za kadete i kadetkinje
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 26.1.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook