Domaća natjecanja

Hrelec i muška štafeta 4x400m do seniorskih zlata u Varaždinu

Zlatna Hrelec na 800m Foto: Renato Branđolica Zlatna Hrelec na 800m

Drugi dan donio nam je zanimljive obrate i događaje kao i rezultate, ali prije svega svakako vrijedi istaknuti prvake, Nikolina Hrelec na 800m i muška štafeta 4x400m u sastavu Milan Kotur, Hrvoje Čukman, Yann Senjarić i Mateo Kovačić.

Nikolina Hrelec ove sezone više se okrenula kraćim disciplinama i šteta je što prilikom obaveza za svoj fakultet imala nezgodu koja ju je jedno vrijeme udaljila s atletske staze.

No možda taj događaj čini ovu pobjedu na 800m još većom nego što je, u cilj je ušla ispred Anamarije Petters istrčavši 2:15,45 što zasigurno nije njezin najbolji rezultat u karijeri, ali je prvi seniorski naslov u ovoj disciplini! Anamarija je bila drugoplasirana istrčavši 2:15,77.

Bude li sreće i zdravlja, ne sumnjamo kako ćemo ju vidjeti u još boljim izdanjima u budućnosti, možda baš u ovoj disciplini. Svoju svestranost je već i ranije dokazala.

Odličan vikend za Filipović i Vukančić

Na 200m vidjeli smo Doru Filipović u jednom sjajnom izdanju gdje je ponovila jučerašnji uspjeh sa 400m kada je osvojila brončanu medalju, a posebno i veseli novi osobni rekord u vremenu 24.66! Prije skoro mjesec dana ovdje je već trčala osobni rekord (24.72), ali bilo je to s jednim jakim vjetrom u leđa, preko dozvoljene granice.

Ovaj puta to nije bio slučaj i može biti zadovoljna svojim prezentacijama u ova dva dana, puno dobrog je pokazala od 400m gdje je istrčala najbolji ovosezonski rezultat do najbolje utrke u karijeri na dvostruko kraćoj dionici.

Svakako isto vrijedi i za Katarinu Vukančić koja je nakon jučerašnjeg vrlo dobrog nastupa na 1500m (koji je rezultirao poboljšanjem osobnog rekorda) istrčala još bolju utrku na 3000m i popravila prošlogodišnji osobni rekord za više od 33 sekundi!

Bila je u zadnjim utrkama pokazala kako se vratila u formu i istrčala nekoliko utrka bliskim tome rezultatu, ali to nije bilo ni približno dobro kao što je ova istrčana utrka i zaista sjajno zvuči kako je završila utrku s vremenom 10:14,92!

Katarina Vukančić

Osim značajnog poboljšanja najboljeg vremena, nagrada je i još jedna seniorska medalja, ovaj puta brončanog sjaja. Čisti je to dokaz da se trud itekako isplati pa makar njegove plodove trebalo malo duže čekati. Drago nam je da se vratila u 'pravo kolo' i nadamo se još ovakvim utrkama tijekom godine.

Svalina u novom odličnom nastupu na 3000m zpr, trijumf štafete 4x400m

Mateo Kovačić nakon jučerašnje bronce na 400m isto je ponovio na dvostruko kraćoj dionici istrčavši 22.16 s laganim vjetrom u prsa (-0.5) i tako ponovno osvojio još jednu pojedinačnu medalju prije osvajanja one najsjajnije u štafeti.

Nakon jučerašnjeg zlata na 3000m, Goranu Grdeniću nije pošlo za rukama i nogama postići isto na 5000m, ali vidjeli smo ga u vrlo dobrom izdanju s utrkom ispod 15 minuta (14:54,28), a tako je onda zaista teško ostati bez medalje, barem drugog sjaja. Pripalo mu je srebrna medalja i time je označio još jedan uspješan vikend iza sebe u kojem je naš najuspješniji pojedinac natjecanja!

Uz njega je još nastupao Antun Pavelić, njegovih 15:40,02 vrijedilo je 5. mjesta, a nakon duže vremena Bruno Erent je nastupao u disciplini koja nije hodanje i u cilj ušao s 16:23,14 te se pozicionirao na 8. mjestu. Bude li sve u redu, mogli bi ga uskoro ponovno vidjeti u istoj ulozi.

Na 400m prepone prvi puta nakon 2009. (praktički od osnutka kluba) nismo dobili prvaka Hrvatske, ali utješna nagrada je mjesto doprvaka koje je pripalo Yannu Senjariću s istrčanih 52.85 i osvojenim 2. mjestom. Hrvoje Čukman je ostao na korak do medalje s 54.32 kao četvrtoplasirani, a Milan Kotur napravio je ekspresni povratak u ovoj disciplini te završio kao petoplasirani u vremenu 55.39.

S druge strane, Filip Svalina je ponovno oduševio na 3000m zapreke i nizu novih uspjeha pridodao seniorski naslov viceprvaka Hrvatske u ovoj disciplini! Za medalju je trebalo trčati ispod 10 minuta, a Filip je za svoje srebro istrčao čak 9:42,89 što je veliki skok s prijašnjeg osobnog rekorda 9:59,01 i potvrda perspektive u ovim vodama.

Prisjetit ćemo se samo kako je prije par mjeseci u našoj rubrici intervjua, Zlatko Kožuhar, njegov klupski kolega, posebno istaknuo njega kao nekog tko bi mogao biti veliko otkriće. Kroz ove zadnje događaje više nego jasno je kako to nisu bile prazne riječi, dapače...

Na troskoku je dobar debi imao Dominik Grdanjski i sa skokom od 13.40 iz 5. serije pozicionirao se na 7. mjesto današnjeg poretka. Uzme li se u obzir da iza ovoga stoji svega jedan trening troskoka, sigurni smo kako će rezultati biti još bolji.

U bacanju diska Arijan Islami je stigao do 6. mjesta sa 48.13, a Demir Kolarević iza njega kao sedmoplasirani s 46.89.  Uz njih je bacao još Sebastijan Hleb, njegovih 35.08 (u prvoj seriji) ovdje je vrijedilo 10. mjesta. 

Za kraj smo ostavili pobjedničku notu, a radi se o 4x400m muških štafeta koje smo već gore spomenuli. Sastav Kotur, Čukman, Senjarić i Kovačić, identičan kao i prošle godine, uspio je u svom naumu da ponovi i isti taj uspjeh!

Podsjećamo, pripalo im je 1. mjesto, a ove godine su to zaslužili zajedno istrčavši 3:14,84 i tako zaključili natjecanje za nas sa stilom i novom zlatnom medaljom!

Sveukupno smo osvojili 3 zlatne, 9 srebrnih i 5 brončanih medalja.

Čestitamo svima na njihovim uspjesima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke, 2.dan
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 26.7.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook