Domaća natjecanja

Orešković dvostruki dvoranski mlađekadetski prvak Hrvatske, srebrno-brončani Di Giusto i brončana Tvrtković

Marko Orešković i Bruno Di Giusto Foto: AK Agram Marko Orešković i Bruno Di Giusto

U Rijeci je održano dvoransko mlađekadetsko prvenstvo Hrvatsko čime je zaključen svojevrsni serijal dvoranskih državnih natjecanja, a čast 'spuštanja zavjese' pripala je mlađim kadetima i mlađim kadetkinjama.

Mlađe kadetkinje imale su svoju zvijezdu u liku Čerine iz Benkovca, a zato su mlađi kadeti imali svoju zvijezdu u liku upravo našeg Marka Oreškovića!

Rezultati s kadetskog prvenstva Hrvatske već su upućivali na njegovu ulogu favorita, ali znamo kako to ide u ovoj dobi, dovoljno je da se pojavi jedan i... No, nije bilo tako i dobili smo dvostrukog prvaka u liku ovog mladića koji zasigurno nije zalutao i došao samo na ovo natjecanje već je duže vrijeme prisutan s nama.

Ovdje je bio bez prave konkurencije, na dalju je već u prvoj seriji sa skokom od 5.31 osigurao pobjedu, a još je do kraja uspio poboljšati rezultat za jedan centimetar. U međuvremenu je rutinski trčao kvalifikacije 60m i 8.13.

Nakon završenog dalja mogao se u miru pripremiti za svoje finale i novu, još bolju utrku! Tako je i bilo, drugi su bili nešto sporiji naspram kvalifikacija, ali ne i naš član koji pobjeđuje s novim osobnim dvoranskim rekordom od 8.09!

Sjajna demonstracija kvalitete i talenta, želimo mu da samo tako nastavi.

Nije bio jedini 'medaljaš', na dalju mu se kao brončani na postolju priključio i Bruno Di Giusto skočivši 4.69. Borba za broncu je bila prisutna, ali na kraju je ona bila njegova. Još bolji bio je na 55m prepone istrčavši 9.66 čime je kao drugoplasirani prošao ciljem i tako zaslužio srebro!

U istoj disciplini Anja Tvrtković nije bila toliko uspješna, ali isto tako je konkurencija bila znatno brojnija i trčale su se kvalifikacije gdje je ona izborila svoje mjesto u finalu, a tamo je istrčala 9.64 što je vrijedilo 5. mjesta. Uz nju je u kvalifikacijama 11. bila Korina Sajko istrčavši 10.18.

No zato Anji medalja nije pobjegla na dalju iz zone gdje je u malenom broju pokušaja (2+2) uspjela vratiti naizgled 'izgubljeno' 3. mjesto! Za to je trebalo skočiti dalje nego ikad, a ona je upravo to i napravila (4.90). Uz nju su skakale i sestre Kozlinger koje više nisu limačice već su napravile jedan korak naprijed, barem što se dobne kategorije tiče.

Nika je skočila 4.42 (18. mjesto), a Lea 3.85 (43. mjesto). Trčale su i 60m, 8.82 je Nikino vrijeme (18.), a 9.38 Leino vrijeme (40.).

Osim prepona, Korina je skakala u vis i nije bila deleko od medalje. Preskočila je 141cm, više nego ikad, a time je bila četvrtoplasirana. Uz njih su skakale Sara Sokol i Korina Piščetek na 7. i 9. mjestu, a preskočile su isti rezultat, 135cm. Osim skakanja, cure su i bacale, Korina je bila 11. (8.18), a Sara 13. (7.79). 

Čestitamo našim mladim nadama!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe kadete i kadetkinje
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 25.2.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook