Domaća natjecanja

Hrvatska dočekala EU, Agram nova 4 juniorska zlata

Katarina Ivšac, još jedan dobar nastup, malo nedostajalo i do Donetska Foto: Renato Branđolica Katarina Ivšac, još jedan dobar nastup, malo nedostajalo i do Donetska

Završetkom prvenstva Hrvatske za juniore i juniorke zaključili smo bogat 6. mjesec domaćih natjecanja i polako se okrećemo međunarodnim natjecanjima. Na ovom natjecanju naši atletičari i atletičarke osvojile su 6 zlata, 10 srebra i 10 bronci - sveukupno 26 medalja!

Hrelec pojedinačno najuspješniji naš pojedinac na ovom natjecanju

Drugim pojedinačnim srebrom 'okitila' se Anamarija Petters na 800m istrčavši 2:17,79. Bila je to ponovno jedna taktički sporija utrka gdje su se plasmani dijelili u posljednjih 150m. Nije to bilo sve od Anamarije, kasnije je na štafeti stigla do novog zlata.

U ovoj utrci pratili smo još i Katarinu Vukančić koja je kroz cilj prošla kao 7. s 2:28,07.

Do novog zlata i još jednog naslova prvakinje Hrvatske stigla je Nikolina Hrelec, ovaj puta na 3000m! Utrka kao stvorena za nju, trčalo se u nešto sporijem ritmu, Nikolina je pred kraj malo ubrzala, podignula ritam i u posljednjem krugu riješila dvojbu o pobjednici. Odlično natjecanje je iza Nikoline, vjerujemo da se ovime 'napunila' dodatnim i prijekopotrebnim samopouzdanjem tri tjedna prije europskog juniorskog prvenstva u Rietiju.

Na korak do medalja bila je Ana Fortuna na 4. mjestu s 11:10,55, a odmah iza nje je Dora Hornik s 11:14,53.

Novi naslov prvakinje Hrvatske za Ivšac, samo 5 stotinki daleko od Donecka

Katarina Ivšac na 400m prepone je svojem mlađejuniorskom naslovu prvakinje Hrvatske pridodala i juniorski naslov! Otrčala je sjajnu utrku, od prvog metra je hrabro koračala prema naprijed i prava je šteta što ju na kraju od norme za mlađejuniorsko SP dijeli samo 5 stotinki. Istrčani rezultat je 1:02,85.

No unatoč tomu može biti zadovoljna ovim dijelom sezone, u 9 mjeseci je strahovito napredovala, od prve utrke u Osijeku (prošle godine, 9. mjesec) kada je istrčala 1:08,76 i današnjeg rezultata. Na jednom velikom međunarodnom natjecanju je već nastupila, bilo je to prošli tjedan na Ekipnom prvenstvu Europe.

Nakon jučerašnjeg 4. mjesta na bacanju kladiva do medalje brončanog sjaja stigla je i Ana Šarić, a postigla je to na bacanju kugle (4kg). Zaslužila je to hicem u posljednjoj seriji koji je iznosio 11.45. Najbolji hitac u istoj seriji imala je i Antonela Popko, danas četvrtoplasirana s 11.11.

Štafete 4x400m juniorke nisu donijele previše uzbuđenja, Agram I (Lucija Kosaber, Iva Marija Sobočanec, Katarina Ivšac i Anamarija Petters) od prvog do zadnjeg metra držao je vodstvo koje je iz izmjene u izmjenu bilo sve veće i veće. Djevojke su tako stigle do više nego zasluženog zlata s 3:54,17!

Odmah do njih je srebrna druga štafeta (Ana Marija Kisegi, Nikolina Hrelec, Dorotea Lukačević i Marija Hartl) s 4:03,34.

Josipović siguran i uvjerljiv na 3000m zapreke

Edin Mešić jučer je nastupao samo na štafeti 4x100m, a tijekom drugog dana na 200m i 4x400m. Na 200m je s 24.15 sveukupno bio 10., a kasnije je još bolji bio na 3. izmjeni štafete gdje je u izrazito borbenom izdanju praktički osigurao srebro svojoj štafeti.

Na 800m Mateo Kovačić ipak nije stigao do druge pojedinačne medalje, osvojio je 4. mjesto s 1:58,30. Šteta za jednu od medalja, s tribina je ostao dojam kako je Mateo prekasno krenuo s finišem, ali i to je škola koju će zasigurno naučiti.

Karlo Jednačak je nakon nastupa na Turniru 5 gradova ipak nastupio i tijekom drugog dana juniorskog prvenstva na 400m prepone. Stigao je u cilj kao 6. s 1:01,51.

Zato je na 3000m zapreke izuzetno uvjerljiv bio Jure Josipović koji je s 9:56,86 stigao do lagane pobjede i njegova forma uoči Donecka i mlađejuniorskog SP svakako veseli. Iza njega je također dobar vikend, sjajan je bio na 3000m s novim osobnim, a danas je stvarno izgledao više nego sigurno.

Medalja u spomenutoj disciplini pripala je Ivanu Biloniću, danas brončanom s 11:09,66. U troskoku je Bruno Jednačak najdalje skočio u drugoj seriji i s 13.72 osvojio brončanu medalju, još jednu nakon jučerašnje medalje istog sjaja u štafeti 4x100m. Davidu Lavrenčaku pripalo je 6. mjesto s najdaljim skokom od 12.27.

Demir Kolarević današnjim nastupom na disku je stigao do novog brončanog odličja s 47.55, hitac koji je bacio u 4. seriji. Tražio se u ovoj disciplini, očito se malo 'ispuhao' nakon dobrog nastupa na bacanju kugle. No unatoč tome, medalja je svejedno tu.

Posljednja medalja za nas na ovom natjecanju stigla je na 4x400m, Zvonimir Topić, Jakob Franjo Kulić, Edin Mešić i Mateo Kovačić istrčali su 3:26,92 i tako došli do srebrnog odličja.

Čestitamo svima na osvojenim medaljama, postignutim plasmanima i rezultatima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 30.6.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook