Domaća natjecanja

Hodački kup Alpe-Adria: Hrvatski kadetski rekord Brune Rožmana!

Bruno Rožman (desno) i Maksimilijan Međimorec (lijevo) Foto: AK Agram Bruno Rožman (desno) i Maksimilijan Međimorec (lijevo)

Za razliku od ostalih atletičara, sportski hodači našeg kluba prethodnog vikenda nisu morali putovati na međunarodno natjecanje, jer su na stadionu Mladosti u subotu 4. srpnja, održana natjecanja u okviru Hodačkog kupa Alpe-Adria. Iako ljeto nije pogodno za postizanje dobrih rezultata u dugoprugaškim disciplinama, naši atletičari ipak su pokazali da to nije nemoguće.

Oko 17 sati održane su utrke u najmlađim kategorijama. Rita Rožman je na 1.000 metara hodala 5:51,89, što je odličan rezultat za limačicu s 20-ak hodačkih treninga. Isto vrijedi i za godinu dana stariju Franku Franjić, koja je 2.000 metara savladala za 12:05,18, čak 23 sekunde bolje od nastupa kojim je osvojila zlato na mlađekadetskom prvenstvu! U istoj usporedbi je Krešimir Hartl napredovao za velikih 58 sekundi – novi osobni rekord sada iznosi 11:26,48.

Franka Franjić i Krešimir Hartl

Oko 19:30 i nadalje po neugodno vrućem vremenu nastupile su djevojke na distanci 3.000 metara.

Ivana Renić je imala uvjerljiv i dominantan nastup i upisala rezultat 15:08,76, što je najbolje vrijeme postignuto ikad u Hrvatskoj na ovoj distanci, ali se ne bilježi kao rekord za njenu juniorsku kategoriju. Ukupno drugu poziciju (između 13 natjecateljica) također uvjerljivo osvojila je Antonela Golobić sa 15:52,24, što je prvi njen prolazak ciljem brži od 16 minuta u ovoj disciplini.

U povratničkom nastupu nakon mononukleoze, aktualna mlađejuniorska rekorderka Aleksandra Stefany Bižić postigla je više nego dobrih 16:43,60. O njenim željama i planovima za daljnji napredak vjerojatno ćemo više saznati u prilogu koji je s natjecanja snimila jedna TV postaja.

U konkurenciji kadetkinja nastupila je Petra Štefanović i ciljem prošla za 18:34,53, čak 73 sekunde bolje od ranijeg osobnog rekorda. S obzirom na samo 30-ak treninga ove grane atletike, izgleda ima potrebne osobine za odlične rezultate u sportskom hodanju pa neka samo nastavi tako.

Prethodno rečeno itekako vrijedi za hodačko ime dana – Brunu Rožmana! Brzina i kvaliteta hodanja do sada neviđena u Hrvatskoj u kadetskoj kategoriji donijela je prolazak ciljem za 14:33,35, čak 28 sekundi bolje od dosadašnjeg hrvatskog rekorda! Pritom je posljednjih 2.000 metara bio u vodstvu, izložen pogledu hodačkih sudaca, koji mu nisu dodijelili niti jedan crveni karton!

U prvom dijelu utrke imao je društvo našeg također odličnog svestranog atletičara Maksimilijana Međimorca, koji je ciljem prošao kao drugi kadet, rezultatom 15:12,79. On je svoj učinak podredio ubrzanju tempa utrke, jer su dečki prvih 1.000 metara  povukli za sjajnih 4:30! U kategoriji mlađih juniora nastupio je Jurica Stanko te s 15:53,40 osvojio srebrnu medalju iza najboljeg slovenskog mladog hodača, a više od minute ispred svojih domaćih konkurenata.

U posljednjoj utrci je nastupio naš junior Mateo Ćosić i rezultatom 15:23,93 i izvrsnim tehničkim i taktičkim nastupom ostvario pobjedu ispred devet iskusnih natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije. A što je spriječilo nastup na ovom natjecanju najboljem hrvatskom hodaču Bruni Erentu saznat ćete uskoro u posebnom članku.

Čestitke na rekordu i ostvarenom na jučerašnjem natjecanju!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook