Domaća natjecanja

Grdenić seniorski prvak Hrvatske na 3000m, Bandić ponovno posjetio SRC Mladost

Goran Grdenić Foto: AK Agram Goran Grdenić

Po lijepom i ugodnom vremenu u Zagrebu se na atletskom stadionu SRC Mladosti održao se 1. dan seniorskog Prvenstva Hrvatske u organizaciji našeg kluba i AK Dinamo-Zrinjevac. Od naših se najviše istaknuo Goran Grdenić kao novi prvak Hrvatske na 3000m uz jednu viceprvakinju (Matea Matošević) i čak 6 brončanih medalja.

Protekle godine Gorana nismo na ovom natjecanju gledali na 3000m, ali ove godine se trijumfalno vratio spomenutoj disciplini s istrčanih 8:49,80! Goran je na stazi od prvog metra djelovao vrlo dobro, a za to je nagrađen još jednom zlatnom medaljom u svojoj bogatoj kolekciji. Novu šansu Goran ima sutra na utrci dugačkoj 5000m, vidjet ćemo je li ostalo dovoljno potrebne svježine za novu medalju.

Uz Gorana je nastupio i Bruno Erent, njegovih danas istrčanih 9:03,89 vrijedno je 3. mjesta i vjerujemo kako bi mogli uskoro vidjeti Bruninu utrku ispod 9 minuta. Ostao je dojam kako Bruno ima još snage i da je možda ranije krenuo s ubrzanjem ritma možda bi i danas vidjeli još brže vrijeme. No ne treba nigdje žuriti, podsjećamo kako je Bruno prošlu sezonu propustio radi ozljede i već sada u povratničkoj sezoni bilježi i postiže svoje najbolje rezultate.

Milan Bandić otvorio natjecanje i družio se s čelnicima saveza i klubova

Vratimo se početku natjecanja, odnosno trenutku prije početka natjecanja. Stadion je nakon četvrtka i kvalifikacijskog dijela Erste Plave Lige ponovno posjetio gradonačelnik Milan Bandić i otvorio natjecanje. Nakon toga je uslijedilo ugodno druženje s čelnicima saveza i klubova organizatora.

Zaista je jedan 'atletski tjedan' iza gradonačelnika grada Zagreba, u srijedu je na Sveticama otvorio natjecanje za Zagreb-istok, idući dan već spomenuto natjecanje za Zagreb-zapad i evo, treće natjecanje u ovom tjednu je Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke.

Kovačić novim osobnim rekordom na 400m najavio borbu za zlato na mlađejuniorskom PH

Zvonimir Topić bio je naš najbrži stometraš s 11.56 i sveukupno osvojenim 11. mjestom, a nastupali su još Edin Mešić (15. mjesto - 11.97) i Noel Bagić (17. mjesto - 12.09).

Na 400m gledali smo dvojicu Agramera, Matea Kovačića i Jakoba Franju Kulića. Mateo je ostao na korak do medalje kao četvrtoplasirani, ali za utjehu je tu njegovo novo najbrže vrijeme, 49.26! Osim toga, radi se o mlađem junioru kojeg još čeka puno seniorskih prvenstva.

Današnjim rezultatom jasno je istaknuo tko će biti prvi favorit idući tjedan na mlađejuniorskom prvenstvu Hrvatske na 400m. Tko zna, možda će to biti utrka gdje bi se Mateo prvi puta mogao 'spustiti' i ispod 49 sekundi.

Jakob je bio na razini najboljih svojih rezultata u ovoj disciplini, u cilj je ušao s 53.57, pobijedio u svojoj skupini, a sveukupno zauzeo 17. mjesto.

Skok u vis najviše nas je zanimao radi Dominika Grdanjskog, on je u konačnici danas najviše preskočio 185cm i tako svoj nastup završio na diobi 5. mjesta. Pokušaji na 190cm nisu bili loši, daleko od toga.

Kolarević u dobroj formi, osvojio prvu seniorsku medalju

Demir Kolarević definitivno se nalazi u dobroj formi, nakon osobnog rekorda na disku i postignute norme, danas je na bacanju kugle (seniorska, 7.26kg) stigao do svoje prve seniorske medalje! U drugoj seriji je njegova kugla najdalje letjela, a rezultat je 15.41, vrijedan brončanog odličja. Nastavi li u ovakvom ritmu sutra možemo očekivati i novi osobni rekord na bacanju diska.

Koplje su bacali Fran Hojsak i Karlo Petković. Treba napomenuti kako Fran i Karlo bacaju nešto lakše koplje (700g) naspram seniorskog (800g). Samim time obojica su očekivano postigli osobne rekorde, Franov najdalji hitac (52.68) vidjeli smo u drugoj seriji kao i Karlov koji iznosi 46.95. Fran je osvojio 7. mjesto, a Karlo 8. mjesto.

Kod seniorki je Nika Rakić bila jedina naša predstavnica, a sveukupno joj je pripalo 14. mjesto s istrčanih 13.19. Na 400m nakon dugo vremena nije bilo naših djevojaka na postolju iako nisu ni daleko od njega.

Najbliže je bila Romana Tea Kirinić kao četvrtoplasirana (57.04), slijedi petoplasirana Anamarija Petters (57.51), šestoplasirana Lucija Kosaber (58.54) i sedmoplasirana Iva Marija Sobočanec (58.57 - osobni!). Ranije smo u prvoj skupini vidjeli Doroteu Lukačević koja je sveukupno zauzela 10. mjesto istrčavši 1:01,11.

Matošević u povratničkom nastupu osvojila srebro

Matea Matošević polako se vraća nakon ozljede, danas je trčala na 5000m gdje je sa 17:01,62 ciljem prošla kao drugoplasirana i tako osvojila medalju srebrnog sjaja. Danijela Vrhovski je istrčala spomenutu dionicu za 18:37,68 i osvojila 5. mjesto dok su Ana Fortuna i Dora Hornik osvojile 8. i 9. mjesto istrčavši 19:54,15 odnosno 20:05,62.

Na 3000m zapreke je Nikolina Hrelec okončala svoj nastup s 11:12,13 što je danas vrijedilo brončane medalje. Odmah iza nje četvrtoplasirana je Stella Coumbassa s 13:44,85.

Lara Juriša i Lucija Kosaber su na motki skakale identično iz visine u visinu, a tako su i 'zastale' na 320 čime su svoje nastupe završile s preskočenih 3 metra i osvojenim 4. mjestima.

Dobri nastupi Gredelj i Slobodić, bronca za štafetu 4x100m

Na troskoku je Marija Gredelj došla do brončane medalje zahvaljujući skoku u 5. seriji, skočila je 12.73 i to je rezultat identičan njezinom osobnom rekordu. Ovakve prezentacije bude optimizam, Marija iz natjecanje u natjecanje djeluje sve bolje i bolje, vidjet ćemo hoće li na jednom od sljedećih nastupa nastaviti u tom ritmu.

Još jednu brončanu medalju za naš klub, ali prvenstveno za sebe osvojila je Valentina Slobodić s 39.56 na bacanju diska! Poboljšala je osobni rekord i sada se rezultat od 42 metra koji je ujedno i norma za mlađejuniorsko svjetsko prvenstvo ne čini tako daleko. Valentina će imati još šansu to postići idući tjedan, a mi se nadamo kako je današnji nastup poslužio za podizanje samopouzdanja. U dobroj je formi, iz natjecanja u natjecanje baca sve bolje i bolje te neka samo tako nastavi.

Marija Gredelj, Romana Tea Kirinić, Nika Rakić i Katarina Ivšac trčale su na 4x100m za štafetu našeg kluba, Agrama, a nastup nije bio neuspješan s obzirom na to kako su osvojile brončana odličja. Do medalje su došli zahvaljujući istrčanom rezultatu 48.82.

Time je za nas završio prvi dan, a nadamo se još uspješnijem drugom danu gdje niz naših atletičara ima šanse za osvajanjem zlatnog, srebrnog ili brončanog odličja.

Čestitamo na današnjim rezultatima i osvojenim medaljama!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 8.6.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook